Produktové dotazy: 730 829 745

Jak efektivně zařídit malý balkon: Nápady a tipy

Rozlehlá terasa a velký balkon pravidelných tvarů jsou v tomto bloku vzácností. Většina bytů má malé lodžie nebo balkony. Malý prostor odrazuje od jeho využití a postupem času se z balkonů stávají nepořádné místnosti, které vypadají extrémně nezajímavě.

I miniaturní balkon lze rozvinout zajímavým a funkčním způsobem. Stačí dodržovat pár triků a tipů. Jak zařídit balkon, abyste maximalizovali využití dalšího prostoru a zároveň zajistili jeho estetickou hodnotu? Zkontrolujte si přečtením textu níže.

Seznam potřebných produktů:

  • Aku vrtačka
  • příklepová vrtačka
  • vodováha/laser
  • šrouby
  • vruty do dřeva

Jak zařídit balkon?

Mnoho vlastníků bytů, kteří přemýšlí, jak zařídit balkon v panelovém domě, to odrazuje, protože srovnávají dostupný prostor s velkými terasami bytů a rodinných domů. Přitom standardní balkon, byť prostorově nemůže konkurovat ani malé terase řadového domu, nemusí být zbytečný a nevzhledný.

Chcete si zařídit malý balkon v paneláku? V první řadě zvažte, k čemu bude tento prostor sloužit. Balkon může být:

  • místo k odpočinku
  • minizahrádka
  • další úložný prostor

Může také plnit všechny tyto funkce současně – vše záleží na jeho velikosti a umístění bytu.

Jak zařídit malý balkon v panelovém bytě?

Při zařizování i malého balkonu je třeba začít s designem. Zvažte, zda jej budete využívat pouze k ukládání věcí, nebo zde hodláte trávit volná odpoledne. Bez ohledu na funkci, kterou tento prostor má plnit, stojí za to postarat se o:

  • pěkná podlaha (skvělým řešením je položit hotové dřevěné nebo plastové panely);
  • maskovací rohože pro zábradlí (např. vyrobené z rákosu, proutí, bambusu nebo plastu)
  • pěkné květináče (stojící, upevněné na zábradlí nebo závěsné)

Ani zavěšování květináčů, připevnění podložky, ani instalace hotové podlahy nevyžaduje žádné speciální dovednosti nebo pokročilé nástroje. Obvykle vám stačí vrtačka/šroubovák nebo vrtačka a ruční šroubovák, vodováha, dále vruty, vruty do dřeva a stahovací pásky.

Jak zařídit balkon bez střechy?

Malé, otevřené balkony umístěné na straně rušné ulice, kde nikdo nechce sedět, jsou pro účely skladování vhodnější. Vyplatí se na něj umístit i rostliny, které sníží hluk a prašnost zvenčí.

Pokud se však váš byt nachází v příjemném prostředí a balkon láká k relaxaci, stačí při jeho zařizování pamatovat pouze na to, abyste vše, co je na něm, ochránili před mrazem a větrem. Stojí za to vědět, že lodžie kryté ze tří stran a shora jsou méně vystaveny negativním vlivům povětrnostních podmínek než otevřené balkony. Kromě tohoto problému se otevřený balkon používá stejně jako lodžie.

Jak zařídit malý a úzký balkon?

Skutečnou výzvou je uspořádání malého a úzkého balkonu. Musí být vedeno tak, aby neblokovalo průchod. Pokud tedy chceme používat stojaté květináče, měli bychom je používat pouze v blízkosti bočních zábradlí nebo stěn. Totéž platí pro závěsné modely – nevyplatí se je montovat tak, aby visely na lince zábradlí. Když do nich zasadíme rostliny, zúží průchod v úrovni ramen nebo hlavy.

Pokud je balkon velmi úzký, musíme před nákupem našeho vysněného lehátka nebo stolu se židlemi provést přesné měření. Snížíte tak riziko, že se zařízení po vybalení nevejde na určené místo. Nábytek určený pro malé balkony naštěstí na trhu nechybí.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak zařídit balkon v panelovém bytě? Nejdůležitější pravidla

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak zařídit balkon v panelovém bytě? Nejdůležitější pravidla

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak zařídit balkon v panelovém bytě? Nejdůležitější pravidla

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak zařídit balkon v panelovém bytě? Nejdůležitější pravidla

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak zařídit balkon v panelovém bytě? Nejdůležitější pravidla

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak zařídit balkon v panelovém bytě? Nejdůležitější pravidla

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.