Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit velikonoční papírové dekorace: Nápady na zajíčky a beránky

Velikonoční papírové dekorace představují rychlý a snadný způsob, jak vytvořit originální dekorace. Vyberte si pastelové barvy a přírodní doplňky a vytvořte si jedinečné beránky a zajíce. K výrobě velikonočních ozdob z papíru použijte ruličky od toaletního papíru, vatové tyčinky a listy barevného papíru. 

Barevné papírové zajíčky a beránky můžete ozdobit například mašlemi z přírodního provázku nebo bílou ažurovou látkovou stuhou.

Seznam potřebných produktů:

  • nůžky
  • odlamovací nůž
  • černý fix
  • list papíru
  • list šedého papíru
  • lepicí vložky
  • špunty do uší
  • tavná pistole

Velikonoční ozdoby z ruliček toaletního papíru

Jedním z nejdůležitějších velikonočních symbolů je beránek. Připravený z ruliček toaletního papíru a vatových tyčinek bude vypadat krásně mezi svěží zelenou řeřichou.

Vezměte ruličku toaletního papíru a nožem ji nakrájejte na délku asi 6 cm. Tyčinky do uší nastříhejte ostrými nůžkami – na výrobu kožíšku potřebujete jen konce obalené vatou. Roládu potřete lepidlem a připevněte na ni připravené tyčinky. Začněte v horní části role a přilepte špičku vedle špičky.

Z šedého papíru vystřihněte kruh o stejném průměru jako má rulička. Okraje seřízněte, aby vypadaly zvlněně. Polovinu kruhu potřete lepidlem a tyčinky tam přilepte ve dvou řadách nad sebou. 

Z bílého papíru vystřihněte hlavu s ušima a černým fixem na ni nakreslete oči. Část hlavy beránka natřete lepidlem a přilepte na spodní řadu tyčinek na kruh šedého papíru. 

Nakonec oba připravené prvky spojte – do ruličky vložte neslepenou stranu šedého papíru, přičemž jehněčí hlavu mírně vychylte směrem ven. Připraveno!

Velikonoční ozdoby z papíru – origami

Origami je japonské umění skládání papíru. Pokud jste začátečník, je nejlepší začít s jednoduchými vzory, např. velikonočním zajíčkem. 

Vezměte list papíru libovolné barvy a pomocí nůžek z něj vystřihněte čtverec 20 × 20 cm. Pokud dáváte přednost dekoraci jiné velikosti, budete muset velikost listu odpovídajícím způsobem zvětšit nebo zmenšit. 

Přeložte čtverec na polovinu, abyste vytvořili trojúhelník. Papír vyrovnejte, udělejte stejný záhyb na druhé straně a papír znovu vyrovnejte. Poté list přeložte vodorovně na polovinu. Znovu jej rozložte a svisle přeložte napůl. Po narovnání papíru přeložte jeho spodní rohy dovnitř. Vše rozložte a tentokrát přeložte spodní část listu ke střední linii přehybu (vodorovně). Rozložte papír a udělejte totéž s bočními částmi, složte je svisle k linii přehybu. Tentokrát papír nerozkládejte – měl by zůstat v obdélníkovém tvaru.

Díky předchozím skladům můžete spodní rohy obdélníku přehnout směrem ke středu. Otevřete papír ve spodní části a pomocí palců zastrčte záhyby dovnitř jako harmoniku. Ve spodní části listu by se měl vytvořit dvouvrstvý trojúhelník. Přeložte spodní vrstvu zpět (ke spodní části papíru). Poté přeložte strany horní vrstvy diagonálně směrem ke středu. Ostrý vrchol takto vytvořeného trojúhelníku by měl být ohnutý směrem ke středu papíru. 

Celou konstrukci opatrně přeložte napůl (po delším okraji). Stiskněte všechny záhyby. Rozložte kartu a ohněte horní část dolů asi o 5 mm. Poté papír znovu přeložte podél dlouhé strany obdélníku – tím vznikne nos velikonočního zajíčka. 

Dva trojúhelníky s ostrými rohy jsou uši. Uchopte je a jednou rukou mírně nadzvedněte. Zároveň prsty druhé ruky stiskněte klouby ve spodní části. Tím se základna vyrovná a papír se nerozvine. 

Obdélníková část bude sloužit jako tělo zajíce. Přeložte jej na polovinu (svisle) a zarovnejte. Rozložte papírové torzo a mírně jej otevřete, dokud se nedostane do uší. Papír přeložte svisle dovnitř a znovu stiskněte švy. Rozložte záhyb a složte pouze vnitřní trojúhelníkové konce. Ohněte obě části zajíce podél horní linie, abyste vytvořili nohy zvířete. 

Nakonec prstem lehce rozevřete vrstvy papíru tvořící uši a černým fixem nakreslete oči velikonočního zajíčka. Připraveno!

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Velikonoční dekorace z papíru krok za krokem

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Velikonoční dekorace z papíru krok za krokem

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Velikonoční dekorace z papíru krok za krokem

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Velikonoční dekorace z papíru krok za krokem

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Velikonoční dekorace z papíru krok za krokem

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Velikonoční dekorace z papíru krok za krokem

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.