Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit škrabadlo pro kočku: Praktický návod krok za krokem

Zastavit kočku v škrábání nelze, ale je možné tuto činnost přesměrovat na speciální předmět zvaný škrabadlo. To je důležitý gadget v domě majitele koček. Zvířata si tak mohou brousit drápy a označovat své území. Jak vyrobit škrabadlo pro kočku? Dáme vám nápovědu. 

Jak vyrobit škrabadlo pro kočku? Výhody škrábání

Škrábání je pro kočku přirozenou činností a neexistuje způsob, jak jí v tom zabránit. Chytání drápů na různé povrchy přináší těmto zvířatům mnoho výhod, protože tímto způsobem:

  • čistí drápy od exfoliačních mrtvých vrstev
  • šíří pach na svém území - kočky vtíráním sekretu z polštářků do škrábaného předmětu opouštějí své feromony, což dává škrábajícímu se zvířeti pocit bezpečí a je to jasný signál pro případné vetřelce: „tady je kočka !"
  • při drbání prodlužují tlapky, což je skvělá příležitost k protažení svalů

Jak vidíte, kočky potřebují drbat. Starožitnou komodu, nové tapety nebo oblíbenou pohovku naštěstí před kočičími drápy ochráníte tak, že svému mazlíčkovi dáte vhodné škrabadlo. Čím dříve si našeho mazlíčka na tuto vychytávku zvykneme, tím menší je pravděpodobnost, že se domácí vybavení stane předmětem kočičí gymnastiky.

Materiály potřebné k výrobě škrabadla pro kočky

Škrabadlo pro kočku si můžete postavit sami. K jeho výrobě budete potřebovat následující položky:

  • deska
  • přímočará pila
  • šroubovák
  • lepidlo na dřevo
  • tavná pistole
  • napínací fóliové trubky
  • flísová deka
  • tětiva
  • jutový provaz
  • 2 hračky pro kočky

Jak vyrobit škrabadlo pro kočku sami? Krok za krokem kroky

Mnoho majitelů koček si klade otázku, jak si vyrobit škrabadlo sami, aby jim nevznikly vysoké náklady a použili materiály šité na míru preferencím jejich mazlíčka. Ukazuje se, že vyrobit takový gadget pro kočku není příliš obtížné. Nejprve pomocí skládačky vyřízněte základnu a obkreslete ji na desce, abyste vyřízli podlahu stejného nepravidelného tvaru. Obě desky se pak musí sevřít a pomocí šroubováku udělat tři otvory. Zde budou instalovány tubusy z stretch fólie. Pila na otvory by měla být dostatečně hluboká, aby prošla první trubkou. Poté je třeba zopakovat vrtání na druhé desce a zvětšit otvory pomocí pilníku. Poté, co se ujistíte, že vše do sebe zapadá, byste měli celek rozebrat, jemně otřít brusným papírem a poté jednotlivé prvky obalit materiálem. Samozřejmě můžete použít i běžnou ruční sešívačku. Po dokončení šití byste měli přebytečnou látku odstřihnout nůžkami. Hmota se nebude třepit, pokud ji slepíme horkým lepidlem. Po dokončení těchto kroků můžete horní části trubek potřít lepidlem a položit na něj desku. Vyplatí se to celé odložit do sucha. Dalším krokem je omotání jednotlivých prvků škrabadla provázkem. Pod provaz schovejte dříve nastříhané kusy látky. Nohy můžete vyrobit v trochu jiné verzi a potáhnout je látkou. Po jejich dokončení se vyplatí přidat houpací síť - zpevníte ji omotáním tenčím jutovým provázkem. Do horní desky škrabadla vyvrtejte dírku - zde pak bude viset hračka pro kotě. Na horní stranu můžete také nalepit malou myš.

Pokud jste provedli výše uvedené kroky, škrabadlo je nyní hotové a vaše kočka je může začít používat. 

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit škrabadlo pro kočku sami?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit škrabadlo pro kočku sami?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit škrabadlo pro kočku sami?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit škrabadlo pro kočku sami?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit škrabadlo pro kočku sami?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit škrabadlo pro kočku sami?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.