Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit psací stůl na míru: krok za krokem

Existuje několik způsobů, jak si vyrobit stůl sami. Nejjednodušším řešením je sestavit konstrukci z hotových prvků dostupných ve stavebnictví. Vlastní výrobou psacího stolu získáte kus nábytku, který dokonale splní všechny vaše požadavky.

Mnoho lidí tráví dlouhé hodiny před pracovním stolem, což je často spojeno s bolestmi zad. Nepadnoucí kus nábytku může vašemu tělu hodně ublížit, proto se pro vaše zdraví vyplatí vyměnit ho za jiný – kupte si ho nebo si ho vyrobte sami! Zjistěte, jak vyrobit psací stůl, který splní vaše očekávání.

Seznam potřebných produktů:

  • pracovní deska
  • nohy nebo kozlíky
  • kovové konektory a šrouby
  • vrtačka/šroubovák nebo Aku vrtačka

Jak vyrobit stůl z pracovní desky?

Než se naučíte vyrobit psací stůl, zvažte, jaké materiály použít. K jeho výrobě můžete použít palety nebo kusy starého nábytku. Tímto způsobem je můžete postavit za nízkou cenu a tím, že použitým předmětům dáte nový život, místo abyste jimi zasypávali planetu, budete se starat i o životní prostředí. Psací stůl z palet se jistě stane jedinečným kusem nábytku ve vašem bytě.

Nemusíte však začít stavět kus nábytku úplně od začátku. S úspěchem můžete použít hotové prvky dostupné v obchodech s nábytkem nebo stavebnictvím - snadno z nich sestavíte vybraný model psacího stolu. Můžete tak sestavit kus nábytku se stolní deskou z jakékoli suroviny - dřeva, dřevotřísky nebo lamina - a rámem v podobě nohou nebo oblíbených kozlíků. Často je zde možnost nastavení jejich výšky, takže si výšku vybavení dokonale přizpůsobíte svým potřebám. Rám můžete spojit s deskou stolu pomocí kovových spojek a šroubů. Stačí do desky na příslušných místech vyv
  Nadpis odstavce
  Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně.
rtat otvory pro šrouby, kterými bude rám připevněn. V této situaci se vám bude hodit vrtačka/šroubovák nebo šroubovák.

Jak vyrobit psací stůl na míru?

Důležitou otázkou při stavbě stolu je přizpůsobení jeho rozměrů. Ručně vyrobený kus nábytku by totiž měl dokonale vyhovovat vašim potřebám a zajistit pohodlí pro vaše tělo během dlouhé pracovní doby.

Před výběrem rozměrů konstrukce si ověřte, kolik místa pro daný kus nábytku skutečně máte. Zvažte, kam v místnosti pracovní stůl umístíte a poté jej změřte. Nezapomeňte nechat nějaké volné místo na křeslo a případně poličku nebo skříňku – s psacím stolem, který zabírá téměř celou plochu místnosti, se nebudete cítit příliš pohodlně. 

Velikost pracovní desky je nejlepší přizpůsobit nejen množství volného prostoru v místnosti, ale také typu prováděné práce. Jeho optimální hloubka je minimálně 60 cm, pro práci na počítači je však nejlepší zvolit o něco hlubší kus nábytku. Ruce a lokty byste měli mít možnost volně položit na pracovní desku a nohy zasunout pod stůl, takže lepším řešením bude deska o hloubce až 80 cm.

Přizpůsobte výšku konstrukce své výšce - to vám umožní pohodlné používání zařízení. Typicky je tento typ nábytku vysoký 70-75 cm, ale pokud jste vyššího člověka, ověřte si, zda by pro vás nebylo pohodlnější pracovat za stolem vysokým 80-85 cm.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit psací stůl? Praktické tipy

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit psací stůl? Praktické tipy

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit psací stůl? Praktické tipy

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit psací stůl? Praktické tipy

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit psací stůl? Praktické tipy

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit psací stůl? Praktické tipy

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.