Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyměnit sklo dveří?

Dveře se skleněnými vložkami jsou velmi oblíbené v mnoha domech a bytech. Toto řešení je perfektní způsob, jak dodatečně prosvětlit interiér a dodat mu jedinečnou atmosféru. 

Bohužel se často stává, že skleněné prvky ve dveřích jsou různě poškozeny. V takové situaci se vyplatí vyměnit staré sklo za nové. jak na to?

Seznam potřebných produktů/nástrojů:

  • ostrý nůž
  • malířská páska
  • křemík
  • nové sklo

Sklo ve venkovních dveřích – skvělý způsob, jak prosvětlit váš domov

Asi každý sní o krásném a světlém domě, kde si budete celý den užívat slunečních paprsků. Existuje jeden způsob, jak to udělat! Vyplatí se vybrat venkovní dveře s originálními skleněnými vložkami. Díky tomuto řešení budou vchodové dveře vypadat opravdu velkolepě a nebude možné je přehlédnout. Sklo je mimořádně elegantní a nadčasový materiál, takže se skvěle hodí do každé domácnosti. Dveře se skleněnou tabulí často najdeme nejen v klasických interiérech, ale i v těch moderních. Bohužel zasklení často podléhá různým typům poškození. Jsou tak jemné, že někdy stačí jen silnější zabouchnutí dveří, aby se sklo proměnilo na kousky. V tomto případě bude nutné vyměnit staré sklo za nové. Na rozdíl od zdání je tento úkol velmi jednoduchý a zvládne ho bez problémů každý. 

Výměna rozbitého skla dveří – co budete potřebovat?

Dveře mají velmi často skleněné dekorace v podobě celých tabulí nebo menších vložek. Toto řešení, i když je vizuálně velmi atraktivní, je také náchylné k poškození, jako jsou praskliny, modřiny nebo promáčkliny. Pokud k tomu dojde, bude nutné vyměnit sklo dvířek. Co je k tomu potřeba?

Měli bychom se vybavit základním nářadím a příslušenstvím, mezi které patří ostrý nůž, malířská páska, speciální silikon, odměrka a ždímačka kartuší. K výměně poškozeného zasklení budete samozřejmě potřebovat nové okno.

Výměna skla dveří – jak na to krok za krokem?

Než se pustíme do montáže, musíme se nejprve zbavit starého skla. jak na to? Vyplatí se začít odstraněním lišt, které zasklení podpírají. Musíme to udělat velmi opatrně, protože budou potřeba i při instalaci nového skla. Jakékoli poškození je proto nepřijatelné. Nejlepší je to udělat ostrým nožem a mírně páčit proužky, aby se roztrhla vrstva lepidla. Dveře kolem lišt lze zajistit malířskou páskou. 

Pokud se nám podařilo poškozené sklo odstranit, dalším důležitým krokem bude změření otvoru. Když známe jeho výšku, šířku a tloušťku, můžeme koupit vhodný kus skla. Musíte si uvědomit, že by měl být o něco kratší a užší než samotný otvor. Optimální odchylka je přibližně 2 mm. Proč je to tak důležité? V opačném případě by bylo nemožné namontovat sklo, protože by se nevešlo do otvoru. 

Dalším krokem při výměně skla dveří by mělo být vyčištění otvoru. Odstraňte všechny nečistoty, odpadky, pyl, zbytky barev a lepidel. Po takových přípravách se můžete pustit do samotné montáže. Chcete-li to provést, měli byste nanést silikon a poté vložit novou sklenici a pevně ji přitlačit, aby zůstala na místě. 

Nakonec je třeba odstranit malířskou pásku a nainstalovat lišty na místa, která by měla být předtím pokryta silikonem. Velmi silně je přitlačíme, abychom měli jistotu, že budou nové sklo dobře stabilizovat. Poslední fází je otření skla přípravkem určeným na skleněné povrchy. Rovněž stojí za to pamatovat na to, abyste se zbavili přebytečného silikonu vytékajícího ven. 

Vyplatí se výměna skla ve venkovních dveřích?

Mnoho lidí přemýšlí, zda se výměna skla vyplatí, nebo zda je lepší koupit dveře nové. Za zmínku stojí, že náklady na pořízení dveří výrazně převyšují cenu kusu zasklení. Pokud nám záleží na hospodárnosti, výměna rozbitého skla dveří bude mnohem lepší nápad. Navíc je takový podnik velmi jednoduchý a relativně rychlý. Pokud se budeme řídit výše uvedenými pokyny a budeme k věci přistupovat s maximální možnou opatrností, mělo by vše jít hladce a podle plánu.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyměnit sklo dveří?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyměnit sklo dveří?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyměnit sklo dveří?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyměnit sklo dveří?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyměnit sklo dveří?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyměnit sklo dveří?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.