Produktové dotazy: 730 829 745

Jak si postavit zahradní vířivku: Luxusní relaxace ve vlastním domově

Říká se, že mít doma jacuzzi je doménou bohatých lidí. Dokáže zpříjemnit život a zároveň zlepšit jeho kvalitu. Zkuste si tento luxus vytvořit na své vlastní zahradě ještě dnes. Jak vyrobit jacuzzi?

Nečekejte a ochutnejte prvotřídní bydlení ještě dnes! Vířivka vám nejen pomůže relaxovat po dlouhém dni v práci, ale také podpoří vaše zdraví v různých aspektech.

Seznam potřebných produktů:

  • elektrické napájení
  • instalace vody
  • kanalizační odtok
  • kropící hadice
 
  • bateriové čerpadlo
  • vodováha/laser

Jak si vyrobit vířivku na zahradě a kde vůbec začít?


Jakmile se rozhodnete vytvořit si vířivku v pohodlí domova, budete muset připravit vhodné místo na vašem pozemku. Mnoho lidí si klade otázku, jak udělat jacuzzi na zahradě. Prvním krokem je příprava podkladu. Musí být rovnoměrný a stabilní - pro tento účel se vyplatí použít dřevěnou plošinu. Pro kontrolu, zda je dané místo dostatečně rovné, použijte pracovní vodováhu. Vířivka nemůže být umístěna v blízkosti stromů nebo keřů, protože jejich listy nebo květy by mohly snadno znečistit vodu. Pamatujte, že vana potřebuje správně připojené napájení. To by však měl zvládnout zkušený profesionální elektrikář.

Vířivka musí mít kromě elektriky i vodovodní rozvody a napojenou kanalizaci. Vodu je možné přivádět a vypouštět pouze zahradní hadicí, ale výrobci často do sestavy zařazují speciální čerpadla, která při správném zapojení zpříjemní a zajistí používání takové vířivky. Pokud se rozhodnete pořídit si nafukovací vířivku, musíte počítat s tím, že pumpy obsažené v setu jsou často nekvalitní. Proto je lepší pořídit zařízení vyšší třídy, tedy bateriové čerpadlo. 

Jak vyrobit zahradní vířivku? Proč to stojí za to?

Jacuzzi má mnoho využití. Obvykle se pro osoby s problémy s krevním tlakem plánuje speciální rehabilitace, často založená na použití vířivky. Jacuzzi proto pomáhá zlepšit kvalitu života. Navíc pozitivně působí na vaši pohodu a výrazně usnadňuje boj se stresem, uvolňuje svaly a dokonce bojuje i s bolestmi hlavy. Tyto uklidňující vlastnosti lze zvýšit přidáním speciálních olejů do koupele, které dále stimulují smysly. 

Za zmínku stojí, že takové domácí lázně můžete využívat po celý rok. Dnes najdete na trhu mnoho modelů jacuzzi, které jsou přizpůsobeny tomuto typu provozu. Musíte však pamatovat na možné zvýšení nákladů na ohřev vody v zimě, proto je třeba tuto možnost pečlivě zvážit. Jak postavit jacuzzi, aby byla pro tento úkol vhodná? Nejprve byste měli zajistit správnou tepelnou izolaci a nepřetržitý přístup k napájení. Díky tomu bude voda teplá i ve velmi mrazivých dnech. 

Další velkou výhodou jacuzzi je, že na zahradě prostě vypadá skvěle. Vanu můžete ozdobit různými způsoby, např. instalací stanové stříšky nebo stěny, která vás ochrání před větrem. V mnoha obchodech najdete i menší dekorační prvky, jako jsou stojany na nápoje.

Vířivka na zahradě – jak o ni pečovat?

Pokud se rozhodnete používat tento typ zařízení, nezapomeňte jej pravidelně udržovat a čistit. Stejně jako v případě bazénů byste měli používat speciální chemikálie určené pro vířivky. Můžete si ho koupit v každém instalatérském obchodě. 

Jedním z možných důsledků zanedbání je ucpání trysek čerpadla, které často vede k trvalému poškození. V takové situaci se vyplatí vyčistit trysky vhodným dezinfekčním a konzervačním prostředkem. Pokud již vířivka není v záruce a dojde k závadě, můžete si pořídit zařízení s podobnými parametry, které poškozenou součást efektivně nahradí. Je zde také možnost dokoupení vířivky s funkcí automatického čištění. V takovém případě však musíte pamatovat na pravidelné zapínání takového programu.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vytvořit vířivou vanu na zahradě?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vytvořit vířivou vanu na zahradě?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vytvořit vířivou vanu na zahradě?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vytvořit vířivou vanu na zahradě?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vytvořit vířivou vanu na zahradě?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vytvořit vířivou vanu na zahradě?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.