Produktové dotazy: 730 829 745

Jak odstranit zlomený šroub? Osvědčené nástroje a metody

Zlomený šroub je problém, kterému nepochybně muselo čelit mnoho kutilů. Tato situace se může stát i majitelům aut. co potom dělat? Odstraňování zlomených šroubů je docela problém, zvláště když kutilství není naše silná stránka. V takovém případě bude mnohem lepší vyhledat pomoc odborníka. Jak se sami zbavit poškozeného šroubu? V níže uvedeném článku uvádíme nejlepší způsoby, jak odstranit zlomený šroub sami.

Vytahovače zlomených šroubů

Odstranění zlomeného šroubu často vyžaduje použití speciálního vybavení. V tomto případě je jednou z osvědčených metod šroubový extraktor. Vhodná sada tohoto typu nářadí znamená, že vyšroubování zlomených šroubů nebude vyžadovat mnoho času ani použití velké síly. Vytahováky mají totiž levý závit, takže snadno vyjmete jakýkoli šroub, i zlomený.

Jak odstranit zlomený šroub pomocí vrtačky?

Pokud hledáte způsob, jak se rychle a efektivně zbavit zlomeného šroubu, použijte vrták příslušného průměru. Pomocí něj bude možné vyvrtat poškozený šroub. Nezapomeňte použít vrták, jehož rozměry jsou podobné velikosti zlomeného šroubu. Vrtáním vzniknou vysoké teploty, které povolí závit. Díky této metodě bude odstranění šroubu bezproblémové.

Zlomený šroub a plochý šroubovák

Když máme co do činění s prasklým šroubem, vyplatí se sáhnout po jednoduchých řešeních, která jsou po ruce. Jedním z nich je použití šroubováku, který vám velmi pomůže při odstraňování zlomeného šroubu. K tomu použijte brusku a vytvořte řez, který mírně změní tvar stonku. Poté pomocí plochého šroubováku musíte odstranit zlomený šroub.

Uvolněný šroub a vysoká teplota

Dalším způsobem, jak odstranit zlomený šroub, je použití topného tělesa nebo plynového hořáku. Vysoká teplota způsobí povolení závitu, takže zlomený šroub lze odstranit rukou nebo kleštěmi. Při rozhodování o tomto řešení nezapomeňte zkontrolovat, zda se v blízkosti nenachází nějaký hořlavý materiál. Vlivem vysoké teploty by mohl začít hořet, a to by vážně ohrozilo vaši bezpečnost.

Poškozený šroub by měl být zahříván, dokud nezčervená. Pak poznáte, že jeho teplota je přibližně 700-800 stupňů C. Po oddálení hořáku se proto v žádném případě šroubu ani na okamžik nedotýkejte. Zlomený šroub začněte vytahovat ručně nebo kleštěmi, až šroub vychladne. Vyhneme se tak nechtěnému popálení.

Svařování matice je dobré řešení pro zlomený šroub

Mezi možná řešení, která budou fungovat v případě zlomeného šroubu, patří také svařování matice. Zde se bude hodit svářečka přizpůsobená konkrétnímu materiálu. Díky němu můžeme na poškozený šroub připevnit matice. Po navaření matice a vytvrzení spojovaných prvků vyšroubujte zlomený šroub pomocí nástrčného klíče nebo plochého šroubováku. Nezapomeňte se při svařování komplexně starat o svou bezpečnost. V tomto případě bude užitečná svářečská maska, která zabrání tomu, aby jiskry dráždily oči nebo citlivou pokožku obličeje.

Pokud si nejste jisti svými svářečskými dovednostmi, pak by bylo lepší zadat úkol kvalifikovanému odborníkovi. Specialista bude přesně vědět, co dělat, aby odstranil zlomený šroub.

Je možné odstranit zlomený šroub pomocí kladiva?

Uvolněný šroub je problém, který můžete vyřešit sami pomocí kladiva a plochého šroubováku. Chcete-li nit uvolnit, opřete sekáč o přetrženou nit a poté na ni udeřte kladivem. Poté by se měl zlomený šroub začít vyšroubovávat.

Jak zabránit ulomení šroubu?

Ptáte se, zda existuje osvědčená metoda, která zabrání vylomení šroubu? Existují dvě řešení, která můžete použít, abyste zabránili poškození šroubů.

První metodou je použití lubrikantů, které výrazně usnadní demontáž šroubů. Druhý způsob je použít pokaždé nové šrouby a matice. Kromě toho, při DIY pamatujte, že šrouby nesmíte násilím. Tento postoj vás jistě ochrání před poškozením šroubu.

Pamatujte, že výše uvedené tipy, jak odstranit zlomený šroub, jsou dobrým řešením pouze v případě, že máte nějaké kutilské znalosti. Pokud amatérská oprava různých předmětů není vaše věc, je lepší využít služeb specialisty, který bude v této situaci mimořádně nápomocný. Způsob, který zvolíte, bude nepochybně efektivním řešením zlomeného šroubu.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak odstranit zlomený šroub? Osvědčené nástroje a metody

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak odstranit zlomený šroub? Osvědčené nástroje a metody

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak odstranit zlomený šroub? Osvědčené nástroje a metody

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak odstranit zlomený šroub? Osvědčené nástroje a metody

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak odstranit zlomený šroub? Osvědčené nástroje a metody

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak odstranit zlomený šroub? Osvědčené nástroje a metody

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.