Produktové dotazy: 730 829 745

Jak postavit dětský domeček z palet: Jednoduchý návod krok za krokem

Zahradní domky pro děti můžete vyrobit sami, pomocí palet. Jejich design velmi zjednodušuje realizaci takového projektu. Dětský domeček z palet je navíc skvělý způsob, jak dát starému dřevu nový život.

Palety jsou snadno použitelný a odolný materiál, který často používají lidé, kteří dbají na ekologii a milují kutily. Dřevěné paletové bloky lze použít jako celek nebo po drobném zpracování k vytvoření stěn domu a umožňují sestavit konstrukce téměř libovolné velikosti. Navrhujeme postavit dům o ploše cca 2m2, což bude dostačující pro jedno dítě. Zjistěte, jak vyrobit dům z palet a jaké materiály budete potřebovat.

Seznam potřebných produktů:

  • 11 EUR palet o rozměrech 120 × 80 cm
  • 4 hranoly, 240 cm, 240 cm, 80 cm a 80 cm dlouhé
  • Aku vrtačka
  • brusný papír a bruska
     
  • šrouby
  • úhelníky, ploché tyče, panty
  • impregnace, lazura nebo barva na dřevo a štětec
  • betonové bloky nebo dlažební kostky
  • pila na dřevo

Jak vyrobit dřevěný domeček pro děti? Příprava

Začněte stavět dětský domeček přípravou dřeva z palet. Oddělte horní vrstvu od 2 palet - to je vše, co budete potřebovat. Nechte 9 palet celých a odstraňte všechny vyčnívající hřebíky. Pomocí brusky nebo brusného papíru dřevo důkladně obrouste, abyste odstranili nečistoty a vyčnívající třísky, které by mohly uvíznout v dětské pokožce. Připravené palety pak chraňte impregnací na dřevo nebo lakem - učiníte je tak odolnými proti ničivým vlivům měnících se povětrnostních podmínek. Pokud chcete, aby byl domeček pro děti barevný, můžete nyní jednotlivé palety natřít barvou na dřevo ve zvolené barvě.

Jak vyrobit podlahu do zahradního domku pro děti?

Před umístěním podlahy domu se ujistěte, že zem v místě určeném pro konstrukci je rovná. Pokud ne, očistěte je od kamenů, větví a srovnejte zem. Aby byl dům stabilní, můžete pod jeho podlahu umístit i betonové bloky nebo dlažební kostky, které budou fungovat jako jakýsi základ. Uspořádejte podlahu ze dvou plných palet umístěných vedle sebe širší stranou dopředu. Poté je sešroubujte a vytvořte stabilní strukturu.

Dřevěný zahradní domek pro děti - stěny

Na připravenou dřevěnou podlahu položte tři stěny palet (zadní a dvě boční). Pro tento účel použijte tři palety pro zadní stěnu a jednu pro boční stěny. K jejich připevnění k podlaze použijte úhelníky a šrouby, k trvalému připojení bočních stěn k zadní části použijte ploché tyče a šrouby. Vše pečlivě sešroubujte pomocí šroubováku.

Pro zpevnění konstrukce stěny vytvořte rám ze čtvercových trámů, který připevníte k horní části stěn. Můžete jej namontovat do žlabu vytvořeného mezi spodní a horní deskou palety - díky tomu bude stabilně spočívat na paletových blocích. Připevněte rám ke stěnám pomocí šroubů.

Nyní můžete připevnit paletu, která bude tvořit součást přední stěny domu. Umístěte jej delší stranou k zemi – tím bude o něco kratší než ostatní stěny a výsledná vůle dodá konstrukci určitou lehkost. Upevněte paletu pomocí úhelníků a šroubů.

Stavba dřevěného domku pro děti - střecha a dveře

Pro stavbu střechy dřevěného domu použijte dvě palety, ze kterých nařežete spodní vrstvu. Připevněte je pomocí pantů – usnadníte si tak montáž a přizpůsobíte vhodný úhel střechy ke konstrukci domu. Připevněte střechu ke čtvercovým trámům podepřeným na kratších stěnách domu. Hranaté trámy můžete předem obrousit, abyste na ně snadno ukotvili střechu. Upevněte konstrukci dlouhými šrouby.

Poslední fází je montáž dveří, které budou tvořit poslední paleta. Uřízněte ho pilkou na dřevo na vhodnou šířku a ve spodní části mírně zkraťte, aby se dvířka dala volně otevírat a zavírat. Připevněte je k boční stěně domu pomocí pantů a šroubů.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit dětský domeček z palet?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit dětský domeček z palet?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit dětský domeček z palet?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit dětský domeček z palet?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit dětský domeček z palet?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit dětský domeček z palet?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.