Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit originální adventní kalendář: Kreativní nápady pro děti i dospělé

Adventní kalendáře zpříjemňují čas čekání na Vánoce dětem i dospělým. Mohou ji vytvořit tradiční bonboniéry, které jsou mezi dětmi velmi oblíbené, nebo drobné dárky jako kosmetika nebo ponožky. Ukážeme vám, jak si sami vyrobit adventní kalendář.

Zvyk připravovat adventní kalendáře pochází z Německa. Právě zde se od 19. století věšely adventní věnce, při nichž se zapalovaly 4 svíčky po sobě u příležitosti 4 adventních týdnů. Alternativou k věncům se postupem času staly kartonové kalendáře s okénky, ve kterých se skrývaly náboženské obrázky, určené především dětem.

Klasický adventní kalendář je jednoduchá dekorace na výrobu. K jeho přípravě potřebujete pouze kus kartonu. Lepidlem je k němu připevněno 24 obálek naplněných libovolnými dárky. Určitě vám to zpříjemní čas čekání na Vánoce. Pokud však chceme, aby kalendář byl doplňkovou originální domácí dekorací na svátky, připravme si nevšední kalendář v podobě girlandy nebo použijte větvičku nalezenou v lese.

Jak vyrobit adventní kalendář pro děti? Věnec s dárky

Různé druhy girland jsou módní dekorace nejen do dětského pokoje nebo na dovolenou. Ty v podobě adventních kalendářů jsou dokonalou vánoční dekorací, kterou lze od začátku prosince použít jako ozdobu krbu, stěny nebo dveří.

K výrobě adventního kalendáře ve formě girlandy budeme potřebovat následující položky:

  • tětiva
  • malé tašky (např. juta), obálky nebo dokonce ponožky
  • fix v libovolné barvě - odstín sladit s barvami obalu tak, aby na nich byl vidět nápis
  • kolíčky na prádlo (volitelné).

Výroba girlandy s balíčky naplněnými dárky je velmi jednoduchá. Tašky si můžeme ušít sami nebo koupit hotové. Dobrým řešením by bylo použít místo toho mírně roztrhané nebo neúplné ponožky nebo obyčejné malé obálky. Napíšeme na ně číslice od 1 do 24 Balíčky naplníme sladkostmi nebo vybranými dárky a zavážeme na provázek - můžeme je připevnit i kolíčky na prádlo, které dodají girlandě kouzlo a nejmladším se bude snadněji brát. z dárků. Girlandu zavěsíme nad krb nebo postel a vytvoříme jakýkoli tvar - stojí za to zkusit tvarovat malý vánoční stromeček.

Jak vyrobit adventní kalendář z větvičky?

Adventní kalendář podle větvičky nalezené na zahradě nebo v lese je naturalistickou dekorací. Skvěle se bude hodit do skandinávského nebo minimalistického interiéru jako originální vánoční dekorace.

Vyrobit adventní kalendář z větvičky by nemělo být pro nikoho složité. Stačí najít tu správnou větev a připojit k ní 24 dárků. Měli byste si tedy připravit:

  • větev z jakéhokoli stromu – měla by být dostatečně pevná, aby unesla váhu dárků
  • dárkový balicí papír nebo 24 malých dárkových sáčků, nejlépe v několika různých barvách nebo vzorech
  • nůžky
  • lepidlo
  • tětiva
  • značka nebo samolepky s čísly
  • horké lepidlo a lepicí pistole
  • doplňky – třpytky, větvičky, šišky, brusinky a jiné

Tvorbu adventního kalendáře začneme přípravou 24 sáčků na cukroví či jiné dárky. Vyrobíme si je slepením jednotlivých kusů dárkového papíru. Pokud jsme si koupili hotové dárkové tašky, nemusíme je nijak speciálně připravovat – stačí na ně fixou napsat čísla nebo nalepit samolepky. Takové balíčky můžeme ozdobit třpytkami, drobnými smrkovými větvičkami, šiškami nebo jinými dekoracemi spojenými se svátky, které stačí slepit horkým lepidlem. Do každého sáčku udělejte dírku, např. děrovačkou, a provlékněte jím provázek. Když máme připravených všech 24 sáčků, je potřeba je pověsit na větev. Hotový adventní kalendář bychom měli připevnit na zeď, zavěsit k lampě nebo nad stůl. Kromě sladkostí mohou sáčky obsahovat i kartičky s příjemnými úkoly, které se budou nejmenším dětem jistě líbit.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak si sami vyrobit adventní kalendář - pro děti i dospělé

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak si sami vyrobit adventní kalendář - pro děti i dospělé

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak si sami vyrobit adventní kalendář - pro děti i dospělé

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak si sami vyrobit adventní kalendář - pro děti i dospělé

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak si sami vyrobit adventní kalendář - pro děti i dospělé

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak si sami vyrobit adventní kalendář - pro děti i dospělé

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.