Produktové dotazy: 730 829 745

Jak si vyrobit bavlněné kuličky na svítící girlandu: DIY návod

Girlanda ze svítících koulí stále nevychází z módy. Bavlněné kuličky vytvářejí romantickou atmosféru jak v interiéru, v ložnicích a obývacích pokojích, tak i venku, nasvícené na terasách či balkonech. Ukážeme vám, jak si vyrobit vatové kuličky sami!

Pomocí příze, lepidla a balónků můžete snadno vyrobit jednoduché vatové kuličky. Lampy vytvoří atmosférický doplněk - nejlépe bílé, i když stejně atraktivní girlandu světel můžete vytvořit pomocí příze a světel v různých barvách. 

Seznam potřebných produktů: 

  • balónky
  • řetězec se světly
  • česané
  • lepidlo
  • nůžky
  • štětec
  • pracovní rukavice 
  • jehla
  • pumpa na nafukování balónků
  • tavná lepicí pistole 

Bavlněné kuličky DIY – co budete potřebovat?

Vatové koule jsou hitem interiérového designu, který již několik let zatraktivňuje obývací pokoje, dětské pokoje, ložnice, ale i terasy a balkony. Svítící girlandy lze snadno najít v mnoha obchodech, ale vytvořit je sami je uspokojivější. Zvlášť když je to tak snadný úkol. K výrobě vaty budete potřebovat pár jednoduchých pomůcek, běžně dostupné materiály a samozřejmě trpělivost. Zásobte se položkami, jako jsou: 

  • malé balonky, např. balonky na vodu - vybírejte takové, které lze tvarovat do malých kuliček
  • řetězec světel – nejlépe průhledný řetězec bílých světel, které dávají teplé, atmosférické světlo. Můžete také použít vánoční osvětlení
  • příze - nejlépe šňůra v jakékoli barvě, ale můžete použít i provázek nebo nit. V případě cordonky by jedna cívka měla stačit na dva míčky
  • lepidlo na dřevo - např. Wikol, musí být bezbarvé, smíchané s vodou v poměru 1:1
  • nůžky
  • kartáč
  • ochranné rukavice - užitečné při lepení střel
  • jehla k prasknutí balónků uvnitř kuliček
  • pumpa na nafukování balónků (nutná, pokud jste zvolili vodní balónky)

Jak vyrobit vatové kuličky?

Chcete-li vyrobit vatové kuličky, začněte nafukováním balónků. Pokuste se vytvořit rovnoměrné kulaté kuličky. V tomto případě může být užitečné použít sklenici nebo hrnek jako formu pro balónek. Každá výsledná koule by měla být svázána docela pevně, aby si zachovala svůj kulový tvar. 

Nafouknuté balónky by měly být omotané šňůrou, nití nebo provázkem. Můžete to udělat tak, že povrch koule nejprve potřete lepidlem pomocí štětce nebo šňůru namočíte do lepidla a poté ji namotáte na balónek. Mnohem čistší alternativou pro vaše ruce však bude potřít lepidlem pouze konec příze, ze kterého začnete balonek omotávat, a poté omotat zcela za sucha. Po pečlivém zavázání balónku z každé strany provázkem můžete balónek poměrně štědře pokrýt lepidlem - nejlépe ponořením do nádoby s vatou smíchanou s vodou. U každé kuličky ji nezapomeňte otřít papírovou utěrkou, abyste odstranili přebytečné lepidlo, jinak se mohou objevit nevzhledné šmouhy. 

Bavlněné koule omotané přízí nechte uschnout. Nejlepší je umístit je na sušák na prádlo nebo na radiátor. Přes noc by měly uschnout. Zkontrolujte, zda jsou kuličky dostatečně suché a tuhé - pokud ano, propíchněte balónky jehlou a vytáhněte je z prostoru mezi přízí. Nyní vše, co musíte udělat, je umístit řetězec světel dovnitř koulí. Ke každé kouli se vyplatí přidat několik světel, která zajistí jejich dobré uchycení v kouli a zároveň dostatečné osvětlení celku. Pokud však světýlka stále vypadávají z vatových koulí, zkuste je připevnit horkým lepidlem. 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Bavlněné kuličky DIY - jak si sami vyrobit lehkou girlandu?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Bavlněné kuličky DIY - jak si sami vyrobit lehkou girlandu?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Bavlněné kuličky DIY - jak si sami vyrobit lehkou girlandu?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Bavlněné kuličky DIY - jak si sami vyrobit lehkou girlandu?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Bavlněné kuličky DIY - jak si sami vyrobit lehkou girlandu?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Bavlněné kuličky DIY - jak si sami vyrobit lehkou girlandu?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.