Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit dýni na Halloween: Kreativní nápady pro jedinečnou dekoraci

K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně. Zvyk umisťovat dýňové dekorace před dům je známý již velmi dlouho. Rok od roku nabývá tento typ dekorací stále originálnějších a neobvyklých podob. Jak vyrobit dýni na Halloween?

Chcete překvapit rodinu nebo přátele originální dýní? Naučte se sami připravit jedinečnou dekoraci.

Seznam potřebných produktů/nástrojů:

  • pracovní rukavice
  • odlamovací nůž/perořízek
  • kapesní nůž
  • ostrý nůž
  • lžíce
  • olej

Jak vyrobit dýni na Halloween? Je to jednodušší, než si myslíte

Blíží se konec října a vy stále nevíte, jak vyrobit dýni na Halloween? Naštěstí jsme tu my, abychom vám pomohli. Vytvořit zajímavý a poutavý design nemusí být tak těžké, jak se na první pohled může zdát. Společné vyřezávání dýně je také skvělá příležitost, jak se pobavit se svými blízkými. Tento typ projektu se bude líbit i nejmenším dětem.

Rok od roku se stále více lidí rozhoduje vyzdobit své domovy halloweenskými dýněmi. Některé nápady jsou prostě dechberoucí a je těžké uvěřit, že byly vyrobeny ručně. Zde je rychlý návod krok za krokem, jak vyrobit halloweenskou dýni. S naší pomocí se vám určitě podaří připravit zajímavou a jedinečnou dekoraci.

Jak vyrobit dýni na Halloween krok za krokem?

Halloween je skvělá příležitost otestovat se jako umělec. Existuje několik designů, které budou skutečným hitem. Nezapomeňte se předem řádně připravit. Co by se vám mohlo hodit? Především pracovní rukavice, zlomený nůž, kapesní nůž a ostrý nůž.

Krok 1. Příprava dýně

Nejprve musíte dýni správně připravit. Nejlepší je zvolit kyprou zeleninu – usnadní to vykrajování tvarů. Po výběru dýně je potřeba ji umýt a následně očistit ručníkovým papírem, abyste ji zbavili případných nečistot. S leštěným povrchem se bude mnohem snadněji pracovat a efekt bude ještě úchvatnější. Pamatujte, že mytí by se mělo provádět pomocí vlažné vody a měkkého hadříku, který nepoškodí vrchní vrstvu zeleniny. 

Krok 2. Výběr projektu

Dalším krokem je samozřejmě výběr projektu. Mezi nejčastější patří strašidelné dýně, i když velké oblibě se těší i barevné, usměvavé nebo překvapené. Zajímavou alternativou je také dýňová lucerna. Jak takovou dekoraci vyrobit? O tom budeme hovořit později v článku. 

Krok 3. Vyřezávání dýně

Jakmile si vyberete svůj design, můžete začít vyřezávat dýni. K tomuto účelu budete potřebovat vhodné nástroje. Nejlépe poslouží zlomený nůž, ostrý nůž nebo kapesní nůž. Před zahájením práce se vyplatí nasadit si pracovní rukavice , které ochrání vaše ruce před nečistotami a případným pořezáním. V první fázi projektu vyřízněte vršek dýně a pečlivě vydlabejte její střed. Nejlepší je to udělat velkou lžící nebo špachtlí. Poté můžete začít řezat otvory podle dříve přijatého návrhu. Po dokončení práce je dobré je namazat olejem – to pomůže zelenině lépe a déle držet tvar.

Krok 4. Zdobení dýně

Pokud sníte o skutečně originální dýni, můžete ji dodatečně ozdobit. Skvělým zpestřením bude zajímavá pokrývka hlavy, posypání to celé třpytkami, natření barevnou barvou nebo připevnění stuh. Díky tomu si vaší halloweenské dýně určitě všimnou. 

Dýňová lucerna – jak vyrobit originální osvětlení?

Dýňová lucerna je zajímavou alternativou ke klasickým designům. Takové osvětlení může být krásnou ozdobou balkonu, terasy nebo i interiéru domu. Díky důmyslným lucernám pocítíte halloweenskou atmosféru ještě více než dříve. Tento typ lampy lze vyrobit buď z dříve připravené strašidelné dýně nebo ze zcela nového designu. V této věci máte velkou volnost. Zeleninu můžete vydlabat a nakrájet mnoha způsoby. Vše záleží na vašich preferencích a dovednostech. Dávejte však pozor, abyste nepřehnali počet otvorů, jinak se může celá dýně zbortit. Po dokončení vystřihování stačí umístit svíčku dovnitř a užít si efekt. Nezapomeňte však na bezpečnostní otázky. Nenechávejte hořící lampu v blízkosti dětí nebo věcí, které se mohou snadno vznítit. 

Bohužel, skutečné dýňové lucerny se kazí poměrně rychle. Z takového doplňku se budete moci těšit maximálně 2 týdny. Alternativou k tomuto řešení je pořízení plastové lampy ve tvaru halloweenské dýně, která bude jistě vypadat stejně krásně a poslouží několik let.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Dýně na Halloween - jednoduchá a osvědčená metoda

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Dýně na Halloween - jednoduchá a osvědčená metoda

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Dýně na Halloween - jednoduchá a osvědčená metoda

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Dýně na Halloween - jednoduchá a osvědčená metoda

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Dýně na Halloween - jednoduchá a osvědčená metoda

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Dýně na Halloween - jednoduchá a osvědčená metoda

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.