Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vybrat nejlepší elektrickou řetězovou pilu pro zahradu

Elektrická motorová pila rychle rozdělí větve v sadu nebo zahradě na menší kousky. Než však půjdou do krbu nebo napájejí kotel ústředního topení, musí se rozštípnout štípačkou, která je výbornou alternativou k tradiční sekeře. 

Elektrická řetězová pila – jakou koupit?

Jaké jsou výhody dobré, levné elektrické řetězové pily?  Toto zařízení je relativně lehké, snadno ovladatelné a mobilní (v případě řetězových pil na baterie). Rovněž není nutné provádět tak pokročilý servis zařízení jako u benzínové pily. Nízká hmotnost zařízení umožňuje připojit k němu teleskopický výložník - díky tomu snadno zastřihneme i vysoké větve, protože můžeme zvýšit pracovní dosah až na 4,5 metru. Některé modely výložníků mohou být vybaveny otočnou rukojetí, antivibračním systémem, bezpečnostním spínačem a pohodlným pásem. Elektrické řetězové pily dostupné na trhu jsou napájeny baterií nebo ze sítě. Akumulátorová řetězová pila dokáže řezat pásy a čerstvé dřevo. Díky nezávislému napájení jej lze použít i na těch nejodlehlejších místech zahrady. Tyto typy pil jsou tiché (ve srovnání se spalovacími motory), pracují efektivně a nevypouštějí žádné škodliviny. U většiny modelů tohoto typu se napínání řetězu provádí bez použití dalšího nářadí – většinou stačí klíč.  Elektrická řetězová pila by měla být vybavena dalšími bezpečnostními prvky.  To mimo jiné zahrnuje: s ochranou proti zpětnému rázu a zámkem, který zabraňuje náhodné aktivaci zařízení. Jakmile si vyberete správný model elektrické řetězové pily, vyplatí se dokoupit další produkty, tedy olej na mazání a pilníky na broušení řetězů. 

Jakou elektrickou pilu?

V případě zařízení napájených elektřinou je třeba vzít v úvahu omezení přístupu k síti. Efektivním řešením bude dlouhý prodlužovací kabel. Jednotlivé modely pil se liší délkou vodicí lišty a výkonem motoru, který se v průměru pohybuje od 750 do 2 400 W. Pro práci na domácí zahradě postačí model s výkonem až 1 400 W Na více náročná práce, budete potřebovat pilu s výkonem od 1800 do 2400 W a více. Některé modely, stejně jako v případě akumulátorových řetězových pil, nevyžadují specializované nástroje pro napínání řetězu. Pily, které používají méně typické řešení (hlavně kvůli snadnému přístupu k napínači), by měly být k dispozici v prodeji kompletní s napínákem řetězu. Některé motorové pily jsou vybaveny výložníkem nebo teleskopickou rukojetí, což zvyšuje jejich provozní dosah až na 4 metry. 

Elektrická pila – která je ta správná?

Dobrá, levná motorová pila může být nejen užitečným nástrojem pro řezání dřeva.  Přímá pila (někdy nazývaná liščí ocas) je také pohodlné a univerzální zařízení. Dokáže rychle a přesně řezat dřevo i kov. Stejně jako motorové pily ji můžeme pořídit ve verzi napájené ze sítě nebo na baterie. Mezi nejčastější výhody přímočaré pily patří bezpečnější provoz než motorová pila. Řezný efekt je obdobný - pila ocasní s délkou kotouče 150 mm dokáže uříznout větev o průměru 70-90 mm. Dalšími přednostmi tohoto zařízení jsou jeho malé rozměry, nízká hmotnost a ergonomické rukojeti, díky kterým je práce pohodlná a relativně lehká. Kromě dřeva lze přímočarou pilou řezat tepelně izolační materiály, cihly, duté cihly a materiály z plastu, k tomu samozřejmě musíme použít vhodné pilové kotouče; Vyplatí se zajistit, aby bylo zařízení vybaveno systémem výměny pilového kotouče bez použití nářadí. Navíc bychom měli zvážit pořízení štípačky jako doplňkového zařízení k sadě do domácí dílny. Díky tomu budeme schopni připravit palivo, aniž bychom museli nadměrně spotřebovávat vlastní energii. Štípačka je zařízení napájené ze sítě, které dokáže bez větších problémů štípat velká polena a polena. Po broušení by mělo být hotové palivo umístěno na předem připravené místo. Parametr, na který byste si při výběru štípačky měli dát pozor, je maximální průměr a délka polena, které se do zařízení vejde. Další důležitou otázkou je maximální přítlačná síla. Tento parametr určuje tvrdost materiálu, který lze přivádět do stroje. Provoz štípačky na dřevo vydává velký hluk, proto se pro vlastní bezpečnost vyplatí nosit i chrániče sluchu. Hodit se bude i maska, která ochrání váš obličej před dřevěnými hoblinami.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jaké jsou vlastnosti dobré a levné motorové pily?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jaké jsou vlastnosti dobré a levné motorové pily?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jaké jsou vlastnosti dobré a levné motorové pily?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jaké jsou vlastnosti dobré a levné motorové pily?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jaké jsou vlastnosti dobré a levné motorové pily?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jaké jsou vlastnosti dobré a levné motorové pily?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.