Produktové dotazy: 730 829 745

Jak si vyrobit vlastní hřbitovní výzdobu: Návod krok za krokem

Alternativou k hotové hřbitovní výzdobě je vyrobit si vlastní kytici. To vám umožní vybrat všechny jeho prvky podle vašeho uvážení a uspořádat kompozice přesně tak, jak chcete. Výroba rákosu není náročná ani časově náročná. Vyžaduje pouze nákup několika potřebných materiálů.

Originální hřbitovní dekorace jsou většinou ty, které byly vyrobeny vlastními silami, z materiálů vybraných přímo na konkrétní kytici. Takto vytvořené dekorace jsou výbornou alternativou k hotovým výrobkům dostupným na prodej a umožňují rozvíjet vlastní kreativitu. Při vytváření dekorace si můžete vybrat jakékoliv materiály, ze kterých by měla být vyrobena, ale předpokládá se, že nejodolnější jsou umělé prvky včetně umělých květin.

Co je potřeba k výrobě hřbitovní výzdoby?

Pokud se rozhodneme vyrobit si hřbitovní výzdobu sami, nejdůležitější bude pořízení všech potřebných prvků, ze kterých by se měl věnec skládat a nářadí, které při jeho výrobě pomůže. Všechny materiály je nutné vybírat podle velikosti rákosu a toho, z čeho ho chceme vyrobit. Mezi nejoblíbenější prvky používané k vytvoření výzdoby hřbitova patří:

  • suché nebo živé květiny, v závislosti na individuálních preferencích
  • umělé rostlinné prvky, např. tráva, ozdobné listové nebo jehličnaté větvičky
  • květinová houba, na kterou bude namontována celá kompozice
  • dekorativní dekorace, jako jsou stuhy, mašle nebo přívěsky
  • kůrové prvky na ozdobu nebo umělé ovoce
  • nádoba na houbu, do které bude umístěna celá dekorace (např. květináč)
  • spojovací prvky, které zahrnují různé typy provázků a ozdobných drátů
  • pomocné nástroje jako nůžky, kleště, nůžky nebo lepicí pistole

Jak vyrobit hřbitovní výzdobu s umělými květinami?

Pokud si chcete vyrobit hřbitovní výzdobu sami, měli byste začít tím, že si určíte, z jakého materiálu má být výzdoba vyrobena. Předpokládá se, že nejlepším a nejčastěji používaným produktem jsou umělé květiny pro jejich trvanlivost a velkou rozmanitost bez ohledu na roční období. První věcí, kterou je třeba po shromáždění všech potřebných prvků a nástrojů k výrobě dekorace udělat, je zpracovat květinovou houbu tak, aby se svým tvarem přizpůsobila nádobě, do které má být celá dekorace umístěna. Připravená houba se vloží do nádoby, ke které ji lze přilepit horkým lepidlem, aby byla celá konstrukce stabilnější. Poté byste měli začít zatloukat jednotlivé prvky rákosu. Nezapomeňte nejprve hluboko do houby zapíchnout zelené rostlinné prvky, jako jsou větve s listy nebo jehličnaté větvičky, které budou tvořit základ dekorace. Musí být vloženy docela hustě, aby zakryly květinovou houbu a nádobu. Další fází je rozmístění umělých květin podle předem naplánované skladby - podle potřeby je můžete zastřihnout např. nůžkami. Poté by měl být celý outfit ozdoben dalšími dekoracemi ve formě stuh nebo luků. V této fázi práce se nám budou hodit provázky nebo dráty, kterými můžeme připevnit prvky nezaražené přímo do houby. Pokud zbývají nějaká volná místa, která výrazně odkrývají květinovou houbu, měla by být zakryta vložením dalšího květinového nebo zeleného prvku. Když je hřbitovní výzdoba hotová, můžete ji nastříkat leskem, aby byly barvy na umělých prvcích odolnější.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak si vyrobit hřbitovní výzdobu sami?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak si vyrobit hřbitovní výzdobu sami?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak si vyrobit hřbitovní výzdobu sami?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak si vyrobit hřbitovní výzdobu sami?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak si vyrobit hřbitovní výzdobu sami?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak si vyrobit hřbitovní výzdobu sami?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.