Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit dřevěný stojan na houpací síť: Praktický návod pro vaši zahradu

Houpací síť je velmi pohodlný kus zahradního nábytku, na kterém můžete relaxovat v teplých jarních a letních dnech. Umisťuje se například mezi kmeny stromů. Ne vždy jsou na zahradě stromy dostatečně velké na to, aby je bylo možné pověsit. V takové situaci je řešením rám houpací sítě.

Stojan na houpací síť si můžete vyrobit sami a nábytek použít na zahradě, na balkóně, terase nebo na pozemku. Návod, jak takový rám vyrobit, není příliš složitý.

Co budete k výrobě rámu houpací sítě potřebovat?

Chcete-li si sami vyrobit rám houpací sítě, musíte si koupit vhodně řezané desky. Připravte si 2 desky 200 cm dlouhé, 4 desky 160 cm dlouhé, 2 desky 120 cm dlouhé a 9 krátkých desek 10 cm dlouhé. Kromě nich budete potřebovat také úhelníky, šrouby s okem a vruty do dřeva. Dále použijete impregnaci dřeva a olej, lak, lak nebo vosk, případně základní nátěr a emulzi na dřevo – ty se budou nanášet štětcem nebo válečkem. Připravte si také vhodné nástroje. Nejlepší bude stavebnice pro kutily pro tesaře, obsahující nářadí jako: aku vrtačka, bity, přímočará pila, pilové kotouče, kotoučová pila, pokosová pila, excentrická bruska, brusné kotouče, vibrační bruska, brusný papír, hoblík, akumulátorová hřebíkovačka, sponky, šroubováky, kleště, kladivo, svěrky, pily, sponkovačky a sada nástrčných klíčů.

Jak vyrobit dřevěný stojan na houpací síť?

První fází práce na výrobě rámu houpací sítě sami je broušení desek. Můžete to udělat pomocí brusky nebo brusného papíru. Pokud se rozhodnete použít brusný papír, začněte se zrnitostí 60 nebo 80 a poté hodnoty zvyšujte po 20 krocích, dokud nedosáhnete zrnitosti 200, 220 nebo dokonce 240. Pokud však použijete brusku, bude práce mnohem rychlejší.

Po obroušení desek je čas přejít k montážním pracím. První fází montáže stojanu je výroba jeho ramen. Použijte 2 desky dlouhé 160 cm a dvě krátké desky 10 cm. Přišroubujte obě krátké desky k delší desce nahoře a dole. Ke kratším pak přišroubujte druhou delší desku – takto zkonstruujete první rameno rámu. Stejným způsobem vytvořte druhou ruku.

Dalším krokem je vytvoření základny stojanu. Natáhněte paže k sobě pod úhlem 45 stupňů. Dvě nejdelší desky (200 cm dlouhé) připevněte k jejich spodní části. Do středu základny přišroubujte 3 krátká prkna, každé o délce 10 cm. Poté doprostřed každé základní poloviny (ve čtvrtinách od konců) připevněte další 2 10 cm dlouhá prkna. Tam, kde jste připevnili krátké desky, našroubujte další desky, které spojí základnu s rameny - stabilizují a zpevní konstrukci.

Poté rám otočte dnem vzhůru a pomocí úhelníků přišroubujte dvě desky křížem ke spodní části. Díky nim by měla být celá konstrukce stabilní, takže ji můžete umístit kamkoli. Celou konstrukci zajistěte šrouby a na každou z nich použijte vždy 2 podložky - na jednu a na druhou stranu. Spoje tak budou dobře držet a stojan zpevní.

Dřevěný rám houpací sítě: povrchová úprava

Po sestavení celé konstrukce přišla na řadu impregnace dřeva. Zakryjte je bezbarvou impregnací a poté lakem, lakem, olejem nebo voskem. Dřevo tak naimpregnujete a zachováte jeho přirozenou barvu. Pokud chcete rám své houpací sítě natřít, nejprve napenetrujte dřevo a poté natřete povrch stojanu barvou dle vašeho výběru pomocí emulze na dřevo.

Až bude rám suchý, připevněte nahoře na ramena šrouby s oky, na které budete houpací síť zavěšovat.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit rám houpací sítě? Praktický průvodce krok za krokem

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit rám houpací sítě? Praktický průvodce krok za krokem

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit rám houpací sítě? Praktický průvodce krok za krokem

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit rám houpací sítě? Praktický průvodce krok za krokem

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit rám houpací sítě? Praktický průvodce krok za krokem

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit rám houpací sítě? Praktický průvodce krok za krokem

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.