Produktové dotazy: 730 829 745

Jak si vyrobit knihovnu sami? Praktické návody

Polička nebo knihovna se bude hodit v každé domácnosti, jejíž obyvatelé si cení znalostí, literatury a vzdělání. Můžete si koupit hotový model nebo objednat nábytek na míru u truhláře, ale při troše ochoty si knihovnu zvládnete vyrobit sami.

Knihovna je kus nábytku, který lze vyrobit několika způsoby. Kromě tradičního regálu z dřevěných prken můžeme zvolit i konstrukci z druhotných surovin, např. žebřík, palety nebo bedny. Knihovnu můžete vyrobit i pomocí proužků. Nabídek je mnoho, takže každý by si měl najít tu nejlepší variantu pro seb

Knihovna: design, nástroje

Stejně jako u každého jiného nábytku by výroba knihovny měla začít návrhem. Můžete jej nakreslit například na milimetrový papír s přihlédnutím ke všem rozměrům. Při plánování počítejte také s tím, kolik knih (a dalších věcí jako jsou rodinné suvenýry, fotky atd.) na ní bude, kdo bude nábytek používat a do jaké místnosti hotový nábytek umístíte.

K výrobě knihovny budete potřebovat nástroje. Nezbytná sada pro kutily by měla obsahovat příslušenství jako: akumulátorová vrtačka/šroubovák, bity, přímočará pila, pilové kotouče, excentrická bruska, brusné kotouče, sponky, šroubováky, kleště, kladivo, svorky, pily a sešívačky, příklepová vrtačka, vodováha, měřicí páska.

Jak vyrobit dřevěnou knihovnu?

K sestavení knihovny budete potřebovat dřevěné desky a dřevovláknité desky, stejně jako úhelníky, hřebíky, šrouby a dřevěné hmoždinky. Můžete si koupit i hotové police nařezané na míru. Držte se předem připraveného návrhu, sešroubujte desky dohromady - použijte úhelníky, šrouby a dřevěné hmoždinky. Prvky police lze také slepit lepidlem na dřevo. Po vytvoření policové konstrukce přišlo na řadu připevnění polic na malé kolíčky. Před připevněním hmoždinek si označte tužkou místa, kde se na deskách budou nacházet. Zadní stranu police vyrobte z dřevovláknité desky, kterou k deskám připevníte šrouby. Dřevěnou knihovnu je potřeba dodělat - použijte lak nebo mořidlo na dřevo.

Jak vyrobit knihovnu z přepravek?

Knihovnu si můžete vyrobit mimo jiné: z dřevěných krabic. Naskládejte je na sebe, abyste vytvořili police. Jednotlivé krabice k sobě sešroubujte, abyste vytvořili stabilní konstrukci. Pokud však preferujete mobilnější kus nábytku, který lze snadno přizpůsobit uspořádání místnosti, stačí jej vhodně uspořádat.

Jak vyrobit knihovnu z palet?

Základna palety, která desky spojuje, také vytváří prohlubeň - snadno ji proměníte v kapsu na knihy. Chcete-li získat jednotlivé police, rozřízněte paletu přímočarou pilou, abyste získali výše uvedenou kapsu. Deska vyčnívající nad ní bude tvořit zadní stranu konstrukce. Z jedné palety můžete vytvořit 2 nebo 3 takové police. Kombinujte několik takových prvků, dokud nevytvoříte polici, která odpovídá prostoru, který máte. Po rozřezání však palety nezapomeňte obrousit brusným papírem nebo bruskou a chránit impregnací na dřevo. Jednotlivé prvky konstrukce spojte rovnačkami a vruty do dřeva.

Jak vyrobit knihovnu ze žebříku?

K vytvoření police na knihy můžete použít i dřevěný žebřík. Pokud máte žebřík, který se vysouvá do tvaru obráceného „V“, nainstalujte na jeho příčky desky, které budou sloužit jako police. Jedná se o rychlý a jednoduchý, ale velmi kreativní způsob, jak postavit polici.
 

Jak vyrobit polici zavěšenou na pásech?

Zajímavým nápadem na výrobu knihovny je použití pevné kůže, syntetických proužků nebo pásek. Budete potřebovat dva takové proužky o rozměrech 150 × 3 cm. Přeložte každý pruh na polovinu. Jeden konec by měl být přeložen tak, aby jeho část (asi 3-5 cm) po ohnutí překrývala druhý konec. Vzniknou tak 3 vrstvy. V místě ohybu pásů vytvořte díru pomocí vrtačky. Poté vyvrtejte otvory do zdi a nainstalujte hmoždinky. Pásky připevněte ke stěně a vytvořte očka. Poté vložte desku mezi pásy a vyrovnejte ji.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak si vyrobit knihovnu sami? Praktické návody

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak si vyrobit knihovnu sami? Praktické návody

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak si vyrobit knihovnu sami? Praktické návody

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak si vyrobit knihovnu sami? Praktické návody

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak si vyrobit knihovnu sami? Praktické návody

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak si vyrobit knihovnu sami? Praktické návody

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.