Produktové dotazy: 730 829 745

Jak namontovat posuvnou vjezdovou bránu: Krok za krokem

Posuvné vjezdové brány jsou velmi oblíbené a počet lidí volících toto řešení neustále roste. Často nahrazují typické křídlové brány. Nejdůležitějšími výhodami posuvných bran je nízká poruchovost, menší potíže v zimě a skutečnost, že při otevírání nezabírají mnoho místa.

Posuvné brány se od výklopných (kyvných) modelů liší také tím, že se snadněji instalují a každý, kdo má patřičné elektrické nářadí a rád maká, si může na svůj pozemek namontovat vjezdovou posuvnou bránu sám. Vjezdová brána je výkladní skříní každé nemovitosti, která zároveň slouží jako ochranná funkce a zajišťuje pohodlný vstup a výstup.

Seznam potřebných produktů:

  • invertorový svařovací stroj
  • úhlová bruska 
  • řezačka kovů 
  • Aku vrtačka
  • rýč
  • beton
  • závitové tyče
  • posuvná brána s vratovými vozíky, nájezdovými kladkami, nájezdovou zásuvkou a horní vodicí kladkou

Příprava projektu

První fází prací na konstrukci posuvné vjezdové brány je vypracování podrobného plánu, který bude obsahovat všechny rozměry. Začněte s přípravou projektu určením velikosti brány. Zohledněte šířku brány, tedy šířku vjezdu na pozemek. Pokud již znáte šířku vůle, určete si minimální délku brány. Pokud máte na svém pozemku dostatek místa, můžete délku brány zaokrouhlit na celé metry.

Při přípravě návrhu nezapomeňte, že celková délka brány musí být minimálně o 30 % větší než šířka otvoru. Celková délka brány zahrnuje jak průjezdnou světlost, tak protizávaží. Nejčastěji je šířka vjezdu 5 m Pokud tedy chcete, aby byl takto široký, musíte postupovat podle následujícího příkladu: 5 m × 130 % = 6,5 m. V tomto případě by měla být celková délka brány minimálně 6,5 m Odečtením od celkové délky brány, šířky světlosti (vjezdu na pozemek) získáte délku protizávaží, a tím i délku základu nutnou k montáži vozíků brány. Ve výše uvedeném příkladu bude základ dlouhý 1,5 m.

Stavba základů pro posuvnou bránu

Jakmile vše pečlivě změříte a naplánujete, je čas pustit se do samotných stavebních a montážních prací. Mělo by se začít přípravou základu - musí být hluboký přibližně 1,2 m (to je výška mrazové vrstvy). Šířka základu by měla být přibližně 30–40 cm. Po vykopání jámy pro základ do ní nalijte beton rýčem. Vložte závitové tyče na vhodná místa na koncích základu. Budou sloužit k uchycení vozíků posuvných bran. Po zaschnutí betonového základu připevněte portálové vozíky k vyčnívajícím koncům tyčí.

Montáž posuvné brány

Pokud jsou základy a vozíky připraveny, je čas zasunout posuvnou bránu do vozíků brány. Dalším krokem je připevnění nájezdového válečku dole, v profilu brány. Poté nainstalujte zásuvku rampy do sloupku, ke kterému se brána připojí. Nezapomeňte udržovat vhodnou výšku. Díky tomu, zatímco brána zůstane zavřená, bude rampový válec ve štěrbině rampy - to bude třetí, další opěrný bod, když je brána zcela zavřená. Poslední fází prací na svépomocné montáži posuvné brány je instalace horní vodicí kladky. Musí být v takové výšce, aby fungovala v C-profilu navařeném v horní části vjezdové brány.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Udělejte si sami - montáž posuvné brány do nemovitosti

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Udělejte si sami - montáž posuvné brány do nemovitosti

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Udělejte si sami - montáž posuvné brány do nemovitosti

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Udělejte si sami - montáž posuvné brány do nemovitosti

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Udělejte si sami - montáž posuvné brány do nemovitosti

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Udělejte si sami - montáž posuvné brány do nemovitosti

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.