Produktové dotazy: 730 829 745

Jak postavit kurník krok za krokem: Praktický průvodce pro vaši zahradu

Pokud byste si chtěli na zahradě postavit kurník, vězte, že vám můžeme pomoci! Jak vyrobit kurník, který naše kuřata využijí opravdu dlouho? Odpověď je v našem článku! Rádi Vám představíme nejlepší řešení. Stojí za zmínku, že vyrobit tento typ konstrukce na vlastní pěst není vůbec obtížné - může to úspěšně provést prakticky každý!

Jak postavit kurník - stavba kurníku krok za krokem

Chov kuřat je v dnešní době velmi populární. Domácí kurníky se staví na mnoha různých místech ; nejen na tradičních vesnicích, ale stále častěji i ve městech nebo na jejich okrajích. Jak vyrobit malý kurník na dvorku? Přečtěte si naše tipy a celý proces jistě proběhne rychle a hladce.

Stavba kurníku na dvorku by měla začít hledáním vhodného prostoru. Nemůže být mokrá, protože problémy s vlhkostí mohou účinně bránit rozmnožování. Proto musíte zkontrolovat hladinu podzemní vody; pokud nepřesáhne jeden metr, můžeme se snadno pustit do vylévání základů. Ke stavbě opravdu pevného kurníku vám postačí ohoblované dřevěné desky , které je však nutné doplnit polystyrenem – ten skvěle izoluje. Z tohoto materiálu lze úspěšně postavit vnitřní stěny; to usnadní úklid kurníku. V této fázi práce vám jistě pomůže pila. Skvěle zde poslouží ruční pila, pilka, nebo japonská. U elektrického nářadí se jistě vyplatí mít po ruce dobrou pilu a přímočarou pilu, které práci urychlí. 

Musíte také pamatovat na prostor okna; neměla by být menší než 1/3 celé rozvojové oblasti. Důležité je také správné umístění vchodu do kurníku, který musí být dostatečně velký, aby jím kuřata mohla projít. Vyplatí se vzdát se vysokých prahů a umístit vchod tak, aby se uvnitř zabránilo průvanu. Důležitá je také střecha ; v tomto případě bude dřevo fungovat perfektně. Můžete také použít PVC nebo speciálně upravené střešní tašky; k tomuto účelu však nesmíte použít plech, protože je náchylný na atmosférické změny. V létě tento materiál výrazně hřeje a v zimě naopak chladí, což bude mít obrovský vliv na pohodlí slepic.

Jak velký by měl být kurník? Záleží na tom, kolik ptáků skutečně chceme chovat. Na metr čtvereční by nemělo být více než jeden nebo dva ptáci. Slepice sice tráví v teplých dnech hodně času venku, ale v zimě se zdržují v kurníku – musí k tomu mít tedy odpovídající prostor.

Kurník na dvorku – jaké nástroje?

Pokud si chcete postavit pevný kurník, který vydrží roky, naše železářství vám jistě pomůže. Máme výjimečně široký sortiment produktů, který zaručuje, že si každý najde to své. Naše nabídka zahrnuje mimo jiné abrazivní materiály (např. brusné papíry, brusné kotouče, nekonečné pásy atd.), které pomohou vyhladit stěny naší kurníku, ale i mnoho dalších povrchů! Za pozornost stojí také aku vrtačky a šroubováky, které zajistí rychlou a přesnou montáž různých druhů materiálů. Při přípravě střešní konstrukce může pomoci i  akumulátorová úhlová bruska, kterou si zájemci mohou zakoupit v naší prodejně za opravdu příznivou cenu. Mnoho zákazníků z celého Česka nám již důvěřovalo – přesvědčte se sami, jak jednodušší může být mít a používat naše spolehlivé nástroje.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Krok za krokem: jak si sami postavit kurník na zahradě

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Krok za krokem: jak si sami postavit kurník na zahradě

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Krok za krokem: jak si sami postavit kurník na zahradě

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Krok za krokem: jak si sami postavit kurník na zahradě

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Krok za krokem: jak si sami postavit kurník na zahradě

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Krok za krokem: jak si sami postavit kurník na zahradě

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.