Produktové dotazy: 730 829 745

Jak postavit zimní domek pro kočky – jednoduchý návod a potřebné materiály

Zima je pro volně žijící kočky náročným obdobím, proto se v tomto období vyplatí věnovat jejich kočkám zvláštní péči. Pokud chcete také udělat něco dobrého pro kočky bez domova, postavte jim domeček! Pokud jste šťastným majitelem chlupatého mazlíčka, máme pro vás návrh vytvořit mu kartonový domeček.

Stavba zimního domku pro kočky je velmi jednoduchá. Stačí trocha ochoty, staré krabice na ovoce, polystyren a pár doplňků a konstrukce bude hotová. Pro domácí kočku můžete vyrobit kartonový domeček - je známo, že kočky se rády schovávají a ještě více milují kartonové krabice.

Seznam potřebných produktů:

  • 2 ovocné krabice - můžete je požádat v obchodě nebo na trhu
  • Polystyrenové desky o tloušťce 3–5 cm
  • montážní lepidlo na polystyren a pistoli na vytlačování hmot
  • silná lepicí páska, např. černá nebo stříbrná
  • tepelná přikrývka
  • tlustá fólie nebo olejová tkanina
  • starou mikinu nebo fleecovou deku
  • ostrý nůž
  • Aku vrtačka
  • lepenka
  • barva nebo tekutý korektor
  • tužka
  • šablonu z internetu

Jak vyrobit kočičí dům – pokyny krok za krokem

Pokud jste již připravili všechny potřebné materiály a nástroje, naučte se nyní, jak vyrobit domeček pro kočky ze dřeva získaného ze starých přepravek na ovoce. Na stavbu jednoho domečku budete potřebovat pouze dvě krabice, protože domeček pro kočku nemůže být příliš velký, jinak v něm bude zvířeti příliš zima.

  • pokud jsou úchyty na krabicích tenké desky, začněte stavět dům jejich odstraněním.
  • dno jedné z krabic důkladně potřete montážním lepidlem a poté překryjte utěrkou nebo silnou fólií. Naneste trochu lepidla na boky krabice a přeložte přes ně část utěrky. Hmotu důkladně přitlačte a zatěžte těžkým předmětem, např. knihou, aby lepidlo zatuhlo. 
  • v dalším kroku spojte krabice dohromady tak, že krabici položíte dnem vzhůru na horní část prvku. Strukturu důkladně oblepte lepicí páskou, aby byla stabilní.
  • opatrně zabalte otevřené strany budky hadříkem nebo silnou fólií. Připevněte jej ke krabicím pomocí lepicí pásky nebo šroubů. Nezapomeňte však ponechat otvor, kterým může kočka vstoupit a opustit dům. Otvor by měl mít přibližně 13 × 13 cm.
  • konstrukci domu obalte termodekou a zajistěte páskou.
  • další vrstvou, která pomůže udržet optimální teplotu uvnitř domu, bude vrstva polystyrenu. K tomu vyřízněte polystyrenové desky ostrým nožem o velikosti boků kabiny. Polystyrenové desky by měly být lepeny k sobě navzájem a ke stěnám domu pomocí lepidla na polystyren. Zatímco lepidlo tuhne, je dobré přelepit konstrukci budky páskou.
  • nakonec dům zabalte do plátna nebo silné fólie a přilepte vodotěsným polystyrenovým lepidlem. Tímto způsobem bude polystyren chráněn před destruktivními účinky vlhkosti.
  • teď už jen dovnitř vložit fleecovou deku, která neabsorbuje vlhkost, a díky ní bude život vaší kočky mnohem pohodlnější. A dům je připraven!

Jak vyrobit kočičí domeček z lepenky?

K výrobě domečku pro kočku domácí potřebujete jen starou kartonovou krabici, nůž a lepicí pásku. Pokud si chcete ozdobit kartonový domeček, můžete použít například barvy nebo tekutý korektor. 

K jeho výrobě se vyplatí použít šablonu, která bude použita k vytvoření vstupu do kočičího boxu. Na internetu najdete mnoho různých forem, které lze k tomuto účelu použít – mohou vypadat jako kočičí tlapka nebo celá kočičí hlava. Tužkou obkreslete vytištěný vzor na přední straně kartonu a poté ostrým nožem vyřízněte narýsovaný otvor. Přední stranu můžete ozdobit jménem vašeho mazlíčka.

Horní části lepenky vytvoří střechu. Stačí slepit jednotlivá kartonová křídla pomocí samolepicí pásky. Vložte oblíbenou deku nebo polštář vašeho mazlíčka dovnitř budky a je to!

 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit kočičí domeček z lepenky a dřeva?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit kočičí domeček z lepenky a dřeva?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit kočičí domeček z lepenky a dřeva?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit kočičí domeček z lepenky a dřeva?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit kočičí domeček z lepenky a dřeva?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit kočičí domeček z lepenky a dřeva?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.