Produktové dotazy: 730 829 745

Jak ozdobit polystyrenové vajíčko? 4 jednoduché způsoby, jak oslavit Velikonoce

Vajíčko je neodmyslitelným symbolem tradičních Velikonoc. Přestože se konvenční kraslice objevují na našich stolech během slavnostní snídaně, stále častěji používáme polystyrénová vajíčka jako dekorace, které lze ozdobit mnoha způsoby.

Polystyrenové vajíčko je také ideálním tréninkovým materiálem pro nejmenší děti. Při přílišném uchopení nebo pádu nehrozí kuchyňská katastrofa. Navíc je lze používat po mnoho let. Výroba velikonočních dekorací je lákadlem nejen pro děti, ale i pro dospělé. Základem pěkné dekorace je však dobrý nápad. Jak efektivně a rychle ozdobit polystyrenové vajíčko? Co použít? Seznamte se s našimi návrhy.

Seznam potřebného příslušenství:

  • barevné laky na nehty
  • horké lepidlo
  • horkou lepicí pistolí
  • knihařské lepidlo
  • barevný nebo přírodní provázek
  • nůžky
  • ubrousky
  • lak
  • barevný papír
  • samolepky na oči
  • plakátové barvy
  • kartáče
  • barevné třpytky

Jak ozdobit polystyrenové vejce s trochou práce?

Pěkné, lehce lesklé polystyrenové vajíčko je zajímavou dekorací na velikonoční stůl. Jednoduchý způsob, jak dosáhnout dobrého efektu, je natřít tvar barevnými laky na nehty. Nejrychlejší způsob, jak vytvořit pruhy. Pokud chcete získat jasné, oddělené a čisté barvy, po výměně laku chvíli počkejte, aby se barvy nesmíchaly.

Barvy můžete také záměrně kombinovat, abyste mezi nimi dosáhli plynulých přechodů. Odstíny byste však měli vybírat pečlivě, aby prolínající se barvy nepůsobily nevzhledně.

Polystyrenové vajíčko – jak ho ozdobit v eko stylu?

Stejně snadný způsob, jak vyrobit polystyrenová vajíčka, je ozdobit je barevnými provázky. Zde se bude hodit tavná lepicí pistole a dobré knihařské lepidlo. Na jeden z konců vajíčka naneste malé množství horkého lepidla a zanořte do něj konec provázku. Po ztuhnutí potřete provázek lepidlem (je třeba použít po zaschnutí průhledné) a přilepte ve vrstvách jednu pod druhou, opatrně jimi obalte vajíčko.

Dokončete balení, jak jste začali, umístěním horkého lepidla na druhý konec vajíčka. Přebytečný provázek odstřihněte nůžkami.

Pokud si myslíte, že obarvená vajíčka nejsou dostatečně „bio“, můžete použít jutový nebo lněný provázek v přírodní barvě.

Polystyrenová vajíčka – jak je profesionálně ozdobit?

Dobrým způsobem, jak docílit toho, aby velikonoční dekorace vypadaly skutečně profesionálně, je zdobení polystyrénových vajíček technikou decoupage. Samozřejmě stojí za to si tuto metodu nejprve trochu procvičit, protože první výsledky práce většinou nebývají tak působivé jako u lidí, kteří mají mnoho označených krabic a dalšího příslušenství.

I když používáte decoupage poprvé, vaše polystyrenové vajíčko bude originální. Prvním krokem v této technice je výběr ubrousků. Mohou mít velikonoční nebo třeba květinový motiv. Vyberte fragmenty, které vás zajímají, a poté oddělte ubrousky.

Naneste lepidlo na vajíčko a poté tenké vrstvy ubrousků, čímž vytvoříte požadovanou kompozici. Po zaschnutí lepidla to celé přetřete lakem.

Jak ozdobit polystyrenová vajíčka s vaším dítětem?

Pokud se rozhodnete ozdobit vajíčka s dětmi, vyplatí se použít jednoduché metody. Můžete jednoduše použít barvy na plakáty a namalovat tradiční vzory nebo vystřihnout prvky a vytvořit trojrozměrné lišky, kohouty a zajíčky.

Chcete-li vytvořit velikonočního zajíčka, musíte z barevného papíru vystřihnout pár uší, nos a vousky a poté je nalepit na vajíčko. Je dobré použít hotové samolepky v podobě trojrozměrných očí s pohyblivými zorničkami.

Dívky si určitě zamilují nápad na třpytivé velikonoční vajíčko. Pro jeho získání stačí vajíčko potřít lepidlem a následně posypat třpytkami podle vlastní představy. Stojí za to připomenout, že třpytky se docela obtížně čistí, takže je lepší, když vaše dítě vytvoří třpytivé vajíčko s pomocí dospělého.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak ozdobit polystyrenové vajíčko? 4 jednoduché způsoby, jak oslavit Velikonoce

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak ozdobit polystyrenové vajíčko? 4 jednoduché způsoby, jak oslavit Velikonoce

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak ozdobit polystyrenové vajíčko? 4 jednoduché způsoby, jak oslavit Velikonoce

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak ozdobit polystyrenové vajíčko? 4 jednoduché způsoby, jak oslavit Velikonoce

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak ozdobit polystyrenové vajíčko? 4 jednoduché způsoby, jak oslavit Velikonoce

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak ozdobit polystyrenové vajíčko? 4 jednoduché způsoby, jak oslavit Velikonoce

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.