Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit dřevěné pískoviště pro děti? Snadný návod krok za krokem

Pískoviště pro děti můžete snadno vyrobit sami. Stačí nápad, volný čas a trocha práce. Můžete použít staré palety nebo dřevo, které dostanete na pile nebo v kutilské prodejně. Až práci dokončíte, obdiv v dětských očích bude k nezaplacení.

Pískoviště na zahradě je zárukou skvělé venkovní zábavy. Můžete si vybrat komerčně dostupný model nebo si jej vyrobit sami. V druhém případě máte velkou volnost – vaše pískoviště může být velké, přizpůsobené zájmům dětí nebo přizpůsobené množství prostoru na zahradě.

Jaké materiály jsou potřeba k výrobě pískoviště?

Pomocí níže uvedených materiálů a nástrojů postavíte čtvercové pískoviště o rozměrech 180 × 180 cm s krytem:

  • 20 desek o rozměrech 180 × 15 cm a 4 desky o rozměrech 90 × 15 cm
  • 4 rohové lišty
  • Aku vrtačka a vruty do dřeva
  • brusný papír (např. 100, 120, 150, 180)
  • brusné kotouče
  • elektrický hoblík nebo bruska
  • venkovní impregnace dřeva
  • lak na dřevo
  • štětec
  • rýč
  • agrotextilie
  • písek

Jak vyrobit pískoviště z palet?

Místo nových prkýnek můžete na stavbu dřevěného pískoviště použít i recyklované dřevo. Jak tedy vyrobit pískoviště z palet? Nejprve z nich musíte získat desky pro stavbu. Budete potřebovat páčidlokladivo – pomocí nich můžete palety rozebrat na jednotlivé díly. Zbavte se také případných nehtů. Dalším krokem je očištění a obroušení dřeva. Vyplatí se k tomu použít hoblík nebo brusku – výrazně to urychlí práci. Pokud však tyto nástroje nemáte, použijte brusný papír. Po přípravě desek si můžete vybrat místo pro pískoviště a poté jej sestavit.

Jak postavit dřevěné pískoviště? Připravte místo

Před sestavením pískoviště zvažte, kam jej umístíte. Stojí za to umístit konstrukci na stinné místo, pod stromy nebo tam, kde můžete umístit zahradní slunečník. Tam, kde má být pískoviště umístěno, zryjte půdu do hloubky asi 10-20 cm. Pokud povrch není rovný, odstraňte všechny kořeny a kameny. Na dno pak rozprostřete agrotextilii, která zpomalí zakořeňování rostlin a zabrání promáčení písku. 

Jak vyrobit uzavřené pískoviště pro děti?

Pískoviště pro své dítě můžete nainstalovat na určené a řádně připravené místo. Chcete-li vyrobit strany pískoviště, použijte 8 delších desek (jedna strana vyžaduje 2 desky). Spojte desky k sobě pomocí rohové lišty, vrutů do dřeva a šroubováku.

Při stavbě vlastního pískoviště pro dítě se také vyplatí vytvořit kryt. V uzavřeném pískovišti se písek neznečistí od zahradního listí ani zvířat. Nejlepší je vyrobit kryt ze dvou prvků - bude mnohem funkčnější a bude se snadněji otevírat nebo zavírat.

K výrobě krytu použijte zbývající dlouhé a 4 kratší desky. Položte dvě kratší prkna paralelně k sobě ve vzdálenosti 180 cm a poté k nim kolmo připevněte pomocí šroubů dlouhá prkna. Tímto způsobem sestavte dva krycí díly. Každý díl se musí skládat ze 2 desek 90 × 15 cm a 6 desek 180 × 15 cm.

Dokončení pískoviště

Než nasypete písek do pískoviště a pozvete děti ke hře, ujistěte se, že je dřevěná konstrukce správně dokončena a zajištěna. Případné hrany obruste smirkovým papírem, aby byly mírně zaoblené a tudíž bezpečné pro děti. Poté dřevo chraňte impregnací. Přípravek učiní dřevěné pískoviště odolným vůči ničivým vlivům měnících se povětrnostních podmínek a UV záření. Naneste štětcem dvě vrstvy impregnace. Když vyschnou, vyplatí se dřevo zakrýt lakem, který ho navíc ochrání a prodlouží jeho životnost. V případě laku naneste štětcem také dvě vrstvy. Když vše uschne, můžete nasypat písek do připraveného pískoviště!

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit pískoviště pro děti ze dřeva nebo palet?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit pískoviště pro děti ze dřeva nebo palet?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit pískoviště pro děti ze dřeva nebo palet?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit pískoviště pro děti ze dřeva nebo palet?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit pískoviště pro děti ze dřeva nebo palet?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit pískoviště pro děti ze dřeva nebo palet?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.