Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit a instalovat betonové kobercové schody: Průvodce krok za krokem

Betonové kobercové schody jsou samonosná konstrukce. Vypadají, jako by levitovaly nad podlahou. Tento typ schodů se hodí prakticky ke každému stylu domova, a proto je mimořádně oblíbeným řešením v interiéru i exteriéru. 

Pokud sníte o minimalistickém domě, není lepší volba než venkovní betonové schody. Jak vytvořit jejich strukturu? Co potřebuješ, abys je udělal? Níže uvedený článek obsahuje všechny potřebné informace o tom, jak vyrobit betonové schody sami.

Seznam potřebných produktů:

  • vodováha/laser
  • armovací ocel
  • závorky
  • betonové bloky
      
  • injektážní pistole

Proč se vyplatí zvolit betonové kobercové schody? 

Vnější schodiště domu jsou jakoby jeho výkladní skříní. V první řadě by měly působit elegantně a ladit s fasádou budovy. Estetika je velmi důležitá, ale nelze zapomenout na funkčnost. Schody musí být pro členy domácnosti bezpečné a pohodlné. Nesmí být kluzké. Také by měly být vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů, které jsou odolné vůči mechanickému poškození a nepříznivým povětrnostním vlivům. Nemohou se bát vlhkosti, vysokých teplot ani silného slunečního záření. Proto je při provádění vnějších schodišť budovy lepší zvolit osvědčené materiály. Tento problém se týká i betonu. Měl by pocházet z cementárny, kde je pečlivě kontrolována kvalita směsi. 

Venkovní schody musí být odolné a stabilní. Na trhu najdete mnoho materiálů, ze kterých je lze vyrobit. To zahrnuje: dřevo – je však třeba vzít v úvahu omezení tohoto materiálu. Vyžaduje pravidelnou impregnaci a osvěžení barvy. Dřevo není odolné vůči nepříznivým povětrnostním vlivům, takže betonové schody budou lepší volbou. V tomto případě si můžete být jisti, že vám budou sloužit roky. Nevyžadují pravidelnou péči a vypadají stejně krásně jako dřevěné.

Jak vyrobit kobercové schody venku? Průvodce krok za krokem

Betonové kobercové schody jsou železobetonové. Díky tomu máte zaručeno, že konstrukce vydrží i ten největší tlak. Schody jsou kotveny do země, na základ a v přízemí do stropu. Pokud jsou schody umístěny vedle nosné stěny nebo sloupu, musí být k nim připevněny pomocí kovových konzol. 

Obvykle se nalévají při stavbě stropu. Nezapomeňte na vyztužení kobercových schodů Jak na to? K tomuto účelu se používá výztuž z ocelových tyčí. Jsou spojeny se stropní výztuží a dodat
  Nadpis odstavce
  Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně.
ečně kotveny v samostatném základu. Schůdky by měly mít tloušťku alespoň 10 centimetrů. Díky tomu bude celá konstrukce tuhá a pevná. Jednotlivé stupně jsou připojeny ke stoupačkám pomocí montážních šroubů. Beton je nutné pečlivě vyrovnat, aby bylo možné schody v budoucnu elegantně dokončit. Mezi nejoblíbenější povrchové úpravy patří barvy na dřevo, pryskyřice a beton. Módní jsou také syrové schody. Poté je celá konstrukce vyrobena z pohledového betonu. 

Jak vyrobit schody z betonových bloků?

Existuje mnoho způsobů, jak postavit betonové schody. Jak je vyrobit ze speciálních bloků? Je to velmi jednoduché. Na profilovaný podklad se položí mrazuvzdorná vrstva kameniva nebo štěrku. Je velmi důležité správně určit jeho hladinu, proto bude vodováha nezbytným nástrojem. V dalším kroku se instalují blokové stupně na 10centimetrový betonový základ. Ujistěte se, že se navzájem překrývají alespoň o 2 cm. Vyplatí se také udělat mírný sklon, aby voda, která na něj dopadne, mohla odkapávat. Mezery mezi jednotlivými bloky je nutné vyplnit pružnou spárovací hmotou. Jeho tloušťka by měla být od 3 do 5 mm. 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit betonové schody?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit betonové schody?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit betonové schody?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit betonové schody?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit betonové schody?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit betonové schody?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.