Produktové dotazy: 730 829 745

Jak správně nainstalovat podomítkový rám: Praktický průvodce krok za krokem

Podomítkový rám je v současnosti velmi oblíbeným řešením. V moderních koupelnách je obtížné najít tradiční toaletní výlisky. Důvodem je úspora místa i estetické hodnoty. Jak nainstalovat podomítkovou sadu?

Podomítkové rámy také usnadňují udržování čistoty v koupelně. To platí jak pro samotnou zavěšenou misku, tak pro plášť. Všechny trubky jsou navíc skryté, takže nedeformují místnost. 

Seznam potřebných produktů:

  • šrouby
  • Aku vrtačka
  • ocelové profily
  • těsnící páska
  • pila na sádrokarton
     

Instalace podomítkové sady – kde začít?

Na začátek se sluší zmínit, že existují dva typy rámů. První, pro těžké stavby, bude dobře fungovat ve zděných budovách. Jeho instalace spočívá v použití montážních šroubů, které jsou připevněny ke stěně. Pak by se to celé mělo zazdít. Druhý typ, lehký rám, se vyznačuje sádrokartonovým pláštěm a je nejčastěji voleným typem. Navíc je vyšší a stabilnější a nabízí mnoho možností uspořádání. Jeho konstrukce je připevněna k podlaze - je zodpovědná za nesení celé hmotnosti.

Instalace geberitu by měla začít pečlivým plánováním práce a provedením měření. Montáž zahrnuje určení, zda se rám i mísa vejdou na dané místo. Musí být umístěna tak, aby používání t
  Nadpis odstavce
  Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně.
oalety bylo pohodlné pro každého člena domácnosti. Velmi důležité je také umístění odpadního potrubí. Potrubní sítě v bytových domech jsou nejčastěji velmi komplikované. V takové situaci stojí za to požádat o pomoc odborníka. Rám bývá přibližně 50 cm široký, do 20 cm dlouhý a přibližně 120 cm vysoký. Vše samozřejmě závisí na zvoleném modelu. 

Jak nainstalovat Geberit a postavit konstrukci?

Chcete-li vyrobit rámový plášť pro lehkou konstrukci, musíte nejprve zakoupit sádrokartonové desky. Existují voděodolné verze a jsou snadno rozpoznatelné podle zelené barvy. Poté je třeba vyrobit konstrukci z ocelových profilů. Jeho tvar do značné míry závisí na tom, jak chceme tuto část koupelny zařídit. V případě samostatné místnosti pr
  Nadpis odstavce
  Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně.
o toaletu se obvykle používá konstrukce, která vyplňuje celou šířku stěny nebo výklenku pro svůj úzký charakter. 

Dalším krokem je řezání sádrokartonu pomocí pily na sádrokarton. Zapomenout nelze ani na vyříznutí otvorů pro knoflík, trubku a další konstrukční prvky. Když je vše přesně nařezáno, připevněte pomocí šroubováku a šroubů desky jak k rámu, tak ke konstrukci z ocelových profilů. Jejich umístěním zabráníte prohýbání stěny pod značnou hmotností rámu. Pro další minimalizaci vibrací mezi stěnou a rámem se vyplatí zajistit spoje těsnicí páskou. Tato úprava bude mít pozitivní dopad na akustickou izolaci, což se projeví v pohodlném používání toalety. 

Montáž předstěnové sestavy – finální práce a dokončení konstrukce

Instalace geberitu může být dokončena položením dlaždic na výslednou konstrukci. Toto je nejběžnější řešení, protože je estetické a praktické a především se snadno udržuje v čistotě. Také stojí za to rozhodnout se omítnout povrch a natřít ho v jakékoli barvě. V dnešní době najdete mnoho koupelnových barev, které jsou odolné vůči vlhkosti. Kombinace těchto dvou technik je mimořádně módní – skvěle poslouží v moderních aranžmá. Po dokončení práce by měla být nainstalována záchodová mísa. Obvykle je umístěn ve výšce 40 cm. Je potřeba jej přišroubovat k rámu, šrouby zajistit krytkami ve stejné barvě jako mísa a je hotovo. Můžete se těšit z pevně instalovaného rámu.

 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak nainstalovat podomítkovou sadu?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak nainstalovat podomítkovou sadu?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak nainstalovat podomítkovou sadu?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak nainstalovat podomítkovou sadu?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak nainstalovat podomítkovou sadu?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak nainstalovat podomítkovou sadu?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.