Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit toaletní stolek z palet: DIY návod krok za krokem

Prodejní palety jsou materiál, ze kterého si můžete vyrobit nábytek sami. Dřevo, ze kterého jsou vyrobeny, je odolné a odolné proti poškození. Můžete z nich vytvořit postel, knihovnu nebo toaletní stolek, který by neměl chybět v ložnici každé ženy.

Toaletní stolek z palet je kus nábytku, který vypadá dobře nejen v ložnici zařízené v tradičním stylu, ale i v moderním minimalistickém pokoji, např. v loftovém interiéru. Paletový nábytek je módním prvkem interiérového designu, který je jak ekonomickým řešením (umožňuje hodně ušetřit oproti hotovému nábytku), tak ekologickým řešením (je to dobrý způsob recyklace palet). Toaletní stolek z palet je kus nábytku, který si snadno vyrobíte sami.
  

Toaletní stolek z palet – materiál, nářadí, design

Materiály, které budete k výrobě toaletního stolku potřebovat, jsou pět palet, čtyři kolečka, dvě madla zásuvek, sklo nařezané na velikost palet a stojací zrcadlo. Dále budete potřebovat impregnaci dřeva, lak, barvu, mořidlo na lak, vosk nebo olej a také váleček nebo štětec. Dále budete potřebovat tesařskou sadu: aku vrtací šroubovák, přímočarou pilu, kotoučovou piluexcentrickou brusku, vibrační brusku, bity, pilové kotouče, brusné kotouče, brusný papír, sponky, šroubováky, kleště, kladivo, svorky, pily, sešívačky a ponorná pila spolu s vodícími lištami pro řezání prken na míru.

Brusné palety

Práce na vytvoření toaletního stolku by měla začít broušením palet. Jedná se o velmi důležitou činnost, která ovlivní estetiku nábytku a bezpečnost lidí, kteří jej používají – umožňuje odstranit případné nerovnosti a třísky. Tato fáze práce je časově nejnáročnější a vyžaduje hodně trpělivosti, ale neměla by se přeskakovat.

Brusné palety lze provádět elektrickou bruskou nebo brusným papírem různé gradace. Proveďte první broušení s papírem o zrnitosti 60 nebo 80. Opakujte operaci na celé ploše palet, pokaždé zvyšte zrnitost o 20. Nakonec proveďte broušení papírem o zrnitosti 220 nebo dokonce 240, pokud jsou ještě nějaké mezery ve dřevě je naplňte speciálním tmelem. Připravený povrch palet chraňte impregnací dřeva.

Jak vyrobit toaletní stolek z palet krok za krokem?

Po broušení můžete přejít k vlastní práci. V jedné z palet odřízněte horní i spodní prkno mezi středním a levým spojovacím blokem. V dalším jen horní a v dalším jen spodní. Nyní je spojte položením jednoho na druhý. Pamatujte na správné pořadí. Dole bude celá paleta a na ni by se měla položit ta s vyříznutými úlomky horních desek. Poté položte paletu s vyříznutou horní i spodní částí desek a na levou stranu konstrukce fragment, který zbyde po řezání desek. Pak tam položte paletu bez spodních částí desek a celou paletu na ni znovu položte.

Jednotlivé palety spojte šrouby a plochými tyčemi. Spáry by měly být umístěny na takových místech, aby byly co nejméně viditelné. V mezerách na horní paletě budou zásuvky, které si můžete vyrobit z prken zbylých po nařezání palet. Přišroubujte madla k přední části zásuvek a připevněte kolečka ke spodní paletě.

Dokončení toaletního stolku z palet

Pokud je konstrukce toaletního stolku hotová, je čas dřevo konzervovat, chránit a natřít. Surové dřevo by mělo být ošetřeno impregnací. Pak je natřete lakem, lakem, olejem nebo voskem, pokud chcete, aby si toaletní stolek zachoval svůj přirozený odstín. Pokud však dáváte přednost lakování ručně vyráběného nábytku v jiné barvě, dřevo nejprve napenetrujte, abyste zvýšili přilnavost barvy. Poté nábytek natřete emulzí na dřevo. Naneste tolik vrstev barvy, dokud nezískáte barvu, se kterou jste spokojeni. Sklo poslouží jako deska toaletního stolku a umístíte na něj zrcadlo.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak si vyrobit vlastní toaletní stolek z palet? Návod

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak si vyrobit vlastní toaletní stolek z palet? Návod

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak si vyrobit vlastní toaletní stolek z palet? Návod

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak si vyrobit vlastní toaletní stolek z palet? Návod

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak si vyrobit vlastní toaletní stolek z palet? Návod

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak si vyrobit vlastní toaletní stolek z palet? Návod

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.