Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit betonový pingpongový stůl na zahradu: Krok za krokem

Betonový pingpongový stůl najdete v mnoha parcích a hřištích. Potěší každého, kdo rád vede sportovní životní styl. Betonový pingpongový stůl si můžete vyrobit i sami a umístit ho na svou zahradu.

Pokud vy a vaši rodinní příslušníci rádi hrajete stolní tenis, vyplatí se mít vlastní stůl, kde se tomuto sportu můžete věnovat a dobře se pobavit. Ke hraní stolního tenisu však potřebujete spoustu volného prostoru nejen pro samotný stůl, ale i kolem něj (kolem stolu byste měli nechat cca 8,75 × 4,5 m volného prostoru, abyste si mohli volně hrát). Ne každý pingpongový nadšenec má doma tolik místa, ale stůl si můžete postavit i na domácí zahradě. Typický venkovní tenisový stůl je bohužel vystaven nepříznivým povětrnostním podmínkám, které způsobují jeho rychlejší znehodnocení. Řešením je betonový tenisový stůl, který si můžete vyrobit sami.

Co budete na výrobu pingpongového stolu potřebovat?

K výrobě betonového pingpongového stolu budete potřebovat OSB desku, betonovou mazaninu, armovací tyče a nářadí, jako jsou: šroubováky, kleště, kladivo, svorky, pily a sešívačky.

Příprava OSB desky na betonový pingpongový stůl

Korpus betonového pingpongového stolu bude vyroben z OSB dřevotřískové desky - třívrstvé kompozitní desky na bázi dřeva. Objednejte si desku o rozměrech 274 × 52,5 cm (to jsou rozměry pingpongového stolu) a tloušťce 8 cm - díky tomu bude stůl odolný a pevný. Pomocí brusky opatrně obruste povrch pracovní desky ze všech stran a poté odstraňte prach. Na horní straně přesně do poloviny délky vyvrtejte otvory, které poslouží k uchycení ocelové sítě. Ve spodní části vyvrtejte otvory, které budou použity k umístění tyčí, které se stanou nohami.

Základní nátěr OSB desky

Dalším krokem je základní nátěr povrchu dřevotřísky - použijte základní nátěr. Nanášejte jej pomocí válečku s lakovou špičkou. Po 2 hodinách by měl základní nátěr zaschnout – poté desku lehce obruste brusným papírem a poté povrch vysajte.

Příprava betonové hmoty

Nyní je čas připravit betonovou hmotu. Pokud chcete, aby váš pingpongový stůl měl barvu dle vašeho výběru, nalijte pigment do startovacího mléka a důkladně promíchejte. Hotovou hmotu nalijte po dávkách do nádoby s výrobním mlékem. Vše důkladně promíchejte, dokud nebude betonová hmota zcela hladká, bez hrudek – nejlépe vrtačkou s košíčkovou špičkou.

Betonování stolu a broušení

Betonovou hmotu nanášejte hladítkem a provádějte rychlé, silné kruhové nebo podélné pohyby. Nezapomeňte zajistit dříve vyvrtané otvory pro nohy stolu a síť. Když betonová vrstva zaschne, začněte brousit. Proveďte to brusným papírem o zrnitosti 60 a 80 a poté vysajte. Obroušený a zaprášený povrch otřete vlhkým hadříkem. Nyní můžete začít nanášet druhou vrstvu betonu. Po zaschnutí povrch znovu obruste a vysajte.

Výroba nohou pingpongového stolu

Umístěte ocelové tyče do otvorů ve spodní části stolu. Ty budou tvořit kostru nohou. Pro každou z osmi nohou budete potřebovat čtyři tyče umístěné v otvorech. Výška pingpongového stolu je 76 cm, je tedy potřeba připravit tyče dlouhé 100 cm. Z prken si připravte formu, do které budete nalévat beton. Takto udělejte každou z osmi nohou. Jakmile je vše připraveno, můžete pingpongový stůl umístit na zahradu. Nohy jsou delší, protože budou zaryty do země asi 20 cm, aby stůl pevně držel na zemi. Pomocí vodováhy zkontrolujte, zda je konstrukce vodorovná.

Dokončení betonového pingpongového stolu

Pokud jste již umístili stůl na určené místo, je čas připevnit ocelovou síť do středu a natřít povrch stolu a čáry. Jakmile barva zaschne, můžete začít hrát stolní tenis venku s rodinou nebo přáteli.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit pingpongový stůl z betonu - návod

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit pingpongový stůl z betonu - návod

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit pingpongový stůl z betonu - návod

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit pingpongový stůl z betonu - návod

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit pingpongový stůl z betonu - návod

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit pingpongový stůl z betonu - návod

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.