Produktové dotazy: 730 829 745

Jak si vyrobit psí boudu doma? Pokyny krok za krokem

Ohrádka je optimálním řešením, když je pes neustále venku. Tato stavba je také místem, kam můžete umístit svého mazlíčka, pokud čekáte hosty nebo kurýra, nebo pokud chcete odejít z domu, ale bojíte se, že by pes mohl uniknout ze dvora.

Psí bouda je oplocené místo mimo dům. Domácí mazlíček by tam měl mít možnost odpočívat, jíst jídlo, pít vodu a alespoň částečně uspokojit potřebu žvýkat, kousat a hrát si. Ohrádka je tedy prostorem, kde by se měl váš pes cítit bezpečně a zároveň opatřený úkrytem např. před deštěm nebo sněhem.

Psí bouda – co byste měli vědět?

Než si přečtete návod, jak postavit psí boudu a získat materiály a potřebné nástroje, měli byste vzít v úvahu několik důležitých věcí, jako jsou: zákonná velikost kotců uložená zákonem na ochranu zvířat. Minimální rozměry boudy pro psy jsou:

  • pes měřící méně než 50 cm v kohoutku – kotec ne menší než 9 m²
  • pes měřící v kohoutku 51-65 cm - kotec ne menší než 12 m²
  • pes nad 65 cm v kohoutku - kotec ne menší než 15 m²

Pokud plánujete chovat dva psy v kotci, nezapomeňte zvětšit jeho rozměry o 4 m².

Nezapomeňte, že to musí být místo, kde jej snadno udržíte v čistotě. V celém kotci se doporučuje přírodní substrát. Jediná část, která může mít betonový základ, je psí bouda. Pamatujte také na systém odvodu vody – dešťová voda musí mít možnost efektivně odtékat mimo ohrádku a její vnitřek musí být vždy suchý a čistý.

Uvnitř kotce zajistěte krytou boudu s lůžkem uvnitř, stejně jako misky s čerstvou vodou a misky na jídlo. Nezapomeňte tam zahrnout také oblíbené hračky vašeho mazlíčka. Také se ujistěte, že máte prostor pro řešení vašich fyziologických potřeb. Pokud tam, kde plánujete ohrádku umístit, není stín, je třeba na ni nainstalovat stříšku. To ochrání vašeho psa před sluncem a srážkami a také poskytne další bariéru, která mu zabrání v útěku. Pamatujte také, že pes nemůže zůstat v kotci 24 hodin denně – doporučují se alespoň dvě procházky denně.

Jak vyrobit psí boudu – co budete potřebovat?

  • řezačky
  • pilové kotouče
  • brusný papír
  • brusný kotouč
  • vrtáky
  • kleště 
  • šroubováky 
  • síť
  • šrouby
  • vodováha
  • pracovní rukavice
  • bity 
  • kladivo

Jak vyrobit psí boudu krok za krokem?

Jedním z nejdůležitějších prvků ohrádky je plot. Standardní výška ohrádky je 180 cm. Jeho tvar může mít různé obrysy – od čtverců a obdélníků až po pravidelné šestiúhelníky a osmiúhelníky. Nezapomeňte zahrnout střechu ve fázi návrhu. K oplocení ohrádky můžete použít tkané, svařované nebo panelové pletivo. Aby byla konstrukce odolná, stabilní a odolná proti pokusům vašeho mazlíčka prorazit ji silou, měla by mít malé betonové základy.

Do rohů boudy pro psy nainstalujte napínací a opěrné sloupky a v případě větších boudy - pro větší psy - i mezilehlé sloupky. Pomocí speciálních spon připevněte síť ke sloupkům a poté ji utáhněte, dokud nezískáte hladký povrch. Nejlepším řešením bude použití kovové sítě. Je mnohem odolnější než plastový. Umístěte plot tak, aby se váš mazlíček nedostal pod síť. Nezapomínejte otevírat dvířka od boudy dovnitř – zajistíte tak bezpečnější kontakt se psem.

Ohrádku můžete zastřešit střešními plechy nebo živičným nátěrem. V případě střešních plechů zhotovte střešní rám z profilů ve tvaru U - pozinkovaných profilů a živičnou krytinu položte na dřevěnou konstrukci.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak si vyrobit psí boudu doma? Pokyny krok za krokem

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak si vyrobit psí boudu doma? Pokyny krok za krokem

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak si vyrobit psí boudu doma? Pokyny krok za krokem

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak si vyrobit psí boudu doma? Pokyny krok za krokem

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak si vyrobit psí boudu doma? Pokyny krok za krokem

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak si vyrobit psí boudu doma? Pokyny krok za krokem

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.