Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit originální fotorámeček: Kreativní nápady a návody

Ručně vyráběné fotorámečky jsou důmyslným způsobem, jak ukládat a vystavovat fotografie. Nejen, že se snadno vyrábějí, ale jsou také výjimečně atraktivní a originální. Stačí popustit uzdu fantazii a proměnit obyčejnou domácí galerii v malá umělecká díla!

Můžete najít spoustu inspirace, jak si vyrobit fotorámeček. Vyrobit si takovou dekoraci sami přináší velkou spokojenost a je to skvělý nápad na dárek.

Jak vyrobit fotorámeček ze dřeva?

Dřevěný fotorámeček je klasikou každého bytu a pokud je vyroben ručně, může se stát originální dekorací interiéru. Jak si vyrobit dřevěné fotorámečky sami? Nejprve připravte následující materiály a příslušenství:

  • úzké dřevěné lamely nebo hranoly
  • brusný papír
  • pokosová skříňka
  • plexisklová deska
  • překližka pro zadní stranu rámu
  • kovový přívěsek
  • lepidlo na dřevo
  • malé dřevěné hřebíky
  • kladivo
  • lak na dřevo a případně barva
  • malý kartáček

Nařežte dřevěné pásy nebo hranoly na zvolenou délku a šířku rámu pod úhlem 45 stupňů. K tomu vám pomůže pila na dřevo a pokosová skříň, které vám pomohou řezat prkna pod správným úhlem. Měli byste získat 4 části rámu. Poté pomocí brusného papíru jemně obruste konce lamel a vyhlaďte případné třísky po celé jejich délce. Uspořádejte lamely tak, aby tvořily rám a spojte všechny díly lepidlem na dřevo. Pokud chcete, natřete to celé barvou v libovolné barvě a nakonec zajistěte lakem. Pokud dáváte přednost rámu v přírodní barvě dřeva, překryjte konstrukci pouze bezbarvým lakem.

Dekorovaný rám musí být řádně dokončen a zkombinován s ostatními prvky. Kousek překližky můžete také natřít barvou nebo nechat v přírodní barvě. Přilepte na něj vybranou fotografii, položte na ni plexiskelnou desku a pomocí hřebíků připevněte překližku ke spodní části rámu. Rám můžete pověsit na zeď díky přívěsku připevněnému k jeho spodní části hřebíkem. 

Jak si vyrobit papírový fotorámeček sami?

K výrobě jednoduchého papírového rámu budete potřebovat materiály a příslušenství, jako jsou:

  • 2 archy kartonu o délce a šířce alespoň o 10 cm větší než je zarámovaná fotografie (můžete k tomu použít i nepotřebnou kartonovou krabici)
  • proutěné lepidlo
  • nůžky a ostrý nůž
  • tužka
  • provázek nebo příze v jakékoli barvě

Začněte vyrábět kartonový rám tím, že připravíte jeho horní stranu. Na jeden list papíru nakreslete obdélník o šířce a délce o 1 cm menší, než jsou rozměry fotografie. Pomocí pravítka a nože vystřihněte nakreslený obdélník. Vrchní strana takto připraveného fotorámečku by měla být nějakým způsobem ozdobena. K tomuto účelu můžete použít barvy nebo nalepit různé doplňky, např. flitry, knoflíky, umělé květiny. Pokud se rozhodnete použít barevnou přízi nebo provázek, obtočte je docela pevně kolem rámečku a přilepte lepidlem. 

Druhý kus lepenky se stane spodní částí rámu. Vyberte jednu z kratších stran obdélníku a změřte šířku vybraného rámečku. Uprostřed této šířky vystřihněte obdélník, ale o 1 cm delší, než je délka fotografie – fotografii budete moci zasunout do rámečku. Ozdobenou přední stranu přilepte na spodní část rámu. Nakonec z kartonového obdélníku, který jste na začátku vystřihli, vyrobte jednoduchou podpěru pro rám a připevněte ji lepidlem.

Jak vyrobit fotorámeček s kolíčky na prádlo?

Fotorámečky s kolíčky na prádlo jsou velmi oblíbené a moderní dekorace současných obývacích pokojů, ložnic a pokojů pro teenagery. Chcete-li vytvořit rámečky s kolíčky a provázkem, připravte si:

  • velký rám (např. ze starého obrazu)
  • list lepenky
  • tětiva
  • malé nehty
  • nůžky
  • malé kolíčky na prádlo nebo kancelářské sponky

Prvním krokem k vytvoření originálního fotorámečku bude připevnění kartonu na spodní část recyklovaného rámečku. K tomuto účelu použijte malé hřebíky a kladivo. Nechte karton v přirozené barvě nebo jej natřete libovolným odstínem. Poté provázek připevněte hřebíky k rámu. Rozbalit jej můžete v libovolné konfiguraci – čím divnější, tím zajímavější. Teď už jen stačí vybrané fotky připevnit kolíčky na provázek a je to!  

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit fotorámeček z lepenky, dřeva a kolíčků na prádlo?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit fotorámeček z lepenky, dřeva a kolíčků na prádlo?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit fotorámeček z lepenky, dřeva a kolíčků na prádlo?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit fotorámeček z lepenky, dřeva a kolíčků na prádlo?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit fotorámeček z lepenky, dřeva a kolíčků na prádlo?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit fotorámeček z lepenky, dřeva a kolíčků na prádlo?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.