Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit větrný mlýn z papíru nebo láhve: Jednoduchý návod pro děti i dospělé

Vyrobit větrný mlýn z papíru nebo láhve je velmi jednoduché a velmi zábavné. Výroba takové dekorace je extrémně levná a rychlá. Navíc podněcuje kreativitu dětí i dospělých.

Papírový větrný mlýn je nejen skvělá hračka, ale také dekorace, kterou lze umístit na vaši zahradu nebo domov. Ukážeme vám, jak to udělat jednoduše a zapojit i děti. 

Seznam potřebných produktů: 

  • A4 list papíru
  • plastová láhev (1,5–2 l) s uzávěrem
  • nůžky
  • tavná pistole
  • připínáček
  • lepidlo

Větrný mlýn na papír nebo láhev – proč právě tato hračka?

Mnozí z nás už dávno prošli mládím. Bezstarostná dětská doba bez větších starostí a plná nejrůznějších hraček a příjemných chvil zůstává jen vzpomínkou. Dětství dětí vyrůstajících v internetové době je velmi odlišné od našeho. Kreativita a představivost je často zastíněna různými aplikacemi a hrami. Stojí tedy za to vrátit se v čase a ukázat světu, že stále existuje prostor pro skvělou zábavu bez technologií. To nám umožní znovu se na chvíli cítit jako děti.

Papírové i lahvové větrníky se vyrábějí velmi snadno. Vše opravdu záleží na naší trpělivosti a fantazii. Nepotřebujete mnoho materiálů. Navíc není potřeba žádná složitá činnost nebo zručnost, takže je to i bezpečná aktivita pro naše děti. Jak však víme, hračky mohou rychle omrzet. Naštěstí pro větrníky existuje i jiné využití. Mohou se stát ozdobou např. na zahradě. Papírová i o něco odolnější plastová verze skvěle zapadnou do místní vegetace kolem domu nebo na balkon. Možnost ozdobit hračky jakýmkoliv způsobem zvyšuje jejich estetickou hodnotu a dodává ručně vyráběným větrníkům originalitu.

Jak vyrobit papírový větrník krok za krokem?

Než se naučíte vyrobit papírový větrný mlýn, musíte si pořídit papír formátu A4 v barvě, kterou chcete, aby tato hračka byla. Poté jej ohněte tak, aby kratší strana překrývala delší. Přečnívající kus odstřihněte a papír rozložte. Přeložte výsledný čtvercový roh do rohu. Po rozložení si všimnete dvou spojujících se čar ve středu čtverce, které vznikly ohnutím papíru. Vystřihněte postavu podél těchto čar a nechte asi 4 cm od středu. Naneste lepidlo do středu a přilepte první roh. Naneste další vrstvu lepidla na přilepení třetího rohu. Podobně postupujte s pátým a sedmým rohem. Nyní, pokud chcete větrník trochu vylepšit, vystřihněte z kartonu kruh o průměru asi 4 cm. Pomocí špendlíku do ní udělejte dírku a poté ji připevněte k ventilátoru. Jediné, co musíte udělat, je spojit ho s dřívkem, který jste získali, a užít si svou hračku z dětství.

Jak vyrobit větrný mlýn z láhve?

Stejně jako u papírového modelu, než se naučíte vyrábět větrník z lahve, musíte si připravit vhodné materiály a nástroje. Poté odřízněte vršek láhve, kde strany začínají být rovné, nikoli zaoblené. Část, které jste se zbavili, pak rozdělte na přibližně 5 kusů. Ohněte každý z nich v druhém směru a vytvořte tvary podobné okvětním plátkům. Nejlepší je, když další krok dělá jen dospělá osoba – špendlík opatrně nahřejte a udělejte s ním dírku do ořechu. Poté jej zasuňte z vnější strany matice tak, aby při připevňování větrníku na tyč měl určitou vůli potřebnou k tomu, aby se hračka točila ve větru. Jediné, co musíte udělat, je ozdobit větrný mlýn, jak chcete. K tomuto účelu nejlépe poslouží lak na nehty. 

Lahvový větrník je odolnější než papírová verze, ale vyžaduje trochu více práce. Díky správně ohnutým okvětním lístkům se bude hračka ve větru perfektně točit.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vytvořit větrný mlýn z papíru nebo láhve?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vytvořit větrný mlýn z papíru nebo láhve?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vytvořit větrný mlýn z papíru nebo láhve?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vytvořit větrný mlýn z papíru nebo láhve?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vytvořit větrný mlýn z papíru nebo láhve?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vytvořit větrný mlýn z papíru nebo láhve?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.