Produktové dotazy: 730 829 745

DIY zrcadlo: Jak vyrobit stylový rám z jednoduchých materiálů

Osvěžení interiéru nemusí zahrnovat nákup nového příslušenství. Stačí dát starým doplňkům nový styl. Výroba nového rámu zrcadla je velmi jednoduchá. Popusťte uzdu své kreativitě a vytvořte malé umělecké dílo.

Nový rám zrcadla lze vyrobit pomocí základních nástrojů, které má doma téměř každý. Stačí si pořídit doplňky ve správném stylu. Vytvořte si DIY zrcadlo v půdním, boho nebo jiném stylu, v závislosti na vašich preferencích.

Seznam potřebných produktů:

  • tavná pistole
     
  • horké lepidlo/epoxidové lepidlo
  • montážní páska
  • lamely
  • kovová obruč
  • rafie
  • nůžky
  • metr

DIY zrcadlo ve stylu loft, tedy moderního minimalismu

Loftový styl funguje zvláště dobře v prostorných bytech, kterým dominují šikmé stropy a vysoké stropy. Loft je spojován především s tmavými barvami v kombinaci s hřejivými přírodními materiály, jako je dřevo. Často se v takovém dekoru používají také zrcadla, která opticky zvětšují prostor. Takzvaný velitelský šatník. Jedná se o velké šatní skříně s posuvnými dveřmi. Pokud chceme starý a nevýrazný dekor nahradit moderním, loftovým, vyplatí se šatní skříň renovovat a dodat jí trochu strohější styl pomocí DIY zrcadla se sloupky. Korpus šatní skříně můžete jednoduše nalakovat na černo, ale co dělat se zrcadlovým povrchem? Pokud má rám z lamel, stojí za to je natřít, a pokud chybí, měli byste tento prvek přidat. K výrobě muntins budete potřebovat proužky z obchodu pro kutily. Potřebujeme je natřít a až uschnou, připevníme je k zrcadlu montážní páskou. Tímto jednoduchým způsobem získáme stylové DIY loftové zrcadlo.

DIY zrcadlo v boho stylu - krása přírodních materiálů

Boho styl je již několik let velmi populární. Kombinace přírodních materiálů s pestrými barvami a krajkou potěší muže i ženy. V tomto typu interiérů se často používají doplňky macrame. K výrobě doplňků v tomto stylu je však potřeba se dobře připravit a nejprve zvládnout umění tkaní různých druhů provázků. Pokud si chceme sami vytvořit dekoraci ve stylu boho, vyplatí se vyrobit si zrcadlo z rafie. Co je rafie? Většina lidí si tento materiál spojuje se zlatými brčky, která připomínají sušenou trávu. Ve skutečnosti se jedná o součást obrovských palem, které se suší na madagaskarském slunci.
K výrobě rafiového zrcadla budete potřebovat kulaté zrcadlo např. 30 cm v průměru - kovový lem by měl mít stejný průměr. Poté pravítkem změřte proužek rafie dlouhý např. 50 cm. Po vytvoření prvního pruhu můžeme zbytek pramenů zastřihnout. To se nemusí dělat jeden po druhém. Pramínek tvořící vzor pro zbytek se vyplatí namalovat fixem v barvě, která vynikne na pozadí zlaté rafie. Díky tomu na něj budeme moci připevnit asi tucet vláken a efektivně vytvořit dekorace pro náš rám.
Jakmile se nám podaří připravit spoustu vláken, měli bychom je začít připevňovat na obruč. Vezmeme si svazek asi 10 pramenů a pak ho přeložíme napůl.
Vlákna protáhneme obručí a svážeme tak, aby střed svazku byl na obruči. Akci opakujeme, dokud se celá obruč nenaplní. Nakonec se vyplatí rafii vyžehlit pomocí hadříku. Vlákna tak budou ležet rovně a bude snazší je udržovat v čistotě.
Posledním krokem je montáž zrcadla do rámu. K tomuto účelu můžete použít lepicí pistoli a horké lepidlo nebo dvousložkové epoxidové lepidlo. Nezapomeňte zrcadlo dobře přitlačit k rámu. Pokud použijeme epoxidové lepidlo, musíme to celé nechat a přitlačit na 24 hodin např. těžkou encyklopedií.
DIY zrcadlo lze zavěsit na zeď pomocí montážní pásky a háčků, které jsou součástí balení.

DIY sluneční zrcadlo, tedy rám vyrobený z plastových lžiček

Chcete-li vyrobit DIY sluneční zrcadlo, obkreslete obvod zrcadla na pevný karton. Potom pomocí kružítka nakreslete další, větší kruhy - každý z těchto kruhů je další řadou lžic. Nyní je třeba odříznout rukojeti plastových lžiček (k tomu se budou hodit silné nůžky). Jakmile máme připravenou spoustu kousků, můžeme je lepit, řadu po řadě.
Nejlepším způsobem je použít horké lepidlo. Jakmile pokryjete všechna kartonová kolečka lžičkami a lepidlo zaschne, jednoduše je nastříkejte barvou ve spreji ve vámi zvolené barvě.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyzdobit zrcadlo sami, abyste mu dali nový styl?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyzdobit zrcadlo sami, abyste mu dali nový styl?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyzdobit zrcadlo sami, abyste mu dali nový styl?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyzdobit zrcadlo sami, abyste mu dali nový styl?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyzdobit zrcadlo sami, abyste mu dali nový styl?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyzdobit zrcadlo sami, abyste mu dali nový styl?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.