Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit houpací síť na zahradu: Krok za krokem k pohodlnému odpočinku

Houpací síť na zahradě nebo na terase je skvělým kusem nábytku pro relaxaci. Takovou houpačku z plátna a provázku si můžete vyrobit sami. A pokud v blízkosti vašeho domu nejsou stromy, na které byste mohli síť zavěsit, můžete si potřebný rám snadno postavit sami.

Vyrobit si houpací síť sami z provázku vám umožní vytvořit úžasnou venkovní atmosféru. Není to jen brilantní dekorace, ale také skvělé místo k odpočinku během letních odpolední.

Potřebné materiály a nástroje k výrobě houpací sítě

Než začnete stavět houpací síť, připravte si:

  • materiál (silné plátno, bavlna, 200 × 100 cm)
  • silné struny, asi 15 m dlouhé
  • 2 proužky o délce cca 90 cm
  • barva na dřevo v jakékoli barvě, mořidlo nebo lak
  • štětec
  • nýty
  • 2 karabiny
  • Aku vrtačka a vrtáky do dřeva o průměru např. 8 mm
  • řezačka
  • kladivo
  • jehla, nit, nůžky
  • tužka

Jak vyrobit houpací síť z provázku a plátna krok za krokem

Začněte vyrábět houpací síť přípravou plátna. Nejprve látku olemujte a vytvořte přibližně 5 cm okraj. Na dvou kratších stranách vyřízněte otvory - první udělejte asi 3 cm od okraje a další každých 10 cm. Vyplatí se je zajistit kovovými nýty, které zabrání protržení materiálu hamaky.

Dalším krokem je vyvrtání otvorů do lamel, kterými bude provázek houpací sítě procházet. Položte materiál na pásy a označte místa vyříznutých otvorů tak, aby přesně odpovídaly těm vyvrtaným vrtákem . Udělejte dírky a pak proužky natřete vybranou barvou. Pokud chcete, aby si zachovaly svou přirozenou barvu, dolaďte je pouze mořidlem nebo lakem na dřevo.

Jakmile barva nebo lak zaschnou, můžete přistoupit k proplétání provázku přes plátno a lamely. Nejprve rozdělte lano na tolik kusů, kolik jsou otvory na každé straně plátna. Začněte tím, že první provázek uvážete v první dírce v látce, poté ji provlékněte k první dírce ve dřevě ve vzdálenosti cca 10 cm od látky a cca 20 cm přes karabinu – šňůrka by měla být přivázána k dírce v plátně a poté protáhněte otvorem v proužku a klipsu. Podobně postupujte se zbývajícími částmi provázku. Když provléknete lano posledním otvorem v houpací síti, pevně utáhněte šňůry. Konce provázku přivažte ke karabině. Houpací síť z plátna a provázku je připravena! Nyní jej stačí nainstalovat do zahrady na strom nebo speciálně konstruovaný stojan.

Jak postavit houpací síť sami?

Pokud nemáte na své zahradě vhodné místo, nic není ztraceno! Stojan na houpací síť si snadno vyrobíte ze dřeva a kovových spojek. Budete potřebovat:

  • hranoly o rozměrech 7 × 7 × 180 cm
  • 2 hranoly o rozměrech 7 × 7 × 140 cm
  • 4 hranoly o rozměrech 7 × 7 × 80 cm
  • kovové spojky se čtyřmi otvory pro hranoly 7 × 7 cm
  • vrtáky a vrtáky do dřeva
  • 2 šrouby s okem
  • ruční pila nebo přímočará pila
  • impregnace, mořidlo, lak nebo barva na dřevo
  • kartáč
      

Delší kusy hranatého řeziva si můžete zakoupit na pile nebo v kutilském obchodě a následně je nařezat na zadané rozměry. Hranaté řezivo o uvedené tloušťce 7 × 7 cm by mělo stačit k vytvoření odolného rámu houpací sítě pro jednu osobu. Řezání je nejjednodušší pomocí pokosové pily.

Díky kovovým konektorům pro rám houpací sítě je výroba stojanu dětskou hrou. Jediné, co musíte udělat, je nařezat hranaté trámy na požadovanou velikost a na horní části dvou 140 cm dlouhých hranatých trámů připevnit šrouby s okem, do kterých později houpací síť nainstalujete. Vyvrtejte otvory do dřeva a poté zašroubujte šrouby. Dále chraňte dřevěné prvky rámu impregnací, mořidlem nebo lakem (můžete také natřít svou oblíbenou barvou). Nakonec vložte všechna hranatá dřeva do kovových spojek. Nejdelší prvek vytvoří základnu, dva kratší hranoly vytvoří ramena a čtyři krátké hranoly vytvoří boky základny. Teď už stačí jen vybrat místo na zahradě, rozložit houpací síť a užít si tu chvíli pro sebe!

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit houpací síť z provázku a plátna? Jak postavit stojan na houpací síť?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit houpací síť z provázku a plátna? Jak postavit stojan na houpací síť?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit houpací síť z provázku a plátna? Jak postavit stojan na houpací síť?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit houpací síť z provázku a plátna? Jak postavit stojan na houpací síť?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit houpací síť z provázku a plátna? Jak postavit stojan na houpací síť?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit houpací síť z provázku a plátna? Jak postavit stojan na houpací síť?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.