Produktové dotazy: 730 829 745

Jak postavit psí boudu z palet: Praktický návod pro kutily

Pořízením vlastního psího pelíšku nejenže ušetříte spoustu peněz, ale navíc si ho budete moci přizpůsobit uspořádání vašeho domova, zahrady a především potřebám vašeho mazlíčka. Přečtěte si návod, jak si sami postavit boudu pro psa.

Psí bouda je jejím úkrytem, místem, kde by se váš mazlíček měl cítit bezpečně. Zde bude odpočívat a hrát si, takže byste se měli ujistit, že je přizpůsobeno velikosti vašeho mazlíčka. Pokud je příliš malý, pes se v něm nebude cítit pohodlně, a pokud je příliš velký, neposkytne vašemu mazlíčkovi správné množství tepla. Pro stavbu boudy pro vašeho mazlíčka použijte přírodní materiály (např. palety) - bude lehká, přesto odolná a odolná i těm nejnepříznivějším povětrnostním podmínkám.

Psí bouda: materiály, nářadí, design

Než začnete pracovat na psí boudě pro vašeho mazlíčka, měli byste shromáždit vhodné materiály a nástroje a připravit návrh. Co se týče rozměrů konstrukce, nejlepším řešením bude změřit psa v pohodlné poloze vleže a k výsledku přidat cca 30-50 cm. Získáte tak šířku a délku pelíšku pro vašeho mazlíčka. Jeho výšku můžete určit tak, že svého mazlíčka změříte od země po temeno hlavy ve stoje a přidáte asi 10-20 cm. Pro určení velikosti vchodu do boudy změřte svého mazlíčka od krku k zemi a přidejte asi 5 cm, poté změřte jeho šířku a přidejte asi 10 cm. Pamatujte, že střecha vaší psí boudy by měla být šikmá, takže fasáda a zadní stěny budou mít stoupající vrchol.

Pokud jste již vytvořili návrh psí boudy, je čas shromáždit materiály a nástroje. Chcete-li vytvořit tento typ konstrukce sami, budete potřebovat tesařskou sadu, která obsahuje následující prvky:

  • aku vrtačka
  • bity
  • přímočará pila
  • listy skládačky
  • kotoučová pila
  • pokosová pila
  • excentrická bruska
  • brusné kotouče
  • akumulátorová hřebíkovačka
  • šroubováky
  • kleště
  • kladivo
  • pily
  • sešívačka

Na stavbu boudy pro psa použijete tyto materiály:

  • desky z demontovaných palet
  • 4 cm silný polystyren
     

Jak postavit boudu pro psa z palet?

Začněte stavět boudu pro svého mazlíčka přípravou podlahového rámu. Odřízněte z desek čtyři kusy podle rozměrů, které jste získali, a spojte je dohromady pomocí šroubů. Nyní položte na podlahový rám další desky, polystyren a nakonec další vrstvu desek. Za tepelnou izolaci psí boudy bude zodpovědný polystyren – v zimě její vnitřek prohřeje a v létě trochu ochladí.

Po přípravě podlahy postupujte stejně při stavbě stěn a střechy. Začněte vytvořením rámu každé stěny a nezapomeňte zahrnout izolační vrstvu polystyrenu. Desky pokládejte na vnější stranu jednotlivých stěn, izolační vrstvu a nakonec zevnitř. Při stavbě přední stěny pamatujte na vstupní otvor - jeho stěny je vhodné zbrousit a důkladně zahladit např. excentrickou bruskou. Díky tomu se váš mazlíček nepoškrábe ani nepořeže o ostré vstupní hrany.

Poslední fází stavby boudy pro psa je zhotovení střechy. V tomto případě se také řiďte výše uvedeným schématem - pro každý ze dvou střešních prvků vytvořte dřevěný rám, poté aplikujte desky vnitřní vrstvy, poté polystyrenovou izolaci a nakonec vnější vrstvu (např. střešní lepenku, kterou lze připevnit s hřebíkovačkou). Jakmile připravíte jednotlivé střešní svahy, připevněte je ke stěnám psí boudy.

Jak vyrobit zateplenou boudu pro psa? Dokončit

Pelíšek pro vašeho mazlíčka můžete dodělat mnoha způsoby. Samozřejmě by měla být stylově sladěna se zahradou a dalšími stavbami na pozemku. Na střechu položte například střešní tašky, jako jsou ty na střeše domu, nebo nasaďte bitumenové šindele a připevněte je sponkami. Než začnete psí boudu malovat, nezapomeňte důkladně očistit její povrch. Poté napenetrujte a natřete dle libosti. Uvnitř umístěte přikrývky, matrace a lehátko.

 

 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak postavit boudu pro psa? Praktický průvodce

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak postavit boudu pro psa? Praktický průvodce

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak postavit boudu pro psa? Praktický průvodce

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak postavit boudu pro psa? Praktický průvodce

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak postavit boudu pro psa? Praktický průvodce

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak postavit boudu pro psa? Praktický průvodce

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.