Produktové dotazy: 730 829 745

Čím by se měly hrábě vyjímat?

Pokud zvolíme špatné hrábě, úkoly, které musíme plnit, se ukáží jako opravdová bolest. Nástroj bude nepohodlný a účinek práce bude neuspokojivý. 

Čím jsou hrábě na listí výjimečné?

Stojí za to věnovat pozornost některým drobným problémům, které se liší mezi různými typy hrábí. Výrobci zahradního nářadí se snaží naplnit očekávání zákazníků a používají mnoho metod ke zvýšení funkčnosti jimi vytvářených modelů. Nejzákladnější nástroj je vybaven jedinou, stacionární hlavou. Jedná se o jednofunkční příslušenství, takže jeho použití pro jiné úkoly bude mít za následek, že budou provedeny nepřesně a zabere to mnohem více času. V případě univerzálního nástroje máme co do činění s hráběmi s proměnnou roztečí zubů, vyrobenými z kovu. Mají speciální zámek a pohyblivý hřeben, které umožňují zmenšit nebo zvětšit rozteč zubů hrábí v závislosti na vašich potřebách. Dalším řešením dostupným na trhu jsou vyměnitelné hlavy. Každá hlava tohoto modelu je navržena tak, aby vykonávala různé úkoly. Jsou namontovány na dlouhé kovové hřídeli.  To je dobrý způsob, jak vybrat hrábě na listí.  V praxi toto řešení není nijak zvlášť pohodlné, především kvůli specifickému tvaru samotných zubů.

Jaké hrábě na listí se vyplatí koupit?

Při výběru nástroje věnujte pozornost rukojeti. Hrábě s kovovou rukojetí – nejčastěji hliníkové – se vyznačují vysokou odolností. Jsou také velmi lehké a odolné proti mechanickému poškození. Běžně používaným řešením je rukojeť s rukojetí zvyšující komfort práce.  Samozřejmě můžeme použít i tradičnější model hrabla na listí.  Jedná se o mnohem těžší nástroj s dřevěnou rukojetí. Dřevěnému prvku je v takovém případě třeba věnovat větší pozornost, protože musí být impregnován a řádně chráněn. I přes tato opatření není odolnost nástroje srovnatelná s modely s hliníkovou rukojetí.  Hrábě na listí s dřevěnou násadou jsou však mnohem levnější než ty s hliníkovou násadou.  Důležité je, že hlava hrablí by měla být široká přibližně 35-65 centimetrů. Aby byly zuby tohoto typu hrábě účinné, musí být hustě usazené a pružné. Nelze je umístit nahusto, protože hrozí, že poškodí trávník. K úklidu listí se také vyplatí použít univerzální hrábě s hlavou širokou až 50 centimetrů a s 15 zuby.  Řešením mohou být i plastové hrábě na listí.  Jejich šířka obvykle nepřesahuje několik desítek centimetrů. Na trhu jsou k dispozici jak drátěné shrnovače, tak i vějířové. První jmenované mají pozinkované zuby z velmi kvalitní oceli. Navíc jsou pokryty materiálem, který chrání proti korozi a prodlužuje jejich životnost. Modely ventilátorů se používají pro hrabání listí, trávy a mnoha dalších odpadů na velkých plochách.

Co vybrat na hrabání listí?

Přestože se ceny hrábí mohou značně lišit, zkušení zahrádkáři doporučují na této oblíbené pomůcce nešetřit a nesahat po nejlevnějších modelech. V tomto případě nelze očekávat přesnost ani odolnost. Při práci nesmí dojít k poškození trávníku. Shrnovač by měl být lehký a snadno ovladatelný. Levné nástroje se mohou během používání také deformovat. Není pak zaručeno, že hlava bude na hřídeli stabilně nasazena. Mnoho zkušených zahradníků oceňuje vybavení zakoupené před lety. Nástroje staré i tucet let slouží svým majitelům dodnes. Často jsou odolné a spolehlivé. A to jsou hlavní vlastnosti, které by měly charakterizovat dobré hrábě. V tomto případě, zatímco si užíváme účinnosti po mnoho let, můžeme snadno udržovat pořádek mezi záhony a na trávnících. Co dělá dobré hrábě? Toto nářadí nesmí poškodit trávník, proto musí být lehké a snadno se s ním manipuluje. Hlava by měla být namontována stabilně, aby se nástroj nedeformoval. Pokud u hrábí nelze přesně kontrolovat jejich polohu, musíme počítat s větším rizikem poškození rostlin. I když je hrábě, stejně jako sekera nebo rýč, jednoduchý, až primitivní nástroj, nelze jeho roli přeceňovat. Umožňují udržovat pořádek v sadu, mezi záhony i na trávnících. Proto stojí za to udělat správnou volbu.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Čím by se měly hrábě vyjímat?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Čím by se měly hrábě vyjímat?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Čím by se měly hrábě vyjímat?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Čím by se měly hrábě vyjímat?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Čím by se měly hrábě vyjímat?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Čím by se měly hrábě vyjímat?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.