Produktové dotazy: 730 829 745

Foxtailová pila pro rychlé řezání dřeva

Stavební trhy a internetové obchody si navzájem konkurují v nabídkách mobilních zařízení na řezání dřeva. Nic neobvyklého. Moderní zařízení vám umožní rychle připravit palivové dříví k vhození do krbu nebo kotle. Můžeme si vybrat ze spalovacích zařízení – neomezuje nás nedostatek přístupu k elektřině. Výkon spalovacího zařízení znamená, že jej můžeme využít při práci na velkém pozemku nebo v sadu. Elektrická zařízení se zase hodí pro řezání dřeva na domácí zahradě nebo na pozemku. V tomto případě však bude nutné mít volný přístup k elektřině nebo zvolit bateriovou verzi. Každé řešení má své výhody a nevýhody.

K čemu slouží liščí ocasní pila?

Ocasní pila neboli šavlová pila (také nazývaná liščí pila) je nástroj určený k rychlému řezání dřeva.  Můžeme ji použít místo ruční pily, čímž snížíme námahu spojenou s jejím používáním. Jaké jsou možnosti liščí ocasní pily? Dokáže řezat dřevo a kov velmi rychle s vysokou přesností. Jedinou podmínkou je držet jej ve stabilním úchopu a používat vhodné ovládací prvky. Nejoblíbenějšími modely na trhu jsou přímočaré pily napájené bateriemi nebo elektřinou napájenou z běžné elektrické zásuvky.

 Mezi největší výhody prvního řešení patří mobilita zařízení a svoboda přemisťování pily z jednoho místa na druhé.  Tato možnost není k dispozici v případě zařízení napájených ze sítě, protože omezením bude délka napájecího kabelu. Bez ohledu na způsob napájení patří k výhodám pily foxtail především bezpečnější provoz oproti motorové pile.  Liščí pila si zachovává podobné řezné účinky bez ohledu na polohu, ve které je nastavena.  V případě tohoto typu zařízení můžeme neustále kontrolovat úhel a hloubku řezu. To vám umožní dát zpracovaným materiálům jakýkoli tvar. Ocasní pila s kotoučem 150 mm je schopna řezat větve o průměru 70-90 mm. Mezi zvláštní přednosti zařízení patří jeho malé rozměry, nízká hmotnost a ergonomická rukojeť usnadňující práci.  Ocasní pila neboli šavlová pila se dá použít nejen na řezání dřeva.  Používá se také k řezání: 

  • tepelně izolační materiály
  • cihly
  • duté bloky
  • plasty

Jediná věc, na kterou je třeba pamatovat při používání zařízení pro řezání materiálů jiných než dřevo, je výměna řezacího kotouče na dřevo za kotouč pro příslušný účel. Proto stojí za to zajistit, aby pila měla systém výměny kotouče bez použití nářadí. Nejčastěji dostupné pilové kotouče na trhu mají délku 15 až 45 centimetrů a jsou určeny pro:

  • dřevo a plasty – materiál, ze kterého jsou tyto pilové kotouče vyrobeny, je vysokouhlíková ocel
  • kovové – mohou být dlouhé (45 cm) i kratší (15 až 20 cm); jsou vyrobeny z rychlořezných a vysoce uhlíkových ocelových slitin, řezaných plechů a jiných kovových prvků do tloušťky 8 mm
  • dřevo a kov - jejich průměrná délka je 20-23 cm, lze je použít i na desky na bázi dřeva
  • mokré dřevo - tento typ pilových kotoučů je vyroben z rychlořezné oceli; lze použít i na suché dřevo a sádrokartony
  • stavební materiály – drahé, ale extrémně odolné; mají zuby ze slinutých karbidů. Používají se pro řezání cihel, betonu a dutých tvárnic; mohou být dlouhé až 45 cm
  • pro tepelně izolační materiály - zvláště doporučeno pro řezání minerální vlny a vláknocementových výrobků

Jak funguje liščí ocasní pila?

Šavlová pila, nazývaná také liščí ocas, získala své jméno podle dlouhé čepele, která provádí vratné pohyby. To vám umožní provádět činnosti bez námahy, které by při ručním řezání stály uživatele mnohem více času a energie. Umožňuje to jednofázový motor, díky kterému se čepel uvádí do rovnoměrného pohybu. Role operátora je tedy omezena na držení zařízení a jeho ovládání pro dosažení co nejlepšího účinku. Díky univerzálním vlastnostem zařízení jej využijí zahradníci, zámečníci, tesaři a montéři hydraulických prvků. Hlavním prvkem, který hovoří pro tak rozšířené používání přímočaré pily, je dlouhý úzký list, který lze vmáčknout do jakékoli, i malé mezery. To umožňuje například řezat přímo na okrajích objektů. Další tipy, které se používají při broušení dřevěných prvků nebo čištění kovu, umožňují ještě přesnější operace s pilou.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Foxtailová pila pro rychlé řezání dřeva

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Foxtailová pila pro rychlé řezání dřeva

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Foxtailová pila pro rychlé řezání dřeva

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Foxtailová pila pro rychlé řezání dřeva

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Foxtailová pila pro rychlé řezání dřeva

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Foxtailová pila pro rychlé řezání dřeva

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.