Produktové dotazy: 730 829 745

Jak správně nainstalovat držák na TV a ušetřit místo ve vašem obýváku

Televize je v dnešní době součástí téměř každé domácnosti. V dnešní době jsou tato zařízení velkých rozměrů, což obvykle znamená, že se již nevejdou do běžné skříně. Řešením pak může být montáž televize na zeď.

Mnoho lidí se rozhodne toto zařízení upevnit pomocí speciálního držáku. Ale jak to udělat správně?

Seznam potřebných produktů/nástrojů:

  • vodováha/laser
  • tužka
  • Aku vrtačka
  • rozšiřovací kolíky
  • nýtovač
  • šrouby
  • kovové podložky

Instalace televizního držáku – proč se vyplatí zvolit toto řešení?

Mnoho lidí si nedokáže představit život bez televize. Možnost sledovat zprávy, oblíbený film, seriál nebo zábavní pořad má v dnešní době cenu zlata. Proto je v mnoha domácnostech televize. Některá zařízení jsou základní modely s malými rozměry, jiná překvapí svými schopnostmi a velikostmi. Umístit tak velké zařízení na skříň je však často nemožné. Proto myšlenka namontovat držák na televizi na zeď. Mnoho lidí používá toto řešení. Není divu. Investice do televizního držáku jistě přinese mnoho výhod. Je to vynikající způsob, jak efektivně využít volné místo na stěně a využít tak prostor v samotné místnosti. Navíc použití televizoru na stěně může být velmi pohodlné, pokud jej umístíme do správné výšky. 

Který držák na TV bude nejlepší?

Pokud se rozhodnete nainstalovat držák na TV, musíte se rozhodnout, který držák bude nejlepší. Některá zařízení dostupná na trhu se prodávají kompletní s takovým prvkem, což je nepochybně nejlepší volba. Pokud však musíme držák vybírat samostatně, měli bychom si dát pozor především na velikost a váhu televizoru, typ uchycení, nastavení polohy a vzdálenost od stěny. Důležitý bude také typ stěny, na kterou chceme naši televizi připevnit. Jiné hmoždinky bychom měli volit do sádrokartonové stěny a jiné do tvárnicové nebo cihlové zdi. Při nákupu se vyplatí využít pomoci profesionálů, kteří nám pomohou vybrat perfektní rukojeť. Lidé, kteří čelí takové výzvě poprvé, mohou snadno udělat chyby.

Jak nainstalovat držák na TV?

Pokud již máme vybrán držák na TV, můžeme přistoupit k jeho instalaci. Zde je krátký návod, který nám jistě pomůže úkol splnit. 

Začněte instalovat držák televizoru určením výšky, ve které bude televizor umístěn. Měli bychom se řídit především vlastním pohodlím a preferencemi. Je důležité vzít v úvahu, jak daleko budou diváci od televize. Čím dále od zařízení, tím výše může být umístěn. V dalším kroku označte tužkou na zdi bod, který bude odpovídat středu televizoru. To je velmi důležité – ostatně nikdo z nás by si nepřál, aby se při montáži ukázalo, že na jedné či druhé straně zařízení nemá dostatek místa a nevejde se. 

Dalším krokem při instalaci držáku TV je vyrovnání. K tomu přiložte tento prvek ke stěně, pomocí vodováhy vyrovnejte jeho polohu a tužkou si označte místa pro montážní otvory. Poté pomocí vrtačky můžeme začít vrtat otvory v těchto bodech. Vyplatí se nasadit do vrtačky rozpěrnou hmoždinku a její délku si na vrtačce označit kouskem lepicí pásky. Potom budeme vědět, zda je otvor dostatečný. Po dokončení této činnosti použijte speciální rozpěrné kolíky a poté je umístěte do připravených otvorů. Pokud máme blokovou nebo cihlovou zeď a vyvrtali jsme těsný otvor, možná budeme potřebovat kladivo, abychom ji umístili do správné hloubky. Další fází montáže je přišroubování držáku ke stěně pomocí šroubů a kovových podložek, které jsou součástí sady. Jakmile se nám to podaří, můžeme přistoupit k poslední části úkolu, a to přišroubování televizoru k držáku. 

Instalace držáku na TV nemusí být složitá!

Mnoho lidí se bojí, že to nezvládnou a nezvládnou montáž TV držáku. Ve skutečnosti to není vůbec těžké. Jen buďte opatrní a jednotlivé činnosti provádějte s co největší opatrností a vše by mělo jít podle plánu. Vyplatí se začít s montáží držáku televizoru přečtením našich pokynů. Díky ní víte, kde začít a na co si dát pozor. Největší výzvou během instalace je zajistit, aby televizor visel rovně. Často se stává, že se nakloní na jednu stranu. Proto by mělo být vyrovnání rukojeti provedeno s nejvyšší přesností. Pokud se o to přesvědčíme, vše ostatní bude hračka.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak nainstalovat držák na TV?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak nainstalovat držák na TV?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak nainstalovat držák na TV?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak nainstalovat držák na TV?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak nainstalovat držák na TV?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak nainstalovat držák na TV?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.