Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit botník: DIY návod z palet a lepenky

Díky botníku se vyhnete nepořádku a budete mít pod kontrolou množství bot i to, kde se nacházejí. Pamatujte, že nepořádek ztrácí čas, zvláště když nejvíce spěcháte. Botník si můžete vyrobit sami.

Botník je užitečný kus nábytku nejen z estetických, ale i organizačních důvodů. Při rozhodování o výrobě botníku a plánování jeho rozměrů byste měli vzít v úvahu několik faktorů. Zkontrolujte, kolik máte místa, kolik párů bot máte doma a jak často je používáte. Botník si snadno vyrobíte z palet nebo kartonu.

DIY botník – co budete potřebovat?

Chcete-li vyrobit botník vlastníma rukama, budete potřebovat správné materiály a nástroje. Níže uvedený návod vám ukáže, jak vyrobit botník z materiálů, jako jsou palety a lepenka. Kromě palet a kartonu budete potřebovat mimo jiné: barvy na malování vašeho botníku. Nástroje, které mohou být užitečné při vytváření botníku, zahrnují:

  • šroubováky
  • excentrická bruska
  • orbitální bruska
  • brusný papír

Jak vyrobit botník z palet?

Jedním ze způsobů, jak si botník vyrobit sami, je použít palety, které jsou k dostání v mnoha supermarketech, obchodech s potravinami a velkoobchodech s potravinami a nápoji. V dnešní době je velmi módní používat k výrobě nábytku palety nebo dřevěné bedny. Euro palety navíc můžete ozdobit různými způsoby. 

V závislosti na tom, jak velký má být botník, budete k jeho konstrukci potřebovat 1 nebo 2 palety. Práci začněte tím, že každé druhé vodorovné prkno z palet odstraníte kladivem, aby se mezi ně boty vešly. Pamatujte však, že neodstraňujte ty na stranách, které drží celou konstrukci pohromadě. Tuto část práce dokončete ve chvíli, kdy jednotlivé palety začnou vizuálně připomínat něco jako rám obrazu. Pomocí kladiva odstraňte všechny hřebíky, které jsou v deskách, a poté dřevo vyhlaďte brusným papírem. Později si botník můžete natřít podle svých preferencí tak, aby ladil se stylem a barvou místnosti, ve které bude umístěn. Na nátěr botníku z palet můžete použít barvu na dřevo nebo lak.

Jak vyrobit krabici na boty z lepenky?

Botník může být i z lepenky. Tato metoda je poměrně snadno proveditelná, cenově dostupná a udělá vám spoustu radosti. Výrobu botníku z kartonu můžete pojmout jako hru, do které můžete pozvat další členy rodiny. Nejde však jen o řešení, které vám umožní trávit čas a zábavu se svými blízkými, ale také o skvělý způsob recyklace. V takové skříni můžete mít téměř libovolný počet přihrádek a dokonce uspořádat samostatné skříňky na různé typy bot nebo přihrádky pro jednotlivé členy domácnosti. Takové police navíc můžete kdykoli vyměnit za nové. Počet kombinací je libovolný.

Jak tedy vyrobit krabici na boty z lepenky? První fází práce je vytvoření malých trojúhelníkových prostor, ve kterých budou boty umístěny. K tomu si vezměte karton o rozměrech 40 × 40 cm, pomocí pravítka označte stejné díly a ohněte jej na třech vhodných místech. Tyto rozměry se mohou lišit v závislosti na velikosti jednotlivých modelů bot, např. na dětskou obuv můžete použít karton o rozměru 20 × 20 cm. Na vyznačených místech karton přeložte tak, aby vznikl trojúhelník. Pomocí pásky přilepte strany k sobě tak, aby trojúhelník zůstal na místě. Malujte takový prvek podle vašich preferencí, a to jak uvnitř, tak venku. Vytvořte řadu složených trojúhelníků a položte na ně kartonový základ. Takto můžete postavit libovolný počet pater botníku.

 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak si sami vyrobit stojan na boty? Praktický průvodce

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak si sami vyrobit stojan na boty? Praktický průvodce

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak si sami vyrobit stojan na boty? Praktický průvodce

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak si sami vyrobit stojan na boty? Praktický průvodce

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak si sami vyrobit stojan na boty? Praktický průvodce

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak si sami vyrobit stojan na boty? Praktický průvodce

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.