Produktové dotazy: 730 829 745

Jak správně udržovat zahradní nábytek a drobnou architekturu

Zahradní nábytek a drobná architektura jsou prvky na naší zahradě, které nevyžadují neustálou péči a pozornost. Občas se však stane, že na ně úplně zapomeneme a slunce, prach, voda a špína na nich zanechají stopy.

Vycházíme na zahradu konečně posedět a užít si přítomnost přírody, mezitím zaprášený, špinavý nábytek, šedivá terasa a altán, jehož vchod je pokrytý pavučinami, k relaxaci vůbec nevybízejí.

Nezapomínejte ani na tyto velmi důležité prvky zahrady, které je třeba udržovat jak na jaře, tak na podzim.

Po zimní i letní sezóně naše altány, terasy, zahradní nábytek a pergoly, vystavené ničivým vlivům povětrnostních vlivů, vyžadují úklid a výraznou renovaci.

Jakékoliv prvky z plastu (např. plast, umělý ratan) nám zde budou dělat nejmenší potíže. Ty se většinou jednoduše důkladně umyjí vodou, nejlépe pomocí  tlakové myčky  (díky síle tlakové vody jsme schopni odstranit většinu nečistot bez použití chemikálií škodlivých pro životní prostředí). Takové zařízení je také skvělé pro praní všech zahradních potahů (např. potahů nábytku nebo houpaček).

Věc se trochu komplikuje, pokud jde o prvky vyrobené ze dřeva. Před nanesením ochranných vrstev na další sezónu musíme naši terasu od všech takových nečistot důkladně očistit. Začíná tedy lehká práce, se štětcem v ruce nebo... stojí za to přehodnotit využití síly tlakové vody.

Dřevěné prvky je nutné před dalšími úpravami nechat dobře vyschnout. Pokud zaznamenáme nějaké změny způsobené houbami, je třeba je očistit až do zdravého dřeva a vzniklé vady nejlépe chránit speciálním tmelem. V tomto okamžiku můžeme také zkontrolovat všechny spoje (spojky, šrouby, šrouby atd.) a provést případné opravy.

Další fází je nanesení ochranné vrstvy. Volba přípravku závisí na druhu dřeva a typu předchozí konzervace.

Stejnou impregnací je nejlepší překrýt prvky z tuzemského dřeva např. barevnou impregnací (pokud není po umytí viditelné poškození nátěru). Pokud je povrch nátěru velmi poškozený, měl by se prvek nejprve obrousit a teprve poté nanášet na povrch další vrstvy impregnace.

Dřevěné prvky, které byly naolejovány nebo pokryty voskem (např. exotické dřevo), by měly být stále chráněny oleji. Aplikaci oleje je nejlepší opakovat vícekrát, v přibližně třicetiminutových intervalech, aby dřevo olej nebo vosk pomalu vstřebalo.

Pokud chceme, aby naše dřevěná terasa vypadala bezvadně i po jarní a podzimní údržbě, vyplatí se provést další dodatečné naolejování uprostřed sezóny. Barvy dřeva tak zůstanou živé a intenzivní. 

Níže je uvedena prezentace tlakové myčky a jejích aplikací. Skvěle se hodí na čištění nábytku, teras, ale i na mytí podlahy nebo čištění dlažby.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Rychlé a snadné čištění zahradního nábytku a teras

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Rychlé a snadné čištění zahradního nábytku a teras

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Rychlé a snadné čištění zahradního nábytku a teras

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Rychlé a snadné čištění zahradního nábytku a teras

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Rychlé a snadné čištění zahradního nábytku a teras

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Rychlé a snadné čištění zahradního nábytku a teras

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.