Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit papírového draka pro děti: Snadný návod krok za krokem

Hra s drakem přináší každému dítěti spoustu radosti. Můžete si koupit hotového draka, ale větší potěšení svému dítěti dopřejete, když je zapojíte do společné stavby. Strávíte spolu drahocenný čas, a až bude dílo hotové, bude na sebe váš drobeček velmi pyšný.

K výrobě papírového draka nepotřebujete mnoho materiálů a pravděpodobně nějaké máte doma. Stavba hračky zabere jen chvilku a ke společné tvorbě můžete pozvat i své teprve pár let staré dítě.

K vytvoření jednoduchého papírového draka potřebujete několik základních materiálů. Užitečné budou i nástroje na řezání dřeva . Kompletní:

  • dva dřevěné proužky k vytvoření rámu (lze použít i rovné větvičky nasbírané v parku)
  • papír, hedvábný papír nebo dokonce noviny k zakrytí draka
  • hedvábný papír na výrobu ozdobných stuh
  • provázek, vlasec nebo stuha
  • lepidlo a lepicí pásku nebo tavnou lepicí pistoli a tyčinky
  • nůžky
  • malá ruční pila na dřevo

Jak postavit papírového draka? Konstrukce rámu

Prvním krokem při stavbě draka je vyrobit rám z dřevěných proužků nebo tyčinek. Kusy dřeva nařežte pilou na dřevo nebo multifunkčním zařízením  – kratší pruh by měl mít ¾ délky delšího pruhu. Na jejich koncích vyvrtejte malé drážky, kterými pak můžete provléknout provázek nebo vlasec. Spojte oba proužky dohromady tak, aby vznikl kříž, tj. připevněte kratší prvek k delšímu na ⅔ jeho délky. Lamely můžete spojit pomocí horkého lepidla nebo silné lepicí pásky. Nakonec protáhněte provázek všemi otvory v lamelách, mělo by to být těsné - to bude držet rám draka pohromadě. Konce provázku pevně svažte do uzlu, abyste bezpečně zajistili rám konstrukce.

Jak vyrobit obal na draka z papíru?

Na zakrytí draka můžete použít hedvábný papír, jeden větší nebo několik menších listů papíru, které zakryjí jednotlivé prostory mezi lamelami rámu. Pokud stavíte draka s malým dítětem, zvolte místo hedvábného papíru list papíru, který se hůře trhá.

Chcete-li vytvořit kůži draka, položte dříve vytvořenou kostru na list papíru a obkreslete ji. Přidejte alespoň 3 cm na každou stranu - to je nutné ohnout papír a připevnit jej k rámu. Vystřihněte kryt nůžkami. Dalším krokem je nalepení vyříznuté formy na dřevěný rám. Použijte horké lepidlo nebo jiné silné lepidlo. Rozložte jej přes lamely a provázek natažený mezi nimi a poté na ně přilepte kryt, přičemž přebytečný papír ohněte.

Jak vyrobit draka s ozdobným ocasem?

Hotový rám můžete ozdobit potahem s ocáskem z ozdobných stuh hedvábného papíru, který se bude krásně vlnit ve větru. Stačí nastříhat hedvábný papír v různých barvách na proužky o rozměrech 3 × 14 cm. Provázek pak ustřihněte na libovolnou délku – rozhodněte se společně s dítětem, jak dlouhý chcete mít ocas vašeho draka. Pomocí horkého lepidla připevněte na provázek kousky hedvábného papíru stočené uprostřed. Udělejte to tak, aby připomínaly malé stuhy. Ozdoby nalepte na provázek každých 4-6 cm. Nakonec připravený ocas jednoduše přivažte k drakovi.

Kite pro děti – jak vyrobit úvazek?

Poslední fází stavby draka je přivázání postroje , který vám umožní ovládat konstrukci. K tomu si připravte dva kusy provázku přibližně na délku draka. První svažte v horní části konstrukce a mírně pod spojem obou lamel. Protáhněte druhý provázek mezi stranami draka. Když hračku zvednete, všechny provázky by se měly křížit – v místě, kde se tak stane, uvažte dlouhý provázek, kterým budete draka ovládat. A to je vše!   

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit draka s vaším dítětem? Pokyny krok za krokem

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit draka s vaším dítětem? Pokyny krok za krokem

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit draka s vaším dítětem? Pokyny krok za krokem

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit draka s vaším dítětem? Pokyny krok za krokem

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit draka s vaším dítětem? Pokyny krok za krokem

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit draka s vaším dítětem? Pokyny krok za krokem

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.