Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit adventní věnec: Kreativní návod na vánoční dekoraci

Adventní věnec je jednou z prvních vánočních dekorací, které se v prosinci objevují v našich domácnostech. Hotovou dekoraci koupíte v mnoha obchodech, ale vlastní příprava vám přinese mnoho uspokojení. Poradíme vám, jak vyrobit adventní věnec.

Adventní věnec je tradiční vánoční dekorace, která symbolizuje čas zbývající do Vánoc. Skládá se ze 4 svíček, které se zapalují jedna po druhé s každým adventním týdnem. Klasickými věnci zdobíme stoly a komody v našich domácnostech. 

Seznam potřebných produktů:

  • polystyrénový kruh o průměru 20–40 cm
  • ohebný drát a silnější drát
  • zahradní nůžky
  • pracovní rukavice
  • tavící pistole
  • větvičky smrku, borovice nebo jiného jehličnatého stromu
  • malé cetky
  • sušené pomeranče
  • anýzové hvězdičky
  • skořice nebo jiné vánoční ozdoby
  • 4 svíčky libovolného tvaru, velikosti a barvy.

Jak vyrobit adventní věnec?

První adventní věnce byly obrovské dekorace, do kterých se vešlo až 24 svíček – v minulosti se jedna z nich zapalovala každý den až do 24. prosince. Byly zavěšeny u stropu, takže byly ústřední ozdobou interiéru. V dnešní době je tento typ dekorací mnohem menší a jsou na nich umístěny pouze 4 svíčky, každá odpovídá jednomu adventnímu týdnu. Zapálené svíčky znamenají čas čekání na narození Ježíše Krista. 

Adventní dekoraci vytvoříme na základě kruhu o průměru cca 20-40 cm. Kostru tvoří často pružné lískové výhonky, drátěné pletivo, mech, sláma, seno nebo květinová houba. Taková základna je vyplněna přírodními nebo umělými větvemi jehličnatých stromů nebo keřů. Tyto prvky jsou připevněny tak, že tvoří kruh. K tomuto účelu můžeme použít větvičky borovice, smrku nebo tisu. Jednoduchý věnec bude hotový, když ho naplníme čtyřmi svíčkami – mohou mít libovolnou velikost, tvar i barvu, povoleny jsou i vonné svíčky. Takovou dekoraci nemusíme ničím zdobit, pokud nechceme. Originální vánoční ozdobou však bude věnec ozdobený cetky, sušeným ovocem, oříšky, šiškami, figurkami andělů, mašlemi a dokonce i perníčky, které můžeme sníst později. Jak si sami vyrobit adventní věnec? 

Jak vyrobit adventní dekoraci na stůl? Provedení

Základem každého adventního věnce je zelený kruh z jehličnanů. Připevníme je drátkem na polystyrenový kruh. Větve naaranžujeme poměrně hustě, aby přes jehličí neprosvítala barva polystyrenu. Při práci si chraňte ruce pracovními rukavicemi, protože vás mohou bolestivě píchnout ostré jehly. 

Dalším krokem je připevnění čtyř svíček na adventní dekoraci, která se má postavit na stůl. K tomu si ustřihněte přibližně 6centimetrový kousek drátu (můžete to udělat zahradními nůžkami). Do spodní části každé svíčky vložíme drát a poté je připevníme k základně z polystyrenu. Svíčky by měly být rozmístěny rovnoměrně, jako hodiny na hodinách - 12:00, 3:00, 6:00 a 9:00. Výrobu adventního věnce zakončíme zdobením. K tomu bychom měli použít horké lepidlo k připevnění vybraných dekorací. Barevné cetky nebo přírodní dekorace v podobě šišek je nejlepší připevnit na více míst - můžeme je natřít stříbrnou, zlatou nebo jinou vánoční barvou. Dekoraci adventního stolu se vyplatí dodat nějakou chuť díky sušeným pomerančům, skořicovým tyčinkám nebo anýzovým hvězdám, které jsou nejen ozdobou, ale také příjemně voní.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak si sami vyrobit adventní věnec na stůl?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak si sami vyrobit adventní věnec na stůl?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak si sami vyrobit adventní věnec na stůl?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak si sami vyrobit adventní věnec na stůl?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak si sami vyrobit adventní věnec na stůl?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak si sami vyrobit adventní věnec na stůl?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.