Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit DIY vánoční ozdoby: Jednoduché nápady pro jedinečný stromeček

Regály obchodů sténají pod tíhou různých druhů vánočních ozdob. Vyrobit si vánoční ozdoby svépomocí vám však může přinést velké uspokojení a zároveň udělat váš vánoční stromek jedinečný. Jak jednoduše vyrobit ozdoby na vánoční stromeček?

DIY ozdoby na vánoční stromeček jsou dobrým způsobem, jak trávit čas se svým dítětem. Malé ručičky snadno vystřihnou barevný papír nebo nalepí drobné dekorační prvky. Ručně vyráběné ozdoby na vánoční stromeček budou mít pozitivní dopad na kreativitu vašeho dítěte a budou v něm cítit hrdost, když budou viset na stromečku. 

Jak vyrobit vánoční ozdoby? Přírodní DIY dekorace 

Přírodní ozdoby na vánoční stromeček vytvoříme pomocí produktů, které najdete v každé kuchyni. Skvělým nápadem bude použití aromatických plátků pomeranče – pokud je zavěsíme na vánoční stromeček, příjemně mu provoní. K výrobě vánočních ozdob z pomerančů budeme kromě samotného ovoce potřebovat: 

  • hřebíček nebo badyán
  • provázek v přírodní barvě
  • horké lepidlo a lepicí pistole

Výroba oranžových ozdob je velmi jednoduchá. Ovoce stačí nakrájet na plátky silné asi 0,5 cm a poté usušit na radiátoru nebo v sušičce potravin. Do plátků pomeranče se vyplatí zapíchnout pár hřebíčků, které zvýrazní vůni vánočních ozdob. Alternativou k tomuto koření mohou být stejně příjemně vonící hvězdičky anýzu, které je vhodné na pomeranč přilepit pomocí horkého lepidla. Nakonec už jen plátky provlékněte provázkem a hotové ozdoby zavěste na vánoční stromeček. 

Originální ozdobou na vánoční stromeček, která může být přirozenou alternativou tradičních cetek, jsou vlašské ořechy malované v libovolných barvách. Než je uděláme, připravíme si: 

  • několik nebo tucet vlašských ořechů ve skořápce
  • barva ve spreji (nejlépe ve slavnostních barvách, jako je zlatá, stříbrná, červená a tmavě modrá)
  • stuha
  • horké lepidlo a tavná lepicí pistole

Chcete-li vytvořit ořechové ozdoby, natřete každý ořech barvou ve spreji a počkejte, až zaschne. Poté je omotáme stuhou slepenou horkým lepidlem a na ozdobu vytvoříme malou mašličku. Vyplatí se nechat trochu delší konec stuhy, abyste mohli na vánoční stromeček pověsit přírodní cetky. 

Papírové ozdoby na vánoční stromeček - klasický řetěz na vánoční stromeček

Každý vánoční stromeček, který hodláme ozdobit ručně vyrobenými ozdobami, musí mít řetěz z barevného papíru - to je absolutní vánoční must-have! Jeho výroba je velmi jednoduchá, takže na pomoc můžeme přizvat i ty nejmenší děti. Pojďme si připravit: 

  • barevné listy papíru (může být v jedné nebo více barvách)
  • nůžky
  • lepidlo na papír

Chcete-li vyrobit papírový řetěz na vánoční stromeček, začněte vystřihováním barevných proužků stejné velikosti, např. 1,5 × 5 cm. Konce prvního proužku slepte k sobě lepidlem, další pak provlékněte vzniklým kroužkem a jeho konce spojte stejným způsobem. Počet barevných kroužků závisí na požadované délce celého papírového řetízku - čím delší, tím lepší! 

Místo tradičního řetězu barevných kroužků můžeme vánoční stromeček ozdobit girlandou z libovolných tvarů vystřižených z barevných listů papíru. Doporučujeme girlandu z papírových hvězd, sněhuláků nebo vánočních stromků. Vystřižené papírové prvky stačí jen spojit provázkem a pověsit na vánoční stromeček.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit ozdoby na vánoční stromeček - přírodní ozdoby, papírové řetězy?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit ozdoby na vánoční stromeček - přírodní ozdoby, papírové řetězy?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit ozdoby na vánoční stromeček - přírodní ozdoby, papírové řetězy?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit ozdoby na vánoční stromeček - přírodní ozdoby, papírové řetězy?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit ozdoby na vánoční stromeček - přírodní ozdoby, papírové řetězy?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit ozdoby na vánoční stromeček - přírodní ozdoby, papírové řetězy?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.