Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit posuvné dveře: Praktický návod krok za krokem

Posuvné dveře jsou velmi funkčním a praktickým prvkem v bytě, umožňují zvětšit prostor a oddělit více soukromých místností. Z tohoto důvodu se mnoho lidí zajímá, jak vyrobit posuvné dveře sami. Celý proces není příliš náročný, protože v současné době jsou na trhu k dispozici speciální instalační systémy. 

Jak vyrobit posuvné dveře? Potřebné materiály a nástroje

K vytvoření tohoto typu dveří budete potřebovat následující materiály a nástroje:

  • systém posuvných dveří
  • dřevěné desky
  • šrouby
  • pokosová pila
  • orbitální bruska
  • Aku vrtačka
  • router
  • řezačka
  • foukačka

Jak vyrobit posuvné dveře sami? Krok za krokem

Způsob výroby posuvných dveří závisí především na tom, odkud dveřní křídlo pochází. Můžete si je koupit v supermarketu, objednat u truhláře nebo si je vyrobit sami. Hotové systémy posuvných dveří jsou k dostání v mnoha obchodech. Takový soubor by měl obsahovat následující prvky:

  • vedení posuvných dveří
  • dva válečky pro posuvné dveře
  • sada šroubů a krytek

Prvním krokem je příprava stěny, tedy použití speciálních hmoždinek pro prázdná místa. Můžete také použít montážní lištu. Poté musíte provést přesná měření, tj. zvážit výšku, ve které by mělo být umístěno vedení a další upevňovací prvky, tj. čepy a šrouby. Nejčastěji je potřeba asi pět upevňovacích bodů. Dalším krokem je instalace horního vedení a poté válečků s věšáky. Vodítko by mělo být vyřezáno frézkou. Po instalaci těchto prvků je nutné se postarat o instalaci spodního vedení. Musíte se ujistit, že dveře mají obdélníkový tvar a mají pravé úhly. V křídle jsou spojeny svislé desky a příčníky a celou konstrukci lze zpevnit přidáním diagonálních desek. To by mělo být provedeno individuálně pro každou délku, protože dřevo nemusí dodržet své rozměry. Dalším krokem je stárnutí dveří - to lze provést pomocí foukače, abyste získali velmi zajímavý efekt. Poté je třeba připevnit kliky dveří a poté začít přišroubovat desky k liště. Nakonec by měly být našroubovány zarážky, jejichž hlavním účelem je zajistit křídlo tak, aby nesklouzlo z vodítka. 

Posuvné dveře: kde je použít a jaké jsou jejich výhody?

Posuvné dveře mají mnoho aplikací a lze je použít v různých místnostech. Jednou z výhod tohoto řešení je získání velkého prostoru - to je důležité zejména v malých bytech. Skvělým příkladem je instalace posuvných dveří na takové místo, které oddělují dětský pokoj od ložnice rodičů nebo jsou umístěny mezi dvěma částmi jednoho pokoje. Takto můžete získat například dva pokoje pro děti. Toto řešení není spojeno s vysokými náklady a zároveň je velmi elegantní. Někteří lidé se diví, jak vyrobit posuvné dveře pro šatní skříň, protože tímto způsobem je dosaženo opravdu zajímavého efektu. Největší výhodou takových dveří je jejich atraktivní vzhled. Hotové instalační systémy znamenají, že mohou být vyrobeny z jakéhokoli materiálu a dokonce i uměle stárnout. Posuvné dveře jsou ideální pro malé i velké byty, protože mohou plnit různé funkce. Jsou krásnou ozdobou místnosti, poskytují soukromí a rozdělují prostor. To je jeden z důvodů, proč se vyplatí zvolit jejich instalaci. 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Posuvné dveře - jak je vyrobit sami?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Posuvné dveře - jak je vyrobit sami?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Posuvné dveře - jak je vyrobit sami?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Posuvné dveře - jak je vyrobit sami?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Posuvné dveře - jak je vyrobit sami?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Posuvné dveře - jak je vyrobit sami?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.