Produktové dotazy: 730 829 745

Jak nainstalovat balustrádu: Praktický průvodce krok za krokem

Balustráda je nezbytným prvkem každého balkónu nebo schodiště. Měl by být odolný a vyrobený z odolných dílů, aby byla zajištěna bezpečnost uživatelů. Kromě toho musí být estetický a odpovídat stylu budovy, ke které je připojen. Jak nainstalovat balustrádu?

Instalace balustrády může být provedena mnoha způsoby. Zde jsou nejdůležitější informace, které byste si měli přečíst před zahájením instalace. 

Seznam produktů:

  • úhlové spojky
  • šrouby
  • Aku vrtačka
  • imbusový klíč
  • lepidlo na dřevo
  • tavná pistole
  • bodové podpěry

Instalace zábradlí – vše, co potřebujete vědět

V dnešní době je prakticky každý dům vybaven balkonem nebo terasou. Balustráda je jedním z nejdůležitějších prvků tohoto typu architektonických řešení, ale její instalace je opravdu náročný úkol. Dynamicky se měnící trendy a stavební požadavky jsou skutečnou výzvou pro každého architekta, designéra a majitele domu. Aby balustráda stoprocentně plnila svůj účel, musí být instalována v souladu se stavební praxí. Jedině tak lze zaručit bezpečnost a životnost celé konstrukce balkonu. 

Instalace balustrády může být provedena třemi způsoby:

  • z vrchu
  • ze strany
  • ode dna

V prvním případě se prvky přišroubují k horní ploše balkónové desky. Instalace balustrády z boku zahrnuje připevnění části konstrukce k přední ploše konstrukční desky a její montáž zespodu - na spodní plochu balkónové desky. Nejpraktičtějším a nejčastěji voleným řešením je první metoda. 

Montáž dřevěné zábradlí

Než začnete instalovat zábradlí, měli byste zvážit materiál. Podle předpokladu by měl být dostatečně odolný a odolný vůči nepříznivým vnějším faktorům. Mnoho lidí se rozhodne nainstalovat dřevěné zábradlí. Pro takové stavby jsou ideální druhy jako dub, jasan nebo buk. Dřevěné balustrády se nejčastěji instalují jako samostatné sloupky a prostor mezi nimi je vyplněn skleněnými, plechovými nebo plastovými panely. 

Instalace dřevěné zábradlí sami je obtížný úkol, ale pokud budete dodržovat doporučení a pokyny, vše by mělo fungovat. Nejprve je potřeba připravit nejnutnější nářadí a samozřejmě všechny potřebné materiály. Při objednání konstrukce pro vlastní montáž budou balustrádové prvky s předem stanovenými rozměry dodány v popsaných balíčcích. Nástroje, které se mohou hodit, zahrnují především úhlové spojky se šrouby pro uchycení prvků, vrták do dřeva s příslušnými hroty, ale i imbusové klíče, lepidlo na dřevo a lepicí pistoli.

V závislosti na tom, zda budou instalovány sloupky nebo sloupky, se může celý proces mírně lišit. Naštěstí všechny potřebné informace najdete v přiloženém montážním návodu. Pokud jde o instalaci zábradlí, vyplatí se použít šrouby se středovým závěsem. Díky němu budete moci jednotlivé prvky polohovat pod libovolným úhlem.

Skleněné balustrády jsou stále populárnější. A i když se zdají docela jemné, v kombinaci s pevným upevněním zajišťují skvělý komfort používání a bezpečnost. Není divu, že toto řešení volí tolik lidí. Instalace skleněné zábradlí může být provedena dvěma způsoby - pomocí bodových držáků nebo kolejnice namontované ve spodní části. 

Bodová instalace skleněných balustrád má mnoho výhod. Díky tomu působí struktura velmi přehledně a moderně a dodává budově styl a eleganci. To vše díky speciálnímu kování, tzv rotula. Jedná se o malé montážní prvky kulatého tvaru, jejichž největší výhodou je jejich univerzálnost. Lze je přizpůsobit skleněným tabulím jakékoli tloušťky a velikosti. Destičky se umisťují mezi dvě části rukojeti, takže není potřeba vyřezávat další otvory. Instalace skleněných balustrád pomocí bodových konzol je metoda nejčastěji používaná pro balkony, terasy a schodiště uvnitř domu. 

Druhý způsob instalace balustrády je také velmi praktický. Díky kolejnici, která je připevněna ke spodní části konstrukce, celá věc vypadá, jako by se vznášela ve vzduchu. Jedná se o velmi zajímavé a moderní řešení, které volí stále více lidí. Navíc si můžete vybrat dekorativní madlo ze skla, kovu nebo plastu.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Montáž dřevěných a skleněných balustrád

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Montáž dřevěných a skleněných balustrád

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Montáž dřevěných a skleněných balustrád

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Montáž dřevěných a skleněných balustrád

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Montáž dřevěných a skleněných balustrád

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Montáž dřevěných a skleněných balustrád

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.