Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit velikonoční dekoraci na hřbitov: Odolné a elegantní kompozice

Vyrobte si velikonoční dekoraci na hřbitov z odolných materiálů. Na ozdobu můžete použít větvičky buxusu, jehnědy a barvínky a jako základ kůru nebo kmen břízy. Živé květiny rychle uvadnou a nebudou působit esteticky. Moderní velikonoční dekorace na hřbitov jsou často minimalistické kompozice a v přírodních barvách.

Velikonoční dekorace na hřbitov musí být pevné a těžké. Díky tomu z pomníku nespadnou ani přes silné poryvy větru.

Seznam potřebných produktů:

  • sekera
  • dřevěný pařez s kůrou
  • lepicí pistole s kazetou
  • 3 polystyrenová vejce (jedno velké a dvě malá)
  • bavlněná šňůrka
  • základna
  • zimostráz
  • brčálové větvičky
  • 3 vyfouknutá vejce
  • pila
  • dekorativní seno
  • keramický zajíček
  • prolamovaná bílá stuha
  • žluté nadýchané kuře
  • bílé peří
  • brusný papír
  • nůžky

Složení v kůře

Jedním z návrhů je dekorace z kůry stromu. Nejpůsobivěji vypadají kompozice na silné kůře, např. dub. Pomocí sekery odstraňte velký kus kůry z jakéhokoli pařezu a nechte jej uschnout. Když je kůra úplně suchá, potřete její vnitřní stranu horkým lepidlem a bohatě ji obložte suchým mechem. 

Vezměte polystyrenová vajíčka, udělejte na nich pár teček horkým lepidlem a jednu po druhé je omotejte bavlněným provázkem. Začněte na dně vajec a pohybujte se jedním směrem. Celý povrch by měl být pevně pokryt provázkem. 

Nůžkami odstřihněte kousek prolamované stuhy. Jeho délka by měla být stejná jako průměr většího vejce. Stuhu omotejte kolem vajíčka uprostřed a přilepte horkým lepidlem. Ustřihněte kousek provázku, srolujte do mašle a přilepte doprostřed vajíčka těsně nad stuhu.

Vezměte velké vejce, položte ho na pravou stranu dovnitř kůry a za tepla ho přilepte k mechu. Na dno vajíčka nalepte bílá pírka, pár na každé straně. Slepte dvě menší vajíčka a připevněte je do středu velikonoční dekorace. Ozdobte je peříčky a větvemi jehnědy. 

Na levou stranu položte ozdobné seno a umístěte keramického zajíce. Pro větší stabilitu figurku přilepte lepidlem. Ustřihněte kousek provázku a uvažte zajíčkovi kolem krku mašličku. Díky tomu bude celá kompozice působit uceleně a elegantně. Připraveno!

Březová ozdoba

Druhým návrhem je dekorace na březovém podkladu. Řetězovou pilou odřízněte z kmene břízy kousek vysoký cca 5 cm. Nechte dřevo na suchém místě, aby důkladně proschlo. Brusným papírem vyhlaďte obě strany dřeva (místa řezu), ale neodstraňujte kůru. Přirozeně bílá vrstva je důležitým dekorativním akcentem pokrývky hlavy. 

Pokryjte rovný povrch dřevěného kruhu horkým lepidlem a hustě na něj položte suchý mech. Vezměte větvičky zimostrázu a jehnědy. Nastříhejte je nůžkami na 10 cm kousky a přilepte mezi mechem k dřevěnému podkladu. Umístěte větve v různých úhlech, aby působily dojmem nepravidelnosti a asymetrie. 

Do středu dekorace, obklopené jehnědami a buxusem, nalepte na mech vyfouknutá vajíčka. Můžete je předem natřít libovolnou barvou, např. pastelově růžovou, nebo použít barevné skořápky z křepelčích vajec. 

Vedle skořápek nalepte žluté kuře a celé to ozdobte peříčky. Pravidelně jich můžete naaranžovat několik na pravou a levou stranu vajec. Ustřihněte kousek bílé prolamované stuhy a uvažte mašli. Přilepte ho k mechu vedle kuřátka. 

Celé to vyplňte větvemi barvínek. Můžete je přilepit na stonky jehněd a kolem vyfouknutých šálků. Připraveno!

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Dva způsoby, jak vyrobit velikonoční výzdobu na hřbitov

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Dva způsoby, jak vyrobit velikonoční výzdobu na hřbitov

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Dva způsoby, jak vyrobit velikonoční výzdobu na hřbitov

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Dva způsoby, jak vyrobit velikonoční výzdobu na hřbitov

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Dva způsoby, jak vyrobit velikonoční výzdobu na hřbitov

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Dva způsoby, jak vyrobit velikonoční výzdobu na hřbitov

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.