Produktové dotazy: 730 829 745

Jak si snadno vytvořit vlastní zavlažovací systém na zahradě

I ta nejmenší zahrada vyžaduje systematické zalévání. Pokud je oblast malá, je tato operace rychlá a efektivní. Zalévání velkých ploch je časově náročnější. Nejjednodušší způsob, jak tento problém vyřešit, je bezpochyby zavlažovací systém.

Jak víte, není to nejlevnější řešení a obnáší serióznější práce na zahradě. Pokud nejste přesvědčeni o tak závažné automatizované možnosti zavlažování, mělo by vás zajímat následující řešení. Pomocí základních komponentů ze sortimentu zavlažovacího příslušenství si každý může sestavit jednoduchý nadzemní zavlažovací systém.

Dobře poslouží jako podpora zavlažování (např. na plochách na zahradě, kde systém ještě není nainstalován) nebo jako „samostatný“ zavlažovací systém. Různorodost dostupných prvků a skutečnost, že celý systém je umístěn nad zemí, navíc znamená, že můžeme zavlažovací systém téměř kdykoli předělat a systém „přeuspořádat“ a zkontrolovat účinnost jednotlivých prvků v horkém letním dni. nebude sebemenší problém.

Někdy se vyskytují zahrady, které byly po mnoha letech založeny bez zohlednění zavlažovacího systému, množství prvků a velikost výsadeb často znemožňuje zajistit profesionální závlahu, nebo jde o zničení značné části zahrady a v důsledku toho s obrovskými náklady.

V navrhovaném řešení, u samostatně smontovaného, nadzemního, mini zavlažovacího systému nás omezuje jediné -  tlak vody v kohoutku , i když i tento problém lze nakonec vyřešit  hydroforem .

Pamatujte, že na trhu jsou dostupné hlavně hadice o průměrech 3/4" a 1/2" - tolerance vnitřního průměru: ±0,5 mm, tloušťka stěny: ~ 4 mm, přípustný provozní tlak při 23±2 °C: cca. 8 bar, k dispozici v sekcích 20, 30, 50 metrů. Při výběru hadice zvažte její délku a průměr ve vztahu k tlaku vody, který máte. Nejprve byste měli pečlivě odhadnout vzdálenost od zdroje vody k nejvzdálenějšímu bodu, který chcete zalévat, a přidat asi 2 m hadice. Pozor, s prodlužující se délkou hadice se však snižuje tlak vody, což se projevuje zmenšováním dosahu proudu.

Pokud jde o účinnost takové zálivky, vše závisí na prostorové náročnosti naší zahrady. Pokud nad konceptem strávíme dostatek času, můžeme hadici s postřikovačem připojit téměř na jakékoli místo na zahradě.

Dalším zajímavým řešením je instalace časového regulátoru. V závislosti na složitosti zařízení jsou k dispozici různé možnosti programování. Počínaje jednoduchým ručním spuštěním zavlažovacího systému a konče časovým programováním v několika režimech spuštění. Takto navržený nadzemní zavlažovací systém je navíc vybaven časovým regulátorem a není v žádném případě horší než tradiční zavlažovací systém.

Jediným nedostatkem tohoto řešení se zdá být estetická záležitost – zavlažovací hadice natažené po celé zahradě nemusí nutně vyhovovat vkusu každého. Nejedná se však o neřešitelný problém. V první řadě můžeme zajistit místo v blízkosti vodního zdroje, kde po zalití jednotlivé prvky složíme. Systém bude stále neporušený, jeho prvky na sebe navazují, takže přeuspořádání postřikovačů je jen otázkou času. Toto řešení, na rozdíl od tradičního zakopaného systému, nám umožňuje umístit zavlažovače téměř volně (v dosahu hadice) pokaždé, když zaléváme. Pokud se rozhodneme pro trvalé aranžmá, maskování hada mulčem nebo rostlinami také není velkou výzvou. Pamatujte však, že takový pozemní systém je nutné demontovat a na zimu uskladnit na suchém a teplém místě.

Představujeme řešení pro všechny, kteří nechtějí nebo nemohou instalovat standardní závlahový systém, lze jej umístit na povrch v jakémkoli zahradním prostoru.

Jedná se o řešení, které šetří váš čas, protože místo stání s hadicí otočíte kohoutkem a zahrada se zalévá sama.

Jeho návrh a montáž nevyžaduje odborné znalosti a neustálý přístup k jednotlivým prvkům systému nám umožňuje provádět údržbu, případné opravy nebo snadné předělání celého systému.

Rozmyslete si, čím přesně chcete zalévat, jakou délku hadice potřebujete, kolik větví, nakreslete si svou představu na obrys zahrady, změřte zdroj vody, vyberte vhodnou hadici, konektory a zavlažovače, rozmístěte prvky v prostoru , připojte konektory s hadicí, připojte zavlažovače, nainstalujte ovladač na zdroj vody a užívejte si automatizované zavlažování!

Nákupní seznam pro prezentovaný projekt:

  • postřikovače 3 ks
  • časový spínač 2 ks
  • Rozdělovač typu Y 2 ks
  • ¾ konektor 6 ks
  • dorazový konektor 4 ks
  • kohoutková přípojka ¾ 1 ks
  • zahradní hadice ¾ 30 m


Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak postavit jednoduchý zahradní zavlažovací systém?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak postavit jednoduchý zahradní zavlažovací systém?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak postavit jednoduchý zahradní zavlažovací systém?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak postavit jednoduchý zahradní zavlažovací systém?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak postavit jednoduchý zahradní zavlažovací systém?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak postavit jednoduchý zahradní zavlažovací systém?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.