Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit poštovní schránku: Jednoduchý DIY návod

Poštovní schránka je instalována u plotu nemovitosti nebo u vchodu do domu. Místo toho, abyste si vybrali jeden z mnoha modelů dostupných v obchodě, můžete si jej vyrobit sami. Poštovní schránka má praktickou i dekorativní funkci, a pokud si ji postavíte sami, zlepší estetiku vašeho domova.

Pokud se rozhodnete vyrobit si vlastní poštovní schránku, vyplatí se postavit ji o něco větší než standardní modely, do kterých se vejdou pouze malé balíky. Sami si můžete vyrobit krabici, do které můžete vkládat větší písmena, takže vaše zásilky budou bezpečně čekat v uzavřené krabici místo u dveří.

Jak udělat poštovní schránku? Potřebné materiály a nástroje

Než se naučíte, jak vyrobit poštovní schránku, zásobte se potřebnými materiály a nástroji. Níže uvedené komponenty stačí na stavbu poštovní schránky v podobě schránky o rozměrech 40 × 35 × 15 cm (výška × šířka × hloubka). Připravte si příslušenství jako:

  • dřevěné desky nebo desky na bázi dřeva
  • přímočará nebo kotoučová pila
     
  • pilové kotouče
  • Aku vrtačka a vruty do dřeva
  • několik kovových úhlů
  • 2 kovové panty
  • zámek s klíčem

Hlavním stavebním materiálem poštovní schránky mohou být obyčejné desky, ale pro usnadnění práce můžete stěny vyrobit z hotových desek, jako je překližka nebo dokonce OSB deska, kterou jste předtím trochu uhladili brusným papírem. Vyplatí se také strukturu krabice nějakým způsobem ozdobit, aby získala jedinečný charakter. Hodit se bude barva a štětec.

Jak vyrobit poštovní schránku krok za krokem

Začněte stavět poštovní schránku vyříznutím stěn z dřevěné desky. Zadní stěnu krabice seřízněte na 40 × 35 cm. Přední stěna by měla mít rozměry 38 × 35 cm – musí být o něco nižší, protože na ni bude spočívat mírně zkosená střecha poštovní schránky. Boční stěny seřízněte tak, aby jejich šířka byla 35 cm, ale jejich délka musí odpovídat zadní stěně (40 cm) a přední stěně (38 cm). Nezapomeňte také vyříznout dno krabice (rozměry 35 × 15 cm) a střechu (35 × 18 cm).

Poté pomocí skládačky vyřízněte v přední stěně otvor pro písmena. Vyplatí se udělat ji poměrně širokou, aby pošťák mohl vkládat balíky o velikosti A4. Otvor 21 cm by měl stačit. Do přední stěny vyřízněte také otvor pro zámek, který nainstalujete pomocí šroubů.

Jakmile budete mít všechny stěny poštovní schránky hotové, stačí je spojit dohromady a krabice je hotová. K připojení prvků použijte šroubovák, vruty do dřeva a úhelníky. Začněte spojovat od bočních stěn a zadní stěny. Poté připevněte dno ke konstrukci. Přední stěna by měla být připevněna k pravé boční stěně, nikoli trvale pomocí šroubů, ale pomocí kovových pantů. Na levé stěně by měl být prvek zámku, který vám umožní zavřít dveře, kterými budete později vynášet poštu. Konstrukci dokončete přišroubováním střechy nahoře, která by měla mírně vyčnívat za okraj přední stěny.

Jak ozdobit poštovní schránku?

Po zajištění ochrannými prostředky na dřevo můžete konstrukci poštovní schránky ponechat v surovém stavu. Pro ochranu vaší dřevěné poštovní schránky použijte impregnační prostředek, který ochrání dřevo proti měnícím se povětrnostním vlivům. Svou vlastnoručně postavenou krabici si také můžete natřít jakoukoliv barvou, která ladí s fasádou vašeho domu nebo s plotem vašeho pozemku. Originální dekorací budou i ručně vyrobené kresby na stěnách skrýše. Pokud však nemáte umělecké dovednosti, použijte speciální šablony. Přední stěnu poštovní schránky můžete ozdobit elegantním štítkem se jménem a adresou a střechu dokonce dokončit živičným šindelem, díky kterému bude vypadat jako malý domeček.   

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Dřevěná poštovní schránka – udělejte si sami

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Dřevěná poštovní schránka – udělejte si sami

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Dřevěná poštovní schránka – udělejte si sami

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Dřevěná poštovní schránka – udělejte si sami

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Dřevěná poštovní schránka – udělejte si sami

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Dřevěná poštovní schránka – udělejte si sami

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.