Produktové dotazy: 730 829 745

Jak renovovat kuchyňskou pracovní desku: Praktický návod pro různé materiály

Pracovní deska může být v kuchyni poutavou ozdobou, pokud je udržována v dobrém stavu. Špinavá a poškozená pracovní deska interiér spíše znetvoří, než ozdobí. Naštěstí se dá vyměnit nebo repasovat. Jak renovovat kuchyňskou desku?

Způsob renovace závisí do značné míry na materiálu. Nejjednodušší způsob, jak renovovat kuchyňskou desku, je ze dřeva. V některých případech můžete zkusit renovovat i prvek z
lamina. Kamenné pracovní desky patří k nejtrvanlivějším a nejodolnějším proti
poškrábání a jinému mechanickému poškození, proto jen zřídka vyžadují renovaci. Pokud to však jejich povrch místy vyžaduje, lze je jemně obrousit.
Poté by měly být mezery vyplněny speciálním tmelem určeným k opravě kamenných povrchů.

Seznam potřebných produktů:

  • bruska
  • brusný papír
  • kartáč, váleček
  • tkanina
  • tmel

Renovace dřevěné kuchyňské desky

Dřevo je velmi odolný a odolný materiál, který však vyžaduje pravidelnou péči a údržbu. Nesprávně používaná, zřídka impregnovaná dřevěná pracovní deska se však vlivem vlhkosti nebo mechanického poškození časem znehodnotí a nabobtná.
Dřevo je naštěstí také materiál, který se celkem snadno zpracovává, takže jeho povrch snadno zrenovujete. Renovace dřevěné kuchyňské desky spočívá především v broušení jejího povrchu a následné ochraně proti vlhkosti. Nejprve je však nutné důkladně očistit od všech nečistot a mastných skvrn
a vysušit. Pokud je pracovní deska pokryta vrstvou laku, odstraňte ji pomocí elektrické brusky, ale pokud je chráněna pouze olejem, měl by k broušení stačit brusný papír různé gradace. Začněte s hrubými zrny a dokončete jemnými. Vždy brouste ve směru vláken dřeva. Pokud se po broušení objeví na hladkém povrchu kuchyňské desky větší rýhy a vady, vyplňte je tmelem na dřevo. Nezapomeňte zvolit vhodnou barvu přípravku, aby odpovídala barvě pracovní desky. Po zaschnutí místa nanesení hmoty jemně obrousíme brusným papírem.

Renovovanou dřevěnou kuchyňskou desku nakonec potřete vrstvou prostředku, který ji ochrání před ničivými účinky vlhkosti. Dřevěné pracovní desky jsou nejčastěji povrchově upraveny olejem, ale můžete si vybrat i z vodou ředitelných laků, které jsou bezpečné pro styk s potravinami. Olej je třeba vetřít do povrchu dřeva bavlněným hadříkem, zatímco lak nanášet štětcem.

 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Renovace kuchyňské desky - ze dřeva a lamina

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Renovace kuchyňské desky - ze dřeva a lamina

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Renovace kuchyňské desky - ze dřeva a lamina

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Renovace kuchyňské desky - ze dřeva a lamina

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Renovace kuchyňské desky - ze dřeva a lamina

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Renovace kuchyňské desky - ze dřeva a lamina

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.