Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit stojan na víno: Praktický a stylový doplněk do každého interiéru

Stojan na víno je módním prvkem interiérového designu, který se bude dobře vyjímat v domácnosti každého znalce vína, ale nejen. Dřevěný stojan, knihovna nebo police na víno je kus nábytku, který se bude dobře vyjímat v kuchyni, obývacím pokoji, předsíni, chodbě i sklepě.

Pro každého, kdo miluje víno, pozná jeho odrůdy či místa původu, rád objevuje nové chutě a často přidává víno do různých pokrmů, bude stojan na víno velmi praktickým prvkem interiéru. Tento kus nábytku efektně vystaví lahve a bude se dobře hodit v každém stylu interiérového designu - od klasického, přes moderní, industriální, rustikální až po skandinávský a provensálský. Stojan na víno si můžete vyrobit zcela sami.

Jak vyrobit stojan na víno? – užitečné nástroje

K výrobě vlastního stojanu na víno, knihovny nebo police budete potřebovat vhodné materiály, například kusy dřeva. Mohou to být pásy, hranaté dřevo, přepravky na ovoce, překližka nebo malé desky. Řetězec může být také užitečný. Návod, jak vyrobit dřevěný stojan na víno, je návodem krok za krokem k výrobě konstrukce z prken, na kterou budete potřebovat asi tucet ohoblovaných silnějších čtverců, každý o délce asi 35 cm a asi 10 tenčích čtverců. Budete také potřebovat nástroje jako:

  • řezačky
  • pilové kotouče
  • brusný papír
  • štíty
  • vrtáky
  • kleště
  • odlamovací nůž/perořízek
  • šroubováky
  • motorová pila
  • přímočará pila
  • Aku vrtačka
  • orbitální bruska
  • excentrická bruska

Jak vyrobit polici na víno? - nápady

Existuje několik praktických způsobů, jak vyrobit stojan na víno. Každý z nich bude ve vaší domácnosti vypadat stejně originálně a stylově. Níže uvádíme několik nápadů, jak vyrobit stojan na víno ze dřeva:

  • z dřevěné krabice na ovoce - nainstalujte do ní další stěny a podpěry
  • vyrobeno z jednoduché, vzájemně propojené překližky a lišt - můžete jej připevnit na stěnu nebo na bok kuchyňského nábytku
  • prolamovaný stojan na víno z desek
  • skládací stojan na víno – vyroben ze dvou překližkových dílů s otvory, spojených panty
  • věšák na víno z provázku nebo popruhu připevněný ke skříni - originální, funkční a působivý - vhodný zejména do rustikálních interiérů

Jak vyrobit dřevěný stojan na víno krok za krokem?

Pokud již máte správné nářadí a materiály, víte, jaké rozměry bude mít váš stojan na víno a máte naplánované, kam jej umístíte, je čas začít. Začněte pracovat vrtáním otvorů do čtvercových trámů. Na jednom konci silnějších čtverců vyvrtejte dva otvory, ale ujistěte se, že se navzájem kříží. Tyto otvory musí být stejně silné jako tenčí hranoly, protože spojí konstrukci.

Poté hranoly řádně připravte pro další fáze práce. Jednou z nejdůležitějších činností je broušení hranolů hrubozrnným brusným papírem. To vám pomůže zbavit se otřepů a nepravidelností. Nyní můžete hranoly vyhlazovat a zdrsňovat jemnozrnným brusným papírem. Dalším krokem je odstranění prachu ze dřeva. To je také nejlepší čas na natírání nebo lakování dřeva. Svému stojanu na víno tak dodáte zajímavou barvu a ochráníte dřevo.

Dalším krokem je propojení jednotlivých prvků stojanu na víno. Když jsou hranoly zcela suché, vložte tenčí prvky do otvorů a poté tam naneste lepidlo. Díky tomu bude váš stojan na víno pevný a stabilní. Tímto způsobem postavíte dvě stěny police, které budou spojeny tenčími hranoly. Větší prvky spojte pomocí šroubů.

Nakonec nainstalujte podpěry nebo separátory, které budou fungovat jako nosný systém pro lahve a zabrání pohybu lahví. Můžete je řezat z dřevěné desky pomocí skládačky. Můžete také použít desky nebo překližku, ve které pomocí děrovky uděláte otvor pro hrdlo láhve.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit stojan na víno? Vyrobeno z provázku, vyrobené ze dřeva

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit stojan na víno? Vyrobeno z provázku, vyrobené ze dřeva

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit stojan na víno? Vyrobeno z provázku, vyrobené ze dřeva

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit stojan na víno? Vyrobeno z provázku, vyrobené ze dřeva

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit stojan na víno? Vyrobeno z provázku, vyrobené ze dřeva

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit stojan na víno? Vyrobeno z provázku, vyrobené ze dřeva

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.