Produktové dotazy: 730 829 745

Jak efektivně skladovat zahradní nářadí: Tipy na organizaci a údržbu

Podzim je obdobím, kdy se můžeme pochlubit především celoroční péčí o naši zahradu – sklízíme pak hmatatelné plody své dřiny. Sady nám mají stále co dát, většina zeleniny dozrává, podzimní květiny jsou v plném květu a stromy se třpytí teplými barvami.

Bohužel ta nejkrásnější a nejudržovanější zahrada, velká či malá, nevypadá esteticky a neohromí nás, když naše oči narazí na rozházené hrábě, lopaty nebo zahradní nůžky. Jak se blíží konec sezóny, stojí za to najít dobré řešení, jak udržet nářadí v pořádku.

Sklad zahradního nářadí - domeček na nářadí

Ten, kdo má velkou zahradu, si může dovolit luxus postavit nebo pořídit samostatný domek na zahradnické nářadí. Vzhledem ke svým odpovídajícím rozměrům se do ní vejde zahradní nábytek, deštníky, hračky, nádoby, květináče a dokonce i jízdní kola - v zimě málo používaná. Umístíme jej kdekoli na pozemku.

Domeček na nářadí si můžeme vybrat ze dřeva, kovu nebo plastu, liší se odolností materiálů a způsoby údržby.

Když vyndáme jak velké nářadí (lopata, hrábě), tak menší, nemusíme se bát, že se zachytíme o schody nebo zaparkované auto. S tímto řešením budou spokojeni především majitelé sekaček a sněžných pluhů .

Každý předmět by měl mít své specifické místo, proto se vyplatí dům vybavit základními odolnými policemi. Umístíme na ně krabice, organizéry a šuplíky na drobnosti .

Dobrým řešením je pracovní stůl uprostřed – prostor potřebný k provádění drobných oprav, čištění a ochraně zahradního nářadí.

Zahradní nářadí uložené v technické místnosti

Někdy je náš dům vybaven velkou a pohodlnou technickou místností – nejlépe se samostatným vchodem ze zahrady (což nás ušetří běhání vnitřkem domu a často za sebou zanechávání blátivých stop) a přístupem k tekoucí vodě.

Uplatní se zde i police nebo stojany, nebo dokonce celé úložné systémy v podobě stěn, které lze zavěsit. Věšáky, specializované držáky (např. na zahradní hadice ) a zásuvky organizují zahradní nářadí a usnadňují přístup k němu - okamžitě víte, kde co najít.

Způsoby uložení nářadí v garáži

Někdy musíme naše nářadí vměstnat do malého prostoru vedle auta. Zahradní kout nám trochu zaneřádí garáž, pokud ovšem neumístíme držáky na nářadí zavěšené vysoko na zeď - aby nepřekážely při parkování auta. Praktický, hotový věšák nestojí mnoho, ale můžete si ho vyrobit i svépomocí - přizpůsobení rozměrů velikosti dostupného prostoru. K dispozici jsou také průhledné nepromokavé kryty s kapsami na drobnou zahradnickou techniku.

V takové situaci zvažte nákup nástrojů s jedním hřídelovým systémem. Jedná se o praktické řešení, které umožňuje připevnit různé hroty na jednu základnu. Díky tomu ušetříme místo pro uskladnění zahradnického nářadí, aniž bychom se vzdali přístupu k mnoha druhům.

Jak vidíte, garážové stání může stále vypadat úhledně a zahradní technika může zůstat uspořádaná i v tak malé části místnosti.

Zahradní nářadí uloženo v suterénu

Pokud takovou možnost jako výše nemáme, můžeme zahradnické nářadí uložit do sklepa. To je problematické kvůli obtížnému přístupu: schody nebo žebřík, které musíme pokaždé překonat.

Ve sklepě bude pravděpodobně o něco tepleji než v samostatných místnostech nebo garáži - to je výhoda zejména pro nářadí z pryže a plastu (hadice a postřikovače, pistole , vozíky). Uspořádání těchto předmětů, stejně jako v jiných případech, může být organizováno pomocí polic, věšáků nebo stojanů, podle potřeby.

Uvědomme si proto, že každou místnost, kde ukládáme nářadí: ať už je to garáž, sklad nebo jiné místo, lze správně naplánovat podle jasných pravidel. Vhodné úložné systémy nám pomohou vyhnout se nepořádku a neustálému hledání příslušenství, které v danou chvíli potřebujeme.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Uskladnění nářadí v zimě – jak a kde skladovat zahradní nářadí?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Uskladnění nářadí v zimě – jak a kde skladovat zahradní nářadí?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Uskladnění nářadí v zimě – jak a kde skladovat zahradní nářadí?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Uskladnění nářadí v zimě – jak a kde skladovat zahradní nářadí?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Uskladnění nářadí v zimě – jak a kde skladovat zahradní nářadí?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Uskladnění nářadí v zimě – jak a kde skladovat zahradní nářadí?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.