Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vybrat správnou benzínovou motorovou pilu pro vaši zahradu

Když používáme benzínovou pilu, nejsme omezeni nedostatečným přístupem k elektrické síti. Další výhodou je efektivita. Tento typ pily je vhodný pro práci na velkém pozemku nebo v sadu. 

Která benzínová řetězová pila bude tím správným vybavením?

Doporučením při výběru benzínové motorové pily může být fakt, který potvrzuje účinnost tohoto zařízení.  Benzinová pila je zařízení, díky kterému se u nás získává většina dřeva.  Jedná se o nejvýkonnější stroj určený pro nejtvrdší druhy dřeva. Při práci s benzínovou pilou musíme pamatovat na zásobu paliva.  Která benzínová motorová pila se bude používat k řezání stromů s nejsilnějšími větvemi?  V tomto případě byste měli použít zařízení s výkonem 1,6–2,0 kW. Pro práci na zahradě nebo na pozemku s letním domem by měla stačit elektrická řetězová pila - to jsou místa, kde je přístup k elektrické síti poměrně snadný. Omezením bude určitě délka napájecího kabelu. Pokud je tedy naším úkolem uříznout tlustý a tvrdý strom, použijme nejprve benzínovou pilu. Později můžeme větve nařezat na menší kousky pomocí elektrické pily a následně rozštípat štípačkou.

Benzínová pila – kterou si vybrat?

Plynová pila zvládne jakýkoli úkol, který elektrická pila nezvládne. Navíc zde není přístup k elektřině, což dále zvyšuje mobilitu tohoto zařízení.  Která benzínová pila se bude hodit v lese?  Vysoce kvalitní zařízení s dvoutaktním motorem, který je poháněn směsí benzínu a oleje. Takové zařízení vám umožní pracovat déle a efektivněji. Můžete s ním pracovat i na těch největších výzvách, jako jsou kmeny s velkým průměrem. Tento typ zařízení má mnoho výhod, ale vyžaduje větší pozornost uživatele. To mimo jiné zahrnuje: pro pravidelný servis benzínové pily a kvalifikovaný personál. Benzinová motorová pila má pokročilé technické požadavky, jako je pravidelná výměna opotřebovaných dílů (svíčky, filtry) a dávkování vhodné palivové směsi. K nastartování benzínové řetězové pily je potřeba použít stahovák a sací systém.  Bohužel má tento typ pily i některé nevýhody, např. emise výfukových plynů a hlučnost (nad 110 dB).  Před prací s benzinovou motorovou pilou je proto vhodné nosit sluchátka s tlumením hluku a masku, která nás ochrání před emitovanými škodlivinami. 

Jakou motorovou pilu si mám koupit?

Před nákupem benzínové řetězové pily byste měli vzít v úvahu, že tyto typy modelů jsou mnohem těžší než jejich protějšky poháněné elektřinou nebo bateriemi. Hmotnost benzínové řetězové pily závisí na délce vodicí lišty a objemu motoru. Čím větší je motor zařízení, tím větší je jeho hmotnost. Nejběžnější benzínové řetězové pily dostupné v obchodech mají vodicí lišty v délce od 25 do 48 cm. Volba vybavení může být také diktována výkonem motoru. Čím větší je výkon motoru a čím delší je vodicí lišta, tím širší větev nebo silnější kmen stromu lze řezat.

Benzínová řetězová pila – výkon motoru:

  • až 1,0 kW (až 1,36 koňských sil) – stačí na drobné údržbářské práce na zahradě
  • 1,1–1,5 kW – vhodné pro jednoduché práce na pozemku
  • 1,6–2,0 kW – bude řezat větve střední tloušťky
  • 2,1–2,5 kW (až 2,72 koní) – nejlépe pro silnější kmeny stromů

V profesionálním použití jsou samozřejmě i motorové pily s vyšším výkonem, až 9 koní, ale většinou tuto třídu zařízení využívají záchranáři, kteří odstraňují například následky orkánu. Benzínové motorové pily s nižším, ale stále vysokým výkonem koní jsou vhodné pro řezání palivového dřeva a používají se i při montáži dřevěných konstrukcí. Co však může být problémem, jsou náklady spojené s nákupem oleje a benzínu v případě zařízení s nejvyšším objemem motoru. Než se rozhodneme pro pořízení pokročilého modelu, musíme počítat s tím, že délka vodítka by měla být zvolena s ohledem na práci, která nás na zahradě nebo v lese čeká. Benzínové motorové pily vybavené kratším vedením jsou vhodné pro jednoduché činnosti, ale pro složitější práce v lese je lepší použít o něco delší.  Jakmile se rozhodneme, jakou motorovou pilu koupit, měli bychom se postarat o něco jiného.  Benzínové pily se často prodávají se zařízeními, která usnadňují napínání řetězu, když to zařízení vyžaduje. Vyplatí se také získat návod, abyste věděli, jak připravit palivovou směs ve správných poměrech.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Benzínová motorová pila – kterou si vybrat?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Benzínová motorová pila – kterou si vybrat?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Benzínová motorová pila – kterou si vybrat?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Benzínová motorová pila – kterou si vybrat?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Benzínová motorová pila – kterou si vybrat?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Benzínová motorová pila – kterou si vybrat?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.