Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit dřevěný prodlužovací žebřík?

Žebřík je zařízení, které se bude hodit v každém bytě, domě i na zahradě. Hotový výrobek však nemusíte kupovat v obchodě. Dřevěný prodlužovací žebřík si můžete vyrobit sami, což vám ušetří spoustu peněz.

Žebřík umožňuje přístup k horním policím v domě a usnadňuje opravy ve vysokých výškách. Díky ní se dostanete do okapů. Je také užitečné při práci na zahradě, jako je prořezávání větví stromů nebo sběr ovoce, abychom jmenovali jen několik příkladů. S trochou času a práce si můžete dřevěný výsuvný žebřík vyrobit sami.
  

Co budete k výrobě žebříku potřebovat?

K vytvoření výsuvného dřevěného žebříku budete potřebovat materiály a příslušenství, jako jsou:

  • správně řezané desky
  • panty, kovové řetízky
  • šrouby
  • a nářadí
     

Vyplatí se mít vlastní tesařskou sadu, která obsahuje:

  • aku vrtací šroubovák 
  • vykružovačka
  • listy skládačky
  • kotoučová pila
  • pokosová pila
  • excentrická bruska
  • orbitální bruska
  • rovina
  • akumulátorová hřebíkovačka
  • šroubováky
  • kleště
  • kladivo
  • objetí
  • pily
  • a sešívačky 

Návod, jak vyrobit dřevěný prodlužovací žebřík

Desky by měly být obroušeny tak, aby jejich povrch byl hladký a bez třísek, které by se vám při použití žebříku mohly zarýt do rukou. K výrobě jeho nohou budete potřebovat 4 kusy dřeva o rozměrech 150 × 4 × 5 cm. Je třeba určit umístění jednotlivých příček. Změřte svinovacím metrem a poté si označte nohy tužkou, nejprve 15 cm a poté 4 krát 28 cm. Horní rozteč nohou bude 45 cm, spodní 55 cm, takže délky jednotlivých příček by měly být určeny. Optimální tloušťka a šířka stupňů je 2,5 × 6 cm. Horní schůdky budou dlouhé 46 cm a spodní schůdky budou dlouhé 53 cm. Spodní část žebříku by měla být širší než horní - to mu zajistí větší stabilitu.

Pomocí šroubů připevněte spodní a horní schůdky k nohám. Označte si přesně, kde budou šrouby, a poté pro ně vyvrtejte otvory vrtákem. Na každé spojení mezi příčkami a nohami použijte dva šrouby. Další příčky budou 49 cm, 51 cm a 52 cm. Zbývající příčky přišroubujte do předem označených míst na nohách - postupujte stejně jako v případě horní a spodní příčky.

Jakmile přišroubujete všechny příčky do obou částí žebříku, je čas spojit díly dohromady pomocí pantů. Nejlépe poslouží panty široké 4 cm a dlouhé 10 cm. Připevněte je šrouby k horní části nohou, stejně jako při připevňování příček. Nejprve vyvrtejte otvory a poté přišroubujte panty k oběma horním nohám žebříkové sekce. Udělejte totéž pro druhou část. Nyní přišroubujte panty (spolu s prvním fragmentem) k druhému fragmentu. Nezapomeňte, že závěsy by měly být přišroubovány tak, aby konec nohy byl zároveň středem osy závěsu.

Výsuvný dřevěný žebřík: dokončovací práce

Jakmile spojíte obě části žebříku, je čas jej dokončit. Aby struktura vypadala estetičtěji, můžete odříznout horní části nohou. Po sestavení je třeba spodní část žebříku znovu odříznout (nejjednodušeji skládačkou nebo ruční pilou) tak, aby každá ze čtyř nohou měla na spodní straně stejnou rovinu - díky tomu budou spočívat na zemi s celou jejich plochou, která zajistí maximální stabilitu. Připevněte kovové řetězy na obě strany žebříku do poloviny nohou. Omezí rozestupy a zabrání rozpadnutí konstrukce. Poslední fází dokončení žebříku je zajištění a konzervace dřeva. Surové dřevo, které jste použili na stavbu, pokryjte bezbarvým impregnačním prostředkem. Poté naneste vrstvu laku, laku, vosku nebo oleje.

 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit dřevěný prodlužovací žebřík?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit dřevěný prodlužovací žebřík?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit dřevěný prodlužovací žebřík?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit dřevěný prodlužovací žebřík?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit dřevěný prodlužovací žebřík?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit dřevěný prodlužovací žebřík?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.