Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit praktickou polici: DIY návod pro každou domácnost

Police je užitečný kus nábytku, který může mít různé účely. Je nepostradatelným prvkem vybavení každého domu či bytu, každého sklepa, garáže, komory nebo spíže. Přečtěte si praktický návod, jak si polici vyrobit sami.

Regál, který umístíte do sklepa, dílny, spíže nebo na ukládání knih, můžete vyrobit z desek, palet, starých krabic nebo pomocí profilů (úhelníků) vytvořit jeho konstrukci. Materiál, který použijete, by měl být přizpůsoben místu, kde bude police umístěna a funkci, kterou bude tento kus nábytku plnit. Jako polička na knihy poslouží police z desek, palet nebo krabic. V případě dílny, garáže, skladu nebo spíže dobře poslouží i police z úhlových profilů.

Seznam potřebných produktů:

  • dřevěná prkna
  • dřevovláknité desky
  • palety
  • kovové profily
  • úhly
  • šrouby
  • hřebíky
  • dřevěné hmoždinky
  • vintage lepidlo
  • kolíčky
  • vruty do dřeva
  • lak nebo mořidlo
  • impregnace dřeva
  • usměrňovače
  • brusný papír
  • Aku vrtačka

První fáze, tedy návrh police

První fází přípravy police je připravit vhodný design. Při tvorbě návrhu a výběru materiálu vezměte v úvahu místo, kde bude police umístěna, všechny rozměry a také to, co na ní budete skladovat a jak moc tyto věci budou vážit.

Jak vyrobit dřevěnou polici?

K výrobě typické dřevěné police budete potřebovat desky a dřevovláknité desky. Mezi další nezbytné materiály patří úhelníky, šrouby, hřebíky a dřevěné hmoždinky. Můžete si objednat již hotové desky, které budou nařezány na míru a impregnovány. Spojte desky dohromady pomocí úhelníků, šroubů a hmoždinek - ale nezapomeňte se vždy držet vzoru. Ke spojení desek můžete použít i lepidlo Wikol. Pokud již máte zkonstruovaný rám police, začněte montovat police na kolíčky – je důležité si tato místa pečlivě označit tužkou. Připevněte dřevovláknitou desku k zadní části skříně pomocí šroubů - stane se zadní částí vaší police. Pro usnadnění práce použijte vrtačku/šroubovák. Dokončete dřevěnou polici pokrytím lakem nebo mořidlem.

Jak postavit regál z palet?

Dalším způsobem, jak vyrobit multifunkční regál, je použití palet. Základna palety spojující desky také vytváří vybrání. Tuto část palety můžete využít jako prohlubeň pro uložení různých věcí. Police regálu získáte tak, že paletu nařežete ponornou řezačkou tak, abyste získali zmíněné vybrání. Deska, která nad nimi bude vyčnívat, se stane zadní stranou police. Z každé palety můžete vyrobit 2 nebo 3 police. Spojte co nejvíce prvků dohromady, abyste získali polici, která se vejde do určeného prostoru. Spojte nařezané prvky palety dohromady pomocí rovnaček a vrutů do dřeva. Velmi důležité je palety po řezání obrousit bruskou nebo brusným papírem a následně chránit speciální impregnací dřeva.

Regál vyrobený z přepravek: krátký návod

Zajímavým způsobem vytvoření police je použití starých krabic. Pokud hodláte na polici uložit knihy nebo rodinné suvenýry, stačí krabice položit na sebe. Díky tomu budete moci svůj nábytek kdykoliv libovolně přeskupovat podle svých preferencí či potřeb. Pokud však hodláte polici umístit do sklepa, garáže nebo dílny – pomocí šroubů a šroubováku sešroubujte krabice dohromady – pak bude konstrukce stabilnější.

Police z kovových profilů

Způsob, jak vytvořit pevnou polici do dílny, sklepa nebo garáže, je vyrobit ji ze silných kovových profilů. Začněte vytvořením kostry konstrukce. Kovové úhelníky se stanou nohami police. Spojte je přídavnými úhlovými držáky, které zároveň poslouží jako základ pro police. V takovém regálu můžete mít libovolný počet polic. Pro zpevnění konstrukce použijte kromě čtyř úhlových držáků (které jsou také základem polic) pátý úhelník - měl by být instalován diagonálně.

 

 

 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit knihovnu do sklepa, spíže, dílny nebo garáže?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit knihovnu do sklepa, spíže, dílny nebo garáže?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit knihovnu do sklepa, spíže, dílny nebo garáže?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit knihovnu do sklepa, spíže, dílny nebo garáže?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit knihovnu do sklepa, spíže, dílny nebo garáže?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit knihovnu do sklepa, spíže, dílny nebo garáže?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.