Produktové dotazy: 730 829 745

Jak si vyrobit DIY šperkovnici se zrcadlem – Krok za krokem

Šperkovnice je skvělý způsob, jak se vypořádat s nepořádkem a mít ve svých doplňcích pořádek. Díky němu už nikdy nebudete muset ztrácet spoustu času hledáním druhé náušnice nebo rozmotáváním řetízku.

Skříňka na šperky DIY je nejen funkční, ale také dekorativní kus nábytku. Pokud na jeho přední stranu umístíme zrcadlo, dokáže opticky zvětšit prostor. Bude to vypadat skvěle. 

Seznam potřebných produktů:

  • barvu
  • kartáč
  • přímočará pila
  • překližka
  • zarámované zrcadlo
  • háčky
  • dva panty
  • magnetický zámek
  • šrouby nebo hřebíky
  • šroubovák nebo kladivo
  • příklepová vrtačka
  • metr

Zrcadlová skříňka na šperky – kde začít?

Pokud si chceme vyrobit šperkovnici se zrcadlem, musíme nejprve navštívit obchod s bytovými doplňky nebo internetový obchod, kde najdeme vhodné rámové zrcadlo. Jak bude náš organizér nakonec vypadat, záleží na jeho výběru. Máme k dispozici mnoho možností. Můžeme si vybrat zrcadlo, jehož povrch je stříbrný, hnědý, zlatý, modrý, zelený nebo grafitový. Druhým důležitým – a možná i nejdůležitějším – rozhodnutím je, jaký rám zvolit. Bude klasicky a jednotně zakončená, nebo s krajkou či ozdobnými vsadkami? Možnosti jsou téměř nekonečné!

Šperkovnice – jak ji vyrobit?

Jakmile máme zakoupené vhodné zrcadlo, je potřeba jej změřit (změřit výšku a šířku metrem). Je třeba vzít v úvahu pouze sklo, nikoli rám. Pak se z rámu stane jakési madlo, za které můžete zatáhnout, abyste se snadno dostali dovnitř nábytku. Šperkovnice musí mít stejné rozměry jako zrcadlo, aby se jím dobře maskovalo. Po změření vyřízneme překližkové pásy skládačkou. Pokud jde o hloubku skříně, může být jakákoliv, záleží jen na našich preferencích. Hloubka 10 cm by měla stačit. Šperk je plochý a je potřeba počítat i s místem, kam organizér umístíte a zda vytváříte skříňku na zavěšení či postavení šperků. Dodatečně si musíme připravit lišty, které umístíme dovnitř konstrukce – na ně později šperk zavěsíme. 

Pokud skládačku nemáme nebo ji prostě neumíme správně používat, můžeme využít služeb prodejen pro kutily. Po zakoupení překližky pracovníci prodejny rychle připraví lišty na míru. 

Dalším krokem je uspořádání nařezaných překližkových prvků do obdélníku nebo čtverce (v závislosti na tvaru zakoupeného zrcadla). Doprostřed konstrukce umístíme další proužky, na kterých bude šperk viset. Jakmile je vše správně uspořádáno, vyvrtejte otvory do pásů vrtákem a spojte je šrouby. Můžete to udělat i s tradičními nástroji, tedy kladivem a hřebíky, ale to bude méně odolné řešení.

Konstrukce šperkovnice je hotová – co dál?

Po propojení prvků konstrukce můžeme celek vymalovat - skříň se tak stane nedílnou součástí místnosti a originálním aranžérským doplňkem. K tomuto účelu potřebujeme štětec a barvu, např. akryl. Vyplatí se použít tabulovou barvu, na kterou se dá psát křídou, nebo magnetickou barvu, na kterou lze připevnit magnety. 

Když barva zaschne, můžeme začít instalovat háčky na proužky, na které umístíme naše šperky. Vše, co musíte udělat, je každých pár centimetrů označit místa, kam mají být háčky umístěny , vyvrtat otvory a zašroubovat je.

Poslední kroky, které musíme provést, je připojení zrcadla v rámu ke konstrukci pomocí dvou pantů a magnetického zámku, který přišroubujeme šroubovákem. Pokud se má jednat o závěsnou šperkovnici, je potřeba na konec nainstalovat i dva závěsné držáky. 

Šperkovnice je nejlepší způsob, jak efektivně uspořádat doplňky

Závěsná i stojací šperkovnice jsou skvělým způsobem, jak mít naše šperky uspořádané. Díky ní vydrží řetízky, náramky i dlouhé náušnice déle v dobrém stavu. Konečně budete moci zapomenout na zdlouhavý proces rozmotávání náhrdelníků a hledání druhé náušnice nebo prvku ze sady. 

Šperkovnice se může stát i úkrytem na klíče nebo jiné předměty, které chceme mít vždy na dosah. Můžeme jej umístit do ložnice, obývacího pokoje nebo předsíně. Všude bude působit esteticky a ladit s designem interiéru. Protože si ji vyrábíme sami, jsme schopni skříň navrhnout tak, aby v místnosti vůbec nevynikla nebo se naopak stala hlavní dekorací.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit DIY šperkovnici?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit DIY šperkovnici?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit DIY šperkovnici?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit DIY šperkovnici?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit DIY šperkovnici?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit DIY šperkovnici?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.